Přejít na obsah

(FII) po zapnutí klimatizace se chvěje


pechy

Doporučené příspěvky

Ahoj, potřebovala bych poradit, mám FII v květnu skončila záruka. Když zapnu klimu, tak se auto začne strašně chvět, jakoby nadskakovat. Při zapnutí na 1 se to ještě dá vydržet, ale když tam dám 3, tak auto neuvěřitelně vibruje a skáče jak koza, samozřejmě je to více patrné, když auto stojí na místě. Problém se objevil až nyní, dřív jsem také pociťovala mírné chvění, ale to je určitě dáno malým výkonem (1.2 HTP - 51kW). Má někdo podobnou zkušenosti? Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkontrolovat "klínový" řemen, jak je napnutý a jestli neklouže - nebo jestli ho případně není potřeba vyměnit. Další možností je závada napínáku s napínací kladkou. Pokud je řemen vytahaný nebo opotřebovaný a prokluzuje, případně jestli je přidřené ložisko napínací kladky, bude to fest cukat motorem, jak se mění síla potřebná k otáčení tím řemenovým převodem. Oprava řemenového převodu je na pár stovek za materiál plus něco za práci. Další možností je závada kompresorku klimy. To už by byla dražší závada...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

předpokládám, že to bude manální klima, podlo toho 1 přepnu na 3. měl bych dotaz na místní odborníky. výkon klimakopresoru u této manuální klimy se mění podle rychlosti ventilátoru? a ještě jeden, když je zaplá manuální klima a kolečkem nastavevení teploty se pootočí z směrem k teplému vzduchu, co nastane? sníží se výkon kompresoru, přimíchá se ke studenému vzduchu z klimy teplej vzduch zvenku nebo se přimíchá teplej vzduch z topení? mám teda manuální klimu v HTP 51 kW auto rok starý a nějaký výrazný třepání nepozoruju, jen snížení výkonu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...