Přejít na obsah

Škubání auta a jiné problémy


mimous

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám problém. Když normálně pustím plynový pedál a chci třeba přeřadit tak sebou auto docela škube. Je to citelné hlavně ve městě. Při vyšších rychlostech jsem to nezaznamenal.

Další věc, spojkový pedál jde hrozně ztuha a neuvěřitelně skřípe při sešlapávání a pouštění.

3. problém - Když jsem si jen tak zkoušel brzdění na opuštěné cestě tak při zatáhnutí ručky za mnou zůstala stopa po gumách, ale jen na straně řidiče. Celkově je brzdění takové dost slabé. Je tam nedávno měněná brzdová kapalina, ale brzdy (přední i zadní) jsou asi ještě původní. Ona na autě je většina dílů původních v motoru atd. Snad jen ložiska zadních kol jsou měněná, protože se vysypala. Teď má najeto 180tis. Máme ji od 100tis.km. je to new face r.98.

Co všechno bych měl nechat zkontrolovat a případně vyměnit, abych mohl s tím autem jezdit bez obav, že se něco vy*ere?

Budu moc rád za odpovědi a pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Sice nejsem mechanik ale podle toho co popisuješ tak první tvůj problém bude nejspíš souviset s tím druhým.Pedál spojky může jít ztuha z toho důvodu že bude v háji spojkový ložisko což může mít za příčinu i to skřípání a taky to že pokud chceš přeřadit tak auto sebou škube,protože nedochází k úplnému rozpojení spojky.

Takže bych asi možná navštívil nějakej servis,kde by mi řekli co a jak a každopádně bych uvažoval o výměně spojkové sady,protože předpokládám,že měněná ještě nebyla.Já ji měnil při 125000 km.

Co se týče těch brzd,tak příčinou toho,že zatáhneš ruční brzdu a levá strana táhne víc,může být to ,že lanovody ruční brzdy můžou být zatuhlé,pak bych určitě sundal na přední nápravě kolo,sundal brzdový třmen a zkontroloval stav brzdových destiček a kotoučů.Protože brzdy jsou na autě velmi důležité.Možná by neuškodilo i zkontrolovat brzdové potrubí,zda není zpuchřelé,orezlé a nebo zda někde neuniká,byť jen trošku,kapalina.

Ale jak říkám,nejsem mechanika a je to jen můj názor.

Editováno: , autor: Malta
citace předchozího příspěvku. Citace smazána.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako první bych vyřešil tu spojku opravdu to může být tím že nedochází k hladkému přenosu sil. To že jde ztuha a skřípe bude tím že ložisko vydřelo ten měsíček přítlačáku což je u feldy uplně normální. A brzdy bych si nechal určitě zkontrolovat desky kotouče jsou :palec2: docela za hubičku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak u brzd byl problém vyřešen výměnou hlavního brzdového válce, který byl prý na odpis, jinak brzdy (kotouče i bubny) jsou v pohodě.

Ta spojka je další na řadě na výměnu, až budou penízky. Do té doby to s ní musím nějak přežít. Zatím jsem jak na lodi, skřípe to a houpe :))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...