Přejít na obsah

Občasné zhasnutí motoru po nastartování.


Slámič

Doporučené příspěvky

Zdravím. Poslední dobou se mi občas stane - Fabia Combi, 1,2 - 47 KW, rok výroby 2003, že ihned po nastartování motor zhasne. Při opakovaném startu se to již nestane. Tato situace se děje již asi čtvrt roku, frekvence výskytu jevů se nezvyšuje. Je to vždy asi jeden z pěti startů. Myslel jsem, že to souvisí se svíčkami, měnil jsem je až v 78 000km, ale problém - zatím problémek přetrvává. Díky, M.

P.S. Ještě jeden dotaz - chtěl jsem měnit palivový filtr a nejsem schopen ze starého sundat hadičky. Mačkám co nejvíc ony "západky" na konektorech a nejdou ven. Nemáte na to nějakou vychytávku? Nerad bych to vyrval......

EDIT:

Stačí ti jedno téma. Pokud chceš něco doplnit máš tlačítko

EDIT - Editovat

a nemusíš zakládat nový téma!!!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to máme stejný problém. Máme taky Fabku r.v. 2004 1.2 12v 47 kw a problém je starý asi půl roku. Na nějakou dobu se to o dost zlepšilo, když jsme vyčistili škrtící klapku.(Potřebuješ na to 2 osoby) Nejdřív sundej ten dekl z motoru, pak otoč klíčkem, ať se zapne elektrika a sešlápni plný plyn. Klapka se zcela otevře a ty máš prostor pro čištění, akorát musíš dávat sakra pozor!! I když držíš ten plný plyn, tak se může stát, že se ta klapka sama zavře a to zatraceně bolí, když ti to skřípne prst!! Nejlépe vyčistit nečím neagresivním a nanést na hadr a asi tak třikrát to vyčistit. Pak to dej zase dohromady a natoč motor. Nějakou dobu, asi 5-10 km bude svítit kontrolka motoru a ŘJ si to upraví. Nelekej se toho, že to může zvyšovat otáčky, to je "normal" :-) Pak by mělo vše šlapat jako hodinky.

post-67474-0-79021600-1312123892_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...