Přejít na obsah

Nakódování světel - obrysová světla?


RichardD

Doporučené příspěvky

Zdar, nevíte jestli je potřeba, aby při denním svícení (mám xenony) museli být rozsvícené i obrysové světla? Dneska mi klekla obrysovka žárovka a říkám jestli to vlastně není zbytečné?

Světla se vypínají/zapínají spolu s autem.

Jde to odkódovat aby svítili jen xenony?

A ještě jeden dotaz ohledně toho. Nemám automatické světla.

- Když mám světla v poloze 0 tak mi svítí obrysovky, xenony a nesvítí palubka.

- Když mám světla v poloze 1 (žárovička) tak svítí jen obrysovky

- Když mám v poloze 2 tak svítí obrysovky, xenony a palubka

Jde to předělat takto?:

- 0: nic nesvítí

- 1: jen obrysovky

- 2: jen xenony (aby se světla vypnula/zaplnula s autem) a palubovka automaticky podle světla? (světelný senzor mám)

Nakódovat si to můžu sám, ale kdyby mi někdo poradit jak přesně na to byl bych moc vděčný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se domnívám, že to nejde. A myslím si, že určitě ne kódováním. V té jednotce je nakódovaný denní svícení ON-OFF pak automaticky svítí i v poloze nula.

Navíc při rozsvícených hlavních světlometech (xenony) musí svítit i parkovačky je to ve vyhlášce). - určitě aspoň v noci (ve dny myslím taky).......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsem měnil třetí H7 za 4 měsíce, tak jsem zjišťoval co s denním svícením v létě. Doporučuji koupit si homologované denní LED světla (dodělávají se vedle mlhovek), nulová spotřeba a šetříte zadní i přední světla, zvláště pokud máte xenony. Je několik variant drahá od Milotecu (cca 4 - 5 tis) a nebo levnější varianty, tam jsem zjistil instalace u Auto Jarov (3-4 i s prací) a nebo pak menší firmy, jedna v Hradci Králové a druhá v Sedlčanech, tam to vycházelo i s prací kolem (1,5 - 2 tis. Kč). Vzhledem k cenám žárovek to nemá cenu, ale mít xenony, tak o tom uvažuji..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jan155: díky to jsem nevěděl. Celkem podivná vyhláška

XTomos: právě proto že mám xenony nechci LEDky. Xenony jsou na autě 110tis. km a 6let a stále jsou původní! Cena jedné žárovky je dnes kolem 1500Kč a to se v porovnání s LEDkama (cena za instalaci) rozhodně nevyplatí předělávat. Navíc LEDky má dnes na autě každá druhá felicie, xenony ne ;) (I když mě se LED libí, rozhodně nechám xenony) cena za obrysovku byla pár desetikorun, takže se mi to stále vyplatí (měním ji poprvé za provoz auta).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi jsme si nerozuměli, já bych xenony nepředělával, vedle mlhovek bych dodělal LED denní svícení, abych nemusel přes léto ve dne „topit“ světla na plno.

Pokud jsem vyhlášku pochopil, tak denní svícení znamená rozsvícená přední světla, zadek nemusí tam jsou odrazky??

Nyní v létě jedu ve předu 2*55W plus zadek 2*nevím kolik 15W? Při 12V tahám zbytečně z baterky asi 12A a to stačí mít ve předu 11W v ledkách a zadek vypnutý…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nakódovat se dá denní svícení amerika kdy se ti v poloze 0 rozsvítí potkávačky při odbrždění ruční brzdy (po jejím zatažení zhasnou) a svítí jen ty potkávačky. Sám sem si to tak udělal i když jak už je tu psáno není toto povoleno. Seru na nějakou vyhlášku a řídím se svým rozumem. Pokud si nainstaluješ homologované denní svícení tak svítí jen to a nic jiného, proč tedy nemohou svítit jen potkávačky? Potřebuju k tomu snad posvětit od papeže :aggressive: Když jedu např. do práce tak mám po cestě před sebou v jednom místě horizont v lesíku, pokud mi z protisměru vyjede auto s denním svícením který má v místech mlhovek, což je podle tý pojebaný vyhlášky v pořádku, tak ho zaregistruju později než když svítí potkávačkama atd. Jinak je O II ve výrobě dost dlouho na to aby tady už bylo téma na takhle důležitou věc :feve: Stačí trošičku chtít a hejbnout prstama, sice o něm vím ale když sem do hledat zadal denní svícenení to se panečku dějou věci dole.gif

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ale nehledám denní svícení jako takové. Tak či tak nechám xenony, nebudu dávat LEDky, mám RS předek a nelíbí se mi to na něm. Primární cíl bylo zjištění možností toho nakódování a ověření nutnosti parkovaček. Což už díky vám vím, díky. Jen jsem šuldo nepochopil to s tou ruční brzdou? To jakože když zatáhnu ruční brzdu tak mi zhasnou potkávačky? To bych přežil, s ručkou zas tak často nejezdím :D Otázkou je co ta palubovka? Když dám světla do polohy 2 tak se to bude chovat stejně jako na 0 jen s rozsvícenou palubovkou?

Editováno: , autor: RichardD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vám opravdu vadí jen ta obrysová světa? Takže za cenu porušení vyhlášky vypnete nevýznamná obrysová světla (v ceně pár korun) a dále chce v rozporu s vyhláškou jezdit na plno rozsvícená potkávací světla ve předu (xenony) i v zadu?

Sem se hodí hláška z jednoho českého filmu: „a komu tím prospějete?“

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na plno rozsvícená potkávací světla ve předu (xenony) i v zadu?

Trochu nechápu to “na plno“ a vzadu. Potkávačky při Americe se rozsvítí v poloze 0 po odbrždění a nic jiného nesvítí. Pokud je ve dne snížená viditelnost tak dán vypínač do polohy 2 a rozvítí se mi klasicky i obrysovky. Už sem potkal spoustu řidičů který byly hodně špatně vidět protože měli rozsvíceno jen dodělané denní svícení.

Pakliže Vám to v noci zhasne, řekněme levá žárovka a nebude svítit parkovačka je z Vás rázem motocykl, jelikož nejste vidět.

V noci už mám logicky rozsvíceno v poloze 2 tak co to tady mumláš? Ti co to kódování vymysleli a ti co ho používají nebudou tak blbý jak si myslíš.

všem: Opravdu mi nejde o žárovky ale o logiku a pokud se budem řídit podle každý vyhlášky kterou vydá nějakej jouzek tak půjdeme do důchodu v 75 nebo vůbec a “komu tím prospějeme“?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...