Přejít na obsah

oprava čepu zadního skla


pala

Doporučené příspěvky

zdravím chlapáci,minulí týden jsem si chtěl otevřít zadní okno a ejhle ono to nejde :help: !motorek stahovačky bzučí ale sklo je stale nahoře!!hned jsem vědel co se děje!sklo je spojené se stahovacím mechanismem pomocí ČEPU(kat.č.6NO 839 511,cena 10kč ve škodě)),který vypadl!takže oprava na sebe nenechala dlouho čekat a hurá na to!podle ohlasů to není až tak neobvyklí jev na starších VW koncernových vozech (podle mě příčina ne zrovna dobré konstrukční provedení)!!tak rád bych vám dal návod,protože samotná oprava není nijak složitá,ale v servise by jste zaplatili určitě nějaké penízky!! :palec2:

za prvé: demotujeme tapec dveří!a to tak že musíme opatrně vyloupnout madlo dveří!!plochý šroubováček zasunout do výřezu a vyloupnout madlo(šroubovák obalit hadrem at se neponičí kožené polstrování).pod madlem se nachází dva šrouby-vyšroubovat!!a ze spodu tapecu se skrývá šroub torx-vyšroubovat!!ze spodu tapecu je světýlko,vyloupnout a odpojit konektor!nyni tapec ze spodu vytrhnout od dveří!jde to trošku stěžka a je třeba vyvinout větší sílu!ted už tapec drží jen na horni liště,vysunout směrem na horu!!pozor jak tapec vysunete nezapomente odpojit zbylé konektory a lanko táhla dveří!!

post-46875-0-94605300-1311441551_thumb.j post-46875-0-45742600-1311441593_thumb.j

za druhé:demontujeme stahovačku skla!!nejdřív přilepíme sklo pomocí izolepy k rámu dveří(drží v těsnění,ale pro zichr)!spustíme mechanismus stahovačky uplně až do dolní polohy(spínačem ve dveří řidice)!!vyloupnem ve stahovačce kontrolní otvor abychom vyděli do mechanismu stahovačky!odpojíme konektory z repráku a motorku!opatrně vycvaknem všechny sponky kabeláže a táhlo! vyšroubujeme všechny šrouby co drží stahovačku do dveří!!

post-46875-0-08401900-1311442973_thumb.j

stahovačku vysunout ze dveří!stačí jen vysunout a podložit ji tak aby byl přístup ze spodu skla!!

post-46875-0-90988500-1311443213_thumb.j

nyní mame přístup ke sklu!sklo si mužem spustit niž at mame dost místa!do díry ve sklu zasunem váleček,tak aby byl na každou stranu stejně vysunut a zamáčknou do něj kolík pomocí sichrovek nebo francouzaku!

post-46875-0-38077900-1311443469_thumb.j post-46875-0-05913600-1311443509_thumb.j

namontujem zpět stahovačku(kolem stahovačky je těsnění,ze spodu většinou je zteřelé,doporučuji na spodní zteřelou čast těsnění nanést housenku silikonu,aby nám při dešti nezatékala voda do auta),připevníme zpět kabeláž,konektory,tahlo!!nyní sklo uchopit rukou a spoštět dolů až k vidlice mechanismu stahovačky(vše kontrolujeme v otvoru)!ZATLAČIT NA SKLO AŽ ČEP ZAPADNE DO VIDLICE MECHANISMU STAHOVAČKY!!!!!!!!! :palec2:

doufam že to někomu pomuže!proto tu máme toto forum,abychom si pomáhali a vyměnovali zkušenosti!!! :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čau lanny,jojo děkuji ti! určitě to nedělám "pro pár hloupých dukátů a falešnou slávu" :D ,ale protože v servisech berou za všechno nekřesťanské peníze a toto je forma jak lidem ty penízky ušetřit :specool: a obzvlášt když se jedná o drobné opravy které zvládne každý zručný superbák sám:kol-31: už jsem nějaké ilustrované návody zde na foru publikoval a doufám že mě budou kluci následovat!! :palec2:

když mi to vyjde tak se potkáme na srazu v záři na vranově,musím totiž podpořit moravské(olomoucké) komando a přislíbil mi podporu kolega(také aktivní učastník fora) z ostravsko-karvinského komanda :D:gunners3::kol-52::kol-35:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Právě jsem dodělal obě zadní okna, postupoval jsem podle návodu a je to přesně tak jak píše autor. Tímto mu děkuji za tento návod, hodně mi pomohl.

Ale mám problém. Jedno zadní okno vyjede nahoru a hned zase sjede celé dolů. Když s ním jedu až z dolní polohy tak se to stane pokaždé. Když s ním vycukám do půlky a zbytek dojedu v kuse, tak se okno zastaví centimetr od konce. Pak to jde ještě dojet úplně do konce. Ale jakmile jede okno až ze spodní polohy, tak se vždy vrátí. Což je na ho*no když chci všechna okna zavřít podržením dálky nebo když si někdo vzadu stáhne okno až dolů a chce ho zavřít.

Čím to kruci je? Zkoušel jsem v zavřené poloze držet tlačítko zavírání okna (napadlo mě že je třeba uložit tu horní pozici okna jako je to u předních oken) ale je to pořád stejné.

Edit 22.9.: Okno už se umoudřilo, tak už to neřeším. Přidávám obrázky čepů tak, jak jsem pořídil já, číslo 6NO 839 511 je správně a i cena 10 Kč bez DPH. Výlisek se musí rozlomit na dva kusy a ty jdou do sebe zamáčknout. Do díry ve skle to pasuje přesně a šlo mi to zmáčknou i rukou bez pomoci sikovek nebo francouzíku. Ještě doporučím koupit plastové čudly co drží tapec v dírách, určitě vám nějaký původní praskne při odtrhávání. Ten mi moc vyfotit nešel ale asi tušíte o čem je řeč. Cena je opět pár korun.

2 Jamal_MI: Pokud sklo stáneš dolů rukou a můžeš ho vytáhnout nahoru elektricky, stačí ti pouze dát nový čep dle tohoto návodu. Pokud ale motor bzučí a okno se z otevřené polohy nehne nikam, je něco špatně na stahovačce.

post-3169-0-47336300-1316697558_thumb.jp

post-3169-0-40949500-1316697686_thumb.jp

post-3169-0-19649000-1316697740_thumb.jp

Editováno: , autor: kerpof
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mal som podobny problem, nedavno som kupil Becko a uz tam tak bolo zadne prave okno, ze stiahnut neslo, ale motorcek bolo pocut ze funguje. nehral som sa s tym, ale nemal som cas okamzite to opravovat. par dni na to ked niekto sedel vzadu, chcel stiahnut okno a vtedy sa tam asi nieco zlomilo, ale teraz ked dam vytiahnut/stiahnut okno, tak motorcek pracuje, ale sklo sa ani nepohne. ak ho dam stiahnut, motorcek pojde uplne dole a sklo mozem rukou svojvolne vysuvat a zasuvat. budem musiet kupit komplet cely motorcek aj vsetko co k tej praci s oknom treba alebo len nejaku cast?

Editováno: , autor: Jamal_MI
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...