Přejít na obsah

Výměna čidla tlaku oleje


sixty-nine

Doporučené příspěvky

to jsi se mohl kouknout i na netu kolik stojí, v seznamu klikni na zboží a zadej čidlo tlaku oleje fabia :) a průměrná cena bude zhruba ta za kterou to koupíš v mototechně.

Já ho kupoval cca před 2 měsíci a myslim že stálo 125Kč - originál. ( nezapomeň ať má těsnící kroužek, myslím že je z mědi, kdyžtak ať ti ho k tomu prodají )

Jinak ho najdeš cca 15cm od olejového filtru napravo. Vypadá jako kus plastu na matce :)

edit: Pokud ti svítí mazání a máš podezření na čidlo, tak s tím hlavně nejezdi než to vyměníš a vyzkoušíš. Většinou to bejvá čidlo, ale taky nemusí. Už když odpojíš konektor z čidla tak by ti mělo vychcat krapet oleje, to je dobrá známka toho že je čidlo špatné a propouští olej :)

Editováno: , autor: Rypicong
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vyměněno.

Díky moc za radu, ale nakonec jsem tu otravoval zbytečně a našel to sám. Ale i tak děkuji za ochotu.

Krapet oleje mi nevychcalo. Dělal jsem to najednou s výměnou oleje a olejového fitru, takže jsem měl olej vypuštěný.

Jinak od tý doby kontrolka na palubce nebliká, tak to snad bylo tím. Ta matka toho čidla byla krapet narezlá a konektor byl celý od oleje, takže čidlo mohlo být, jako takové, v pořádku, jen tam třeba nebyl díky oleji kontak.

Každopádně jsem to vyměnil a zatím je to OKi.

Editováno: , autor: Malta
citace předchozího příspěvku.Citace smazána
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zdravím,

 

Vím, že toto vlákno je hodně staré, ale nebudu zakládat nové.

 

Chlapi, mám fabii 1 motor 4.4 MPI. Při výměně oleje jsem si všiml, že se mi nerosvítí kontrolka oleje. Prostě jsem olej vypustíl, tak jako na Feldě nebo Favoritu. Nastartoval, aby vyteklo všechno (na pár sekund). No a na předešlých autech se mi okamžitě rosvítila kontrolka oleje. Na Fabii nikoliv.

Vyměnil jsem tedy olej, filtr a nastartoval. Motor se výrazně stišil, než před tím.

Zkusil jsem sundat kabel s čidla motoru a kontrolka se nerozsvítila. Tak jsem sundal i kabel z čidla, co je hned vedle nad olejovám filtrem. Stále nic. Kontrolka se stále nerozsvítila, ale měla by ne?

 

Ješte dodám, že před výměnou oleje rozsvítila kontrolka motoru. Mechoš říkal, že tam byly dvě vady. Jedna že nedosáhlo se splnění kyslíku nebo co a druhá, že imobilizer je v nouzovém režimu, nebo tak nějak.

 

Ale sondu lamdu 1 jsem měnil před třemi měsící a od té doby to bylo v poho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Takže je to snímač polohy vačkového hřídele a teče to okolo proto že tam je jako těsnění "O" kroužek a ten se časem vymačká. Mělo by stačit vyměnit. Číslo dílu ti neřeknu,ale nemusíš kupovat originál,stačí zajet s tím kroužkem někam kde prodávají různá těsnění,možná i v obi a nebo kelly atd by to mohly mít.

http://forum.skodahome.cz/topic/93000-sn%C3%ADma%C4%8D-polohy-va%C4%8Dkov%C3%A9ho-h%C5%99%C3%ADdele/

Editováno: , autor: Albín
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Zdravím, teče mi hodně olej přes čidlo tlaku. Proto mi asi i blikalo mazání a pípalo (jen za teplého motoru). Zeptám se, zvládnu výměnu doma ze shora, nebo je potřeba nějak to vyčistit a pod. A kolik tak vyteče oleje při výměně. Mám motor 1,4, 44kW, AZF, podle etky tam patří: snímač tlakový 1-polovy M16x1,5 (č. 047919081B) s kroužkem těsnícím 10x13,5 (č. N0138115). Dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Konektor na čidlo koupíš v každých autodoplncích. Určitě ho i někdo z tvích známích má,popřípadě ti ho prodají v každém servisu,když jej poprosíš. Jet se stím samozřejmě dá,ale opravdu jen nějakou krátkou dobu,než si to opravíš.

Dik moc, a nahodou odkaz na ten diel v nejakom internetovom obchode nevies? Lebo ja som to hladal snad vsade a nenasel som to, neviem pod cim to hladat, medzi cidlami to neni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co blázníš to chceš jeden konektor kupovat někde na inter. obchodě. Vem jsi prostě ten starý kus zajdi někam do prodejny náhrádních dílů,nebo autoelektroservis a oni to ho prodají. A napiš si do vyhledávače co hledáš: Konektor čidla oleje Fabia ..... Možná jsme si dobře nerozuměli. Tobě se ulomilo zajištování konektoru? Myslím tím ten černý plast. Nebo jen vytrhl drát. To by ti stačil jen pin do konektoru. Ale když jej z toho konektoru vypinuješ-vytáhneš,tak většinou ten pin jde použít,že drát na pin prostě napájíš-naletuješ.

Editováno: , autor: Mirek 835
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...