Přejít na obsah

Škoda Octavia 1,9 TDI combi nejde nastartovat


šmoula84

Doporučené příspěvky

Zdravím mám škodu Octavii combi 1,9 TDI 81kw r.v. 1999,dneska jsem chtěl jet do obchodu sednu do auta otočím klíčkem a auto nenastarovalo,přijde mi že startér jakoby točí (při otočení klíčkem je slyšet zvku starteru a auto má snahu startovat) ale motor nechytne.Zkoušel jsem to pak ještě cca po 3 hodinách a auto chytlo na poprvé(celou dobu stálo nehybně na dvorku),teď jsem to byl zkusit znovu a zase jsem nenastartoval,s autem jsem nijak nehýbal.Baterku mám dobrou.Mám najeto cca 226 000 km.Předem díky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U tdi stačí aby padlla nafta díky nepatrné netěsnosti a starér může točit jak chce a nic.Pokud se ti to stane koukni do filtru a pokud bude suchej znáš důvod proč nechytá.A hledej netěsnost.Většinou to je to plastové udělátko na hadičky a filtr kup nový s těsněním a měl by bejt pokoj.A pokud to bude suchý tak to zalej naftou aby si nemusel tak dlouho trápit startér.

Editováno: , autor: acek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podobnej problém jsem řešil u známýho v zimě normálně nastartoval a vydal se na cestu hlubokým sněhem ale bylo ho moc a tak to trápil a najednou to prostě zdechlo a nešlo to zaboha natočit.Na vagu žádnej problém,klapka v pořádku a jediný co nás už jen napadlo byl fitr z ničeho nic byl prostě suchej i když bylo nafty v nádrži dostatek.Nejprv aby motor chytnul tak jsme propojily hadičky na přímo a když chytnul zalily jsme filtr a motor běžel zas normálně. Hold někde natáhnul vzduch a to je právě na tom bazmeku na filtru dal se novej včetně i novýho filtru a běhá dodnes bez problému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Díky za rady,ale zjistil jsem ze mi to asi dělá imoibilizér,když jsem odemknul auto a hned jsem šel a nastartoval tak auto chytlo v pohodě,kdzž jsem odemknul a šel do auta třeba po 5 mminutach tak uz jsem nenastartoval ikdyž jsem dal deaktivivoval imobilizer muselk jsem znovu zamknout auto a odemknout a pak šlo nastartovat.No ale v pátek se mi to stalo znovu a teď už nepomáhá nic.Chci se zeptat je možné že by imobilizér blokoval naftové čerpadlo?a je možné že je to opravdu imobilizeém?Imobilizér tam je original od Škodovky.

Takže nakonec jsem zjistil že je to relé109.

Editováno: , autor: šmoula84
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...