Přejít na obsah

nizka teplota motora, vymenena pumpa,tetrmostat, cidlo na VAG-OK


cimo24

Doporučené příspěvky

zdravim vas

potreboval by som radu a nasmerovanie k problemu....pred nejakou dobou my odletel spodny aj pravy bocny kryt motora a od tej doby sa my nejde zohriat motor na 90st.mozno to s tym nic nema....ale proste je to odvtedy...kym som tam tie kryty nemal tak som tu teplotu neriesil,lebo som myslel, ze to proste iba viac chladi....kryty som kupil,osadil a stale nic. bolo my poradene ze by som mal vymenit termostat lebo cez diagnostiku bolo vsetko ok,a pokial by bola porucha na snimaci teploty kvapaliny tak, zevraj by to tam ukazalo.

termostat je novy od skodovky a furt nic. asi pred mesiacom som menil rozvody+vodnu pumpu(GRAF), mal som tuto pumpu uz aj predtym a bez problemov. auto sa my zohreje tak na tych 87st.dalej nejde,iba ked zastanem a potocim motor naprazdno tak vyskoci na 90,ale akonahle sa pohnem tak to zase klesne na tyhc 85-87st. skusal som aj chladic,ale pokial sa nezohreje auto na 90st. tak chladic je studeny,co by malo znamenat ze ten novy termostat je OK,lebo neprepusta. Skusal som aj odvzdusnit,tak ako bolo tu niekde popisane,otvorit ked chladi, daco zasicalo ale nic to nepomohlo. Uz fakt neviem co by to mohlo byt.

Ak niekto mal podbny problem a podarilo sa mu ho vyriesit, budem rad ked pomoze.

vdaka

Editováno: , autor: cimo24
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tohle stejny mi delalo taky, rucicka se normalne hybala, ale 80 neprelezla

vymena termostatu za nejaky bezne prodavany nepomohla, tak jsem koupil ve skodovce za nehorazny prachy, taky nepomohlo

diagnostika nic nehlasila, udaj z teplotniho cidla pro motor a budiky se shodoval

nakonec jsem vymenil teplotni cidlo a od ty doby je klid

v DP je graf jaky ma mit odpor pro danou teplotu, puvodni cidlu merilo, ale bylo mirne posunuty - umrelo divnym zpusobem, po vymene klid

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no dufam ze to bude len cidlo,ak nic nenajdem tak ho vymenim a uvidim,dufam ze to pomoze...nemam velmi rad tieto opravy pokus-omyl :-) ..ale ked to inak nejde tak budem musiet aj tak.

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

necituj predchozi prispevky !

muzes ho z auta vyndat (pozor zacne trosku tect voda, i kdyz budes mit upusteny tlak z nadobky a nadobku opet zavrenou) - necim ucpat, treba korkovy spunt :)

cidlo dej nekam k teplomeru a zmer jeho odpor, nebo do vrouci vody

vyndat ho neni zadny problem, drzi jen na sponce, zkus si ho pujcit od kamarada, ktery mu to meri dobre

post-35633-0-18100300-1314099439_thumb.j

Editováno: , autor: zdesim
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já řešim něco podobýho. Mám 1,9 TDi 81 kw AHF. Byl jsem na emisích a mechanik mě to asi čtvt hodiny tůroval a skoro jsem neprošel. Poradil mě že to prý dělaj čidla teploty chl. kapaliny a mám si ho vyměnit. Prý to posílá špatný data o teplotě do jednotky a proto nejdou udělat emise. Tak sem koupil čidlo EPS za 500 a ted mě budík na teplotu ukazuje taky kraviny. Tak a teď babo raď. Chtěl sem koupit termostat, ale asi se na něj vyprdnu a zkusim tam vrátit původní čidlo, protože s ním to makalo normálně. Ohřálo se to na 90 a drželo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja momentalne resim podobny problem. Mam O1 1.6 74kW. Pri jizde cca 25km se mi rucicka na budikach pomalu ani nezvedne. Pokud zastavim a budu v klidu s nastartovanym motorem cca 2minutky tak se rucicka zvedne na tech 90stupnu ale za jizdy proste pomalu lezi... Teplotni cidlo jsem kupoval nove. Nevi nekdo co se deje? Nerad bych octavku uvaril :feve: mam ji zatim jen kratce :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...