Přejít na obsah

Výměna vložky zámku


skoda_felicia

Doporučené příspěvky

Zadna zahada to neni, ovsem doporucuju koupit nove vlozky zamku kompletni. Nedavno jsem menil kamosovi na felde facelift, a 2 zamky + 2 klice staly necelych 600kc. Takze pohoda.

Co se vymeny tyka, tak rozdelat calouneni dveri, chce to hledat schovane sroubky pod zaslepkou a pod zaslepkou klicky okna a pod madlem atp. Vysroubovat cudlik od zajisteni dveri a pak uz lze oddelat calouneni, je treba trosku zabrat, bo je to jeste na plast cudlikach. Pak oddelat tu igelit zabranu aby slo videt na mechanizmus.

Kdyz uz vidis mechanizmus, tak poradne si to omrknout nebo pro nezkusene si to normalne vyfotit mobilem abys vedel kde byly tahla zapojene. Pak je proste stahnes s hridelek co jsou namacknute na ruznych dilech. Je to na takove osce co ma na zacatku kulicku proti vysunuti. A druhy dil ma proste v sobe dirku. (NIc nesroubovat, jinak si to rozestelujes) Kdyz to uvidis pohopis co rozdelat.

Kdyz uz to mas odpojene, taku vidis ze celou fabku=zamek drzi takova plechova velka jakoby zavlacka. Tu musis zapacit treba sroubovakem tak, aby se posunula a probrani v ni se presunulo tak aby sla fabka potom vytahnout smerem ven.

Kdyz tohle udelas, tak pak vytahnes fabku, do krere strcis klicek a potahnes ji ven.

Dale postupujes opacnym zpusobem pri moznazi ;) V sade k novym zamkum jsou i ty zajistovaci plisky=zavlacky.

Po slozeni, doporucuji promazat motorovym olejem vsechny hejblatka atp. A v zime nebudes vedet co to je zamrznute tahla zamku :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zadna zahada to neni, .....

Díky moc za postup jak na to. Snad to nějak dám do kupy ;) Mám problém v tom, že v zimě mi zamrzl zámek a pak jak rozmrzl, tak jsem celou tu fabku vytáhl ze dveří. Takže mi vyjíždí sem a tam a vůbec nedrží ve dveřích. Buď se to nějak uvolnilo a šlo by to vrátit, anebo vyměnit za nové. Nevěděl bys?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak jestli se ti podarilo vytahnout tu Vlozku zamku, tak to znamena ze ti uletela jeste takova mensi segrovka, ktera drzi vlozku v jeji vnejsi casti zamku.

Kdyz oddelas to calouneni, tak na to prijdes. Ale upozornuju, ze tu segrovku tam horko tezko nasadis, kdyz budes mit ten zbytek zamku ve dverich, tak se tam asi nedostanes s klestema na segrovky atd.

Bo to ze se ti ten zamek rozdelal, je problem v tom, ze se to spatne sklada protoze je tam i tak specialne nasazena takova pruzinka a mam pocit ze ji stejne nekoupis natoz abys to smontoval dohromady !

Takze kup nove zamky i s klicema, a jen to prehod podle meho postupu. Je to tak na 30min jedny dvere tempem( Lážo Plážo) :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...