Přejít na obsah

zadní kotouč se neobržďuje celý


jarošík

Doporučené příspěvky

Zdravím,

asi před týdnem jsem na octávii r.v.99 měnil zadní kotouče, asi po 2 dnech ježdění jsem si všiml, že kotouč se obržďuje pouze z té vnější poloviny. Ta vnitřní polovina kotouče zůstala netknutá, teď již má rezavý nádech. Vypadá to, že destička přiléhá pouze na vnější stranu kotouče. Nesetkal jste se s tím někdo? Co by to mohlo způsobovat?

Díky moc

Honza

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

To dost dobře nechápu..Jako že když se podíváš na kotouč,tak je dráha vy brzděná jen do poloviny té brzdné plochy?

Nebo že se ti neobrušuje kotouč z druhé strany kde je pístek?

Když mi takhle nějak vždycky blbla zadní kotoučovka,tak jsem jí párkrát zatáh přes ručku na dálnici a ona se srovnala sama :kol-28:

Nedělat když je břečka :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Dobrý deň, ked je zatuhnute vededie brzdica da sa to nejak rozhybať ? Neobzduje sa mi kotuc vzadu na lavej strane . nasiel som obrazok sice neni to brzda s octavie snad je to take iste ko na octavii mohol by mi niekto oznacit ktore je to vedenie brzdica ? dakujem

Editováno: , autor: marek92
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud myslíš prachovku na čepu,ano musíš sundat třmen,vytáhnout čep i gumou(neboj jde to lehce),namazat a vrátit zpět.Prachovku na třmenu bych nesundával,jen pod ni stříkni Wd40,zatlač pístek,šlápni lehce na brzdu,zatlač-několikrát.když ti to i potom bude brzdit,tak kup opravnou sadu na třmeny(nejlépe i s pístkem)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyřešeno - prosím smazat - jsem tukan....

řešení je zde: http://forum.skodahome.cz/topic/21136-problem-s-brzdovym-trmenem-na-zdani-kotoucove-nap/page__p__407194__hl__+zadní%20+brzdy__fromsearch__1#entry407194

Dobrý den, prosím o radu. Při výměně ZADNÍCH vrzdových destiček na 4x4 nemůžu vrátit (zatlačit) pístek zpět. Přiznám se, že nemám originální nástroj, ale vždy to dělám stužidlem a nikdy žádný problém - podle dílenské příručky je tam samostav, který se zatlačením pístku poruší. Je to tak? a jak tedy na to? Použít hrubou sílu, nebo je v tom nějaký fígl?

Editováno: , autor: nosal
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak, otáčet doprava. Vše naprosto v pohodě, ani lanka od brzdy jsem nemusel vyháknout.

Jen se mi nezdá ta gumová manžeta - sice jsem se ji snažil stále rovnat, ale ve finále zůstala pootočená - snad to přežije.

Destičky jsem tam dal ICER (přední i zadní) koupené v Auto Kelly (nejsem žádnej závoďák). Kotouče jsem nechal tak jak byly. Auto brzdí kupodivu daleko lépe. Jsem zvědavý jak dlouho vydrží. Originály vydržely 100 tis.

Editováno: , autor: nosal
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...