Přejít na obsah

Divný zvuk po vypnutí motoru


Doporučené příspěvky

Ahojte, chci se zeptat na jednu věc. Nikdy dřív jsem si toho nevšiml. Při vypnutí motoru nebo i jen klíčku se zapnutého stavu (nemusí být nastartován) se někde nad turbem (asi u EGR) ozývá divný zvuk. Je to jako elektromotorek 3-4x po sobě zavrčí. Ten zvuk není nijak nepříjemný, že by šel přes zuby nebo byl nějak extra hnusný... Jen tam prostě 3-4x něco krátce slyšitelně zavrčí. Neví někdo, co by to mohlo být? Díky moc. Je to určitě elektonického původu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

No já už v servise byl. Bylo mi řečeno, že je to úplně normální, prý se EGR ventil nastavuje do krajní polohy a pak zpátky. Že si pročišťuje vodítka a že se staví do startovací polohy. No ty turbo-dieslové auta s motory RS a prý i GreenLine jsou v tomto dost zajímavé smile.gif). Můj servisák mi řekl, že ty nové auta jsou plné zvláštních zvuků, motorků a mechanismů. Že kdyby to bylo něco špatného, počítač by to věděl první. Dokud to nejsou nějaké "škodlivé" zvuky, je to prý normální smile.gif

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Drahý hellozaizai nebo jak se jmenuješ. Diagnostická jednotka je super věc, nicméně z ní asi trpaslík se šroubovákem nevyběhne a neopraví to. Navíc v našem případě by tato jednotka na nic nepřišla. U Tech-Support zařízení (se zasíláním informací do servisu) jsou navíc tyto zařízení poskytovány servisy zdarma, protože si to kompenzují ve službách. Tak teď mi řekni, proč bych měl kupovat auto-diagnostiku co umí zaslat vadu do servisu a poslat mi servisáka, když od VAGu mám diagnostiku za 5-10% ceny tohoto fakt hezkého zařízení, ale v praxi v mojí garáži mi nic víc nedá??

Editováno: , autor: žralok
Citace předchozího příspěvku !
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...