Přejít na obsah

Problém s Octavií I 1.6 SR - občasná ztráta výkonu


tokyc

Doporučené příspěvky

Sháním nějakou radu, co by mohlo být za problém u motoru nebo případně nějaké jiné části, když auto dělá následující: po nastartování výrazně "hulí", při cestě už méně, ale taky kouří, při stání se místy dusí, při jinak bezproblémové jízdě(ikdyž ten výkon neni 100%tní) jsou místa, kdy auto ztratí výkon a škube, někdy má problém na dvojku vyjet malinkej kopec, při sešlápnutí plynu bublá chladicí kapalina.

Auto už bylo u několika automechaniků, byla vyměněna lambda sonda, váha vzduchu, olejový filtr, dělala se hlava motoru, těsnící kroužky a auto pořád nejede. Ještě by mohl být údajně problém někde ve výfuku. Není tu někdo, kdo měl stejnej problém nebo neví, co s tím? Už ty opravy stály dost peněz a už mně nebaví furt jenom něco zkoušet, už to chci opravdu opravit.

PS: jedná se o krátkou Octavii I r.v. 1999, motor 1.6 SR 74/75kW.

Mockrát díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Stejný motor podobné závady. Studený motor po nastartování kouřil ,škubal nedalo se plynule rozjet po zahřátí lepší ,ale při zastavení na křižovatce motor houpal. po nějaké době se rozsvítí asr a pak porucha motoru. demontoval jsem klapku a důkladně vyčistil ,odpojil baterii na hodinu ,aby se nastavila klapka v řj. Od té doby motor běží ok

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...