Přejít na obsah

Natáčení světlometů (AFS) nefunkční


JardaŠ

Doporučené příspěvky

A nebolo by lepsie najst pricinu toho skratu ako odstranit dosledok? Pise, ze ma nove cidlo? Mozno sa mylne domnievam, ale prekodovanim sa to hodi iba na zadne cidlo (?), ale jemu doma ostane novy senzor (aspon tak to chapem, ze kupoval novy?). Teda samozrejme ho stale moze predat.... tym nechcem nijak spochybnovat ferdovu odbornost, len ako technikovi mi pride, ze je lepsie ostranit pricinu, nie dosledok, ci? Alebo je to uplne nerealne?

 

PS: VCDS je ten diagnosticky program, odkial mas fotky. Origo VCDS? Nehovorim, ze nerealne, ale nalejme si cisteho vina, kolko ludi ma origo VCDS, vratae mechanikov...

Editováno: , autor: Martttin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co se týká VCDS tak to má kamarád, ale koupený kabel z číny, podle toho děláme diagnostiku, grafika stejná jak jsi posílal. jinak ani s tou kabeláží to nebude tak jednoduché, co jsem proměřoval, tak při zapnutí klíčku tam prostě šťáva jde a je divné, že to staré čidlo původní hlásí jinou chybu než ty nové 2 co mám...

 

ještě k čidlům....nové jsem objednával z tohoto eshopu:

 

http://www.cars-equipment.com/

 

první mě přišlo ne přímo originál, na plechu bylo vyraženo origo číslo, ale oproti originálu se lišilo detaily, šroubky jiné....tak jsem usoudil i dle servisáka z autorizovaného servisu škoda, že je čidlo vadné, tak mě poslali druhé a to již originál (mělo být i to první, spletli to a hodili jiné), stejné jak to původní vadné, vyražené čísla na čídle i na plechu a prostě pořád nefunguje, chybu to hlásí stejnou..předního čidla. i na kabeláž se díval servisák a nic na ní neobjevil.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak ja jsem si taky koupil nove cidlo ale jelikož jsem mel vadne svetlo(zkondenzovana voda v jednotce) tak jsem ho vymenil první a svetla fungujou i bez vymeny cidla. Z toho usuzuji ze byla vadna druha jednotka ve svetle. A diagnostika ukazovala tez zkrat ,predek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mne to vypisovalo ze AFS na ľavej strane nefunguje....ked som naštartoval tak sa nastavilo len jedno svetlo a druhe ani nesvietilo xenon....... kupil som novy starter xenonu plus druhu jednotku AFS.... vymenil, svetla sa nastavuju,  chyba zmyzla....

Teraz prešiel nejaky čas asi 2-3 týždne a zacne mi to po nejakom čase jazdenia vypisovať AFS nefunkčne navod k obsluhe a zasvieti kontrolka žiarovky..

 

Nemam tušenia co je zle.. nevie niekto poradit bez diag??? Alebo treba nahodit na Pc??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je možné, že odešlo čidlo náklonu, tak jako mě, ikdyž pořád nemám vyřešený problém, protože i po výměně tohle hlásí a světla se nenastavují a svití hned před auto....jinak doporučuju koupit diagnostiku ELM327 a přes bluetooth spojit s mobilem a např. přes aplikaci Caristu si můžeš kdykoliv sám načíst diagnostiku případně vymazat chyby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...
V 18. 3. 2015 na 14:21, HANZTD napsal:

při jízdě ve městě svítí (směřuje) levej xen jakoby do protisměru a osvěcuje levou stranu (zřejmě pro širší osvětlení prostoru) , cca při překročení 53-55km/h je už za šera na vozovce vidět jak se rovná pro přímej směr , to samí narovnání provádí právě při velice nízky rychlosti až zastavení.(křižovatka o auto před tebou) 
je to normální funkce xenu(ů) 

Je to normální, že se natáčí i při dešti? Mě se za deště, pokud mám zapnuté automatické stírání skla, natočí levý xenon také na levou stranu, ale děje se to od rychlosti cca 55 až pokud nepřekročím 95 km/h, tak se nesrovná. Přijde mi že v tom rozmezí 55-95 by bylo lepší kdyby svítil spíš rovně, protože když je takhle natočený a jedeš třeba lesem nebo tak, tak to dost ubírá svítivost dopředu. Pokud vypnu stěrače tak je natočen normálně dopředu. Jde tuto fci třeba nějak nastavit nebo upravit? Máte stejný problém?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Ahoj Ferdo - nedávno se mně taky objevila hláška "natáčení světel (AFS) nefunkční - návod k obsluze" + svítí oranžová kontrola žárovky.

Navštívil jsem servis, kde diagnostikovali závadu na předním senzoru a následně mně jej vyměnily za nový originál.

Vymazali chyby přes wag s tím, že je to nyní vše OK. Hláška o natáčení světel se od té doby neobjevuje, ale při zapnutí světel (v režimu Auto) neproběhne taková ta rozcvička natáčení světel do strany a nahoru dolu.

Co myslíte je to OK? Nebo kdy to má ten pohyb udělat?

Mám pocit, že dřív mně to udělalo při každém zapnutí xenonů.

4b92d0890286b.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rozcvicka ma prebehnut vzdy pokial sa startuje v polohe auto a svetla sa rozsvietia (alebo su uz rozsvietene v polohe auto) vtedy ked sa nastartuje tak svetla maju zacat cvicit ...

 

ak to takto nerobi tak je problem

 

PS: napr pokial su svetla v automatike a same sa prepnu pocas jazdy na xenoby tak rozvicka sa nekona ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkoušel jsem startovat v poloze 0 a potom zapnout auto a svítí to rovně a "rozcvičku" to neudělá.

Až když přepnu na polohu stálého svícení tak to občas zacvičí.

V autoservise to znovu připojili na wag a říkali, že tam žádná chyba není a že je vše OK.

Tak nevím...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...