Přejít na obsah

dodelani teplomeru


prekfest

Doporučené příspěvky

nejdřív vyřeš zapojení nebo věc, která ti udělá z 12V požadovaných 5V (a přitom po hodině provozu neshoří) a pak už je to snadné - samozřejmě přes pojistku top napojíš buď na rozvodnou lištu sv. 30 za pojistkama (pokud to bude potřebovat trvalých 12V) a nebo na sv. 15 třeba spínačky nebo taky za pojistkama (pokud bude stačit 12V jen při zapnutí klíčku, tj. že se nebude mazat nějaká paměť nebo nebude nutné to znovu nastavovat). zjisti si taky jakou to má spotřebu a podle toho se to dořeší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli to je teploměr s displejem LCD a maximálně LEDkovým podsvícením, bude to brát minimum, ne víc jak 20mA i s tím podsvícením a 1-2mA bez něj. Horší to je pokud to má svítící displej z LED diod - tam se dá předpokládat odběr v řádu desítek až stovek mA a to už není radno nechávat trvale připojené. Ale pokud by teploměr vyžadoval opravdu napájení +5V, stačí použít katalogově zapojený malý integrovaný stabilizátor série 7805 - pro LDC teploměr by stačil typ 78L05 (s výstupním proudem do 100mA), pro LED by musel být typ 7805 pro odběr do 1A - zapojení můžu případně nakreslit, není to nic náročného a samotný integráč (vypadá jako tranzistor - má taky jen 3 nohy) stojí doslova pár korun...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...