Přejít na obsah

Přední kotouče - výměna


japato

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Nazdar pani, mam roomstera 1.2 TSI 63kW, 06/2013, najazdenych 19 000 km. Zhruba od marca, resp. po zime sa mi, pri brzdeni,  ozyva suchot od prednej napravy. Ono to znie ako ked auto stoji dva dni a prsi a kotuce chytia taku patinu, ale po par zabrzdeniach je to prec. No mne nepomaha ziadne prudsie zabrzdenie ani ked som isiel dolu kopcom a som sa snazil  z vysej rychlosti plynule dobrzdit ani ked som dupol na brzdu. Najviac to pocut pri zastavovani. Ten suchot mi naozaj lezie na nervy. Auto ma rok a to sa mi vidi ozaj malo na to aby mi zhrdzaveli kotuce, navyse jazdim denne, vacsinou kratsie trasy cca 20-30km. Ked som si tie kotuce obzeral tak nie su krasne leskle ale ani zhrdzavene. Mam to reklamovat, alebo sa tomu da nejako pomoct? Vopred dik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tých pár silných brzdení asi nestačí. Ja mám jeden trochu extrémny nápad ako tie kotúče a platničky vyleštiť, ale v celkových nákladoch by bolo výhodnejšie tie brzdy rovno vymeniť. :D

 

Takže moja rada znie, zájdi s tým pekne do servisu, povedz im v čom je problém, sprav im demo jazdu! Ak budú tvrdiť že je to ok, porovnajte s nejakou predvádzačkou alebo ich služobným autom (nie takým autom ktoré tam už dlhšie stojí)! Ak tam bude rozdiel, budú to musieť riešiť. Auto máš v záruke, tak nech sa starajú a vymenia čo je zlé!

P.s.: Nechápem, že na čo si čakal štyri mesiace a aké čakáš riešenie od nás. Je to jednoznačne vec ktorú musíš riešiť v servise.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Nazdar chlapi,pri brzdeni mi vybruje volant tak se divam na kotouce a vypadaj dost sjety tak jsem se rozhodl ze koupim novy spolu s destickama.Tady jsem se docetl ze jsou vcelku vpoho ty Zimmermann ?! Nebo doporucte mi nejaky kompromis cena kvalita ;) A jeste mensi otazka,na Fll sportline mam velikost kotoucu 256x22 ??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak tak, do FI jsem po origo (jak dojely) bral TRW, v 15t km reklamace zvlněné jak prase, vyreklamované vydržely cca to samé a opět zvlněné. Pak jsem koupil Ferodo kotouče i desky, sice se časem také zvlnily, ale asi tak za jednak tolké kilometry a né tak rapidně jak TRW. Jezdím na ně dodnes, tedy najeto na ně cca 100-120t km a musím říci že ani neubývají tolik co origo (nedávno měřené a ještě pořád měly přes 20,5 mm)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nazdar přátelé, tak jsem s těmi kotouči vydržel do 56000km a včera jsem to nechal vyměnit. Před tím jsem ty původní kotouče na 27000km nechal slíznout, ale postupem času začaly opět házet. Nyní ten pocit brzdit bez vlnění a kopání do brzdového pedálu je nádherný. Osadil jsem to kotouči TEXTAR 256x22 + destičky od téže firmy, tak jsem zvědavý, aby to nebyly nějaký šroty. Výměna proběhla v pohodě, akorát jsme se netrefili s konektorem, ale napodruhé už to bylo OK. Konečně jsem viděl i spodek auta a musím říct, že za poslední 2 roky jezdím denně, parkuji venku a spodek parádní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...