Přejít na obsah

Vodní pumpa


xxjack86

Doporučené příspěvky

Zdravím,

chtěl jsem se zeptat, nedávno jsem koupil fabii kombi 1.4 MPI a má najeto 90 000 km. Bylo to přes komisní prodej a bazar doporučil majitelce výměnu rozvodového řetězu, kterou provedli. Vyměnili pouze řetěz. Vodní pumpu neměnili a doporučili mi ji vyměnit. Od jiných lidí jsem zase slyšel že vodní pumpa u MPI není součástí rozvodů a tudíž se nemění když se mění rozvody. Tak sem se chtěl zeptat jak je to s její životností a kdy se mění nebo nemění. Děkuji za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

já měnil chl. kapalinu, dal jsem moc silnou a vyžrala těsnění pod pumpou, pro nevědomost a potřebu auta na vánoce mě stála nová pumpa i s prací 3.500,-, dnes vím, že to bylo pravděpodobně jen těsnění, nikoliv pumpa, ale každopádně jsem jí neměnil. Rozvody u 44kw jsou dělané řetězem, pokud nerachtá, není třeba měnit. V bazarech vždy do kupní smlouvy nebo jiných papírů píšou, že doporučují výměnu téměř všeho, od brzdových destiček, přes provozní kapaliny až po já nevím co, každopádně né vždycky je to třeba (např. u auta, který koupíš, že to mělo nedávno dělaný), ale záleží vždy na majitelovi s jakou odpovědností k tomu přístoupí a co si lajzne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...