Přejít na obsah

Silentbloky - hydrouložení


joos

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám dotaz na který mi zatím nikdo nedokázal odpovědět. Měnil jsem minulý týden silentbloky zadní nápravy a po nasazení z jednoho silentbloku začal téct olej. Jedná se o silentbloky s typem uložení - hydroložisko. Je nutné tento silentblok zase vyměnit nebo je možné s ním jezdit? Jaký má vůbec kapalina v tomto typu silentbloku význam?

Díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten olej v silentbloku určitě nějaký význam má ale nevím jak moc velkej. Silentlok je prostě kus gumy a tento má z nějakého důvodu v sobě ještě olej. Nechápu proč a jak moc je tam důležitej. Zajímá mě jestli když ten olej vyteče tak to ovlivní třeba jenom životnost nebo jestli je celej v řiti a můžu to rovnou nechat zase měnit nebo s tím ještě něco odjezdím. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Brácha googel:

"Hydrovložky

Hydroložiská a hydrovložky sú elastomérové pružiny s integrovaným hydraulickým tlmením. Týmito konštrukčnými prvkami je možné realizovať nadkritické uloženie s veľkou schopnosťou tlmenia v rezonančnom pásme bez výraznejšieho ovplyvnenia izolácie chvení telies. Oblasťami použitia sú uloženie motorov v úžitkových vozidlách a člnoch, ako aj na motorových vozidlách, najmä v kabínach vodičov. "

Jestli z něj vytekl olej, tak už určitě nemá ty vlastnosti jako má mít.

Otázka zní jestli je má alespoň takové jakoby tam byl pouze gumový.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za google nějak jsem to přehlídnul když jsem to hledal. Každopádne mi to podle popisu připadá že své vlastnosti ztratil (ale vypadá to že jenom ty které má dáky hydrouložení). Jinak by to mohlo být ok. Stejně to ale raději při vhodné příležitosti nechám vyměnit. Sichr je sichr. Díky za konzultaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...