Přejít na obsah

pokazeny kilometrovnik


Mirad

Doporučené příspěvky

Dnes som po natankovani vynuloval pocitadlo kilometrov a od toho momentu mi stoji na 0000, pricom nenaskakuje ani hlavne pocitadlo. V minulosti sa mi stalo, ze bolo potrebne nanovo vyresetovat pocitadlo, ale teraz to nepomaha. Ked sa s tym trochu pohram tak sa mi to rozbehne ale dojde do do 1 km a tam sa to znovu zasekne. Neviete mi poradit co s tym? Auto chcem prave predat a nemam chut do toho investovat. Mam Feliciu.

Editováno: , autor: Mirad
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

jak je to s tím počítadlem kilometrů u Felicií? Odchází často? Moji známí měli celkem 4 Felicie a u žádné nebyl problém s počítadlem a to měly najeto i přes 200000 km.

Také by mě zajímalo, proč stará auta, např. Škoda 105, měla počítadlo ujetých km jen pětimístné a novější auta mají šestimístné a proč třeba Škoda 100 neměla ani denní počítadlo? Díky za odpověď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak po řadě:

- tam se nemá co zkazit pokud to jede v režimu pro který to bylo konstruované i kdyby se to přetočilo 100x dokola

- když vznikala Š105 nikdo netušil, že to auto přežije 100 tkm

- prostě to tehdy nikdo neřešil. Takhle by ses mohl ptát na cokoliv při porovnání aut s rozdílem víc jak 20-30 let (s postupující dobou je to číslo stále menší) v roce "narození".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pamatuji si, že u Favorita, který měl táta, přestalo fungovat počítadlo ujeté vzdálenosti už někdy kolem 50000 km a poté někdy kolem 100000 km, pak se auto prodalo, přitom tachometr nebyl nikdy stočen, auto bylo kupováno jako nové. Takže podle mě se může stát, že počítadlo odejde i při používání v režimu, pro který to bylo konstruované, jak píšete. Nevím, jestli Felicie už mají jinou konstrukci počítadla, která by mohla být spolehlivější než u Favorita

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

vyřešíš to tak, že převlékneš opatrně ručku přes doraz a podíváš se kde se zastaví. Zapamatuješ si to, sundáš ručku a nasadíš ji zpět zhruba o tu vzdálenost co činí 10km/h. Pak Ručku opět opatrně převlékneš zpět před doraz a můžeš na nějaké m dědinském radaru otestovat. Možná si palubku ještě nechej rozdělanou, kdyby se ti nezadařilo na první pokus :kol-28: . Pak ti to bude ukazovat dobře. Výměna budíků nepomůže

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdarec, Feldaři! Nejprve omluva pro Wojnara, ten letopočet mi uletěl... Soráč. Jinak k těm tachometrům, co se týče ukazatele, že ukazuje o 10 km/h více, tak jsem to kdysi dávno řešil a vždy to bylo zapříčiněno tím, že nějaký "Floutek" stáčel km! Vždy jsem vytáhnul ven tachometr a opatrně prsty povytáhnul rafiku a pak pootočil na hřídelce a nasadil. Jelikož v té době nebylo moc radarů v ulicích, tak jsem to kontroloval podle jiné Feldy. Tam jsem se podíval, kolik mi ukzuje otáčkoměr při zařazeném 3.rychlostním stupni a rychlosti 50 km/h. Pak jsem už jen "ladil". Tekrát za nový tacháč chtěli 1.200,-kč a na vrakáči přišel na 1.000,-kč. Takže se vyplatilo si s tím vyhrát. Čus-bus, Felicius! :kol-142:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mě se také pokazilo počítadlo km při 70 000km-Feldu jsem kupoval novou a dodnes ji mám-,úplně se rozpadlo poháněcí kolečko v tachometru.Tak jsem dal jiný tach.,protože díly se nekoupí.Favorit má tachometr trochu jinný,nejdou použít díly,jinak je ovládání,uvnitř,denních km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...