Přejít na obsah

Dodelani el. zrcatek (F1)


Volvak

Doporučené příspěvky

Záleží, jak se ti to povede sehnat, ovladač se dá pořídit tak za 150-300, zrcátka od 500 za ks, kabeláž lze vyrobit, mě to taky dělal elektrikář, budeš teda potřebovat svorkovnice a piny do nich... ;)

jinak zkus prohledat forum, je tu toho docela dost, třeba v instalačních manuálech.. B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Ahoj,

prosím o pomoc každého kdo v tom umí kapku chodit. Hledal jsem zde na fóru a četl všechny příspěvky i ty od COSBYho ale ani jeden neřeší můj problém. Chci do své Fabie komfort rok 2001 s elektrickými okýnky vpředu dodělat zrcadla. Všechno je mi jasné jen jsem narazil na drobný problém. Při zapojování jojsticku jsem zjistil, že mám jiný typ než ten, který je v el. schématu. Můj typ jojsticku má polohy L - H - R (kód 6Y 195 956 5E), a ten co mám v el. schématu ma polohy R - L+R - H. Myslel jsem, že to nevadí, ale při zapojování mě zarazilo, že LEDka pro podsvětlení je na jiných pinech takže nějaký rozdíl tam určitě je a já bohužel nevím jak to zapojit. Ještě abych nezapoměl zapojuju to do dveřní jednotky řidiče a ta má kód 6Q1 95 98 01. Celé bych to mohl zapojit na přímo do jojsticku ale to beru jako poslední variantu když to nerozeběhnu přes řídící jednotky dveří. Všem díky za pomoc. A přikládám aktuální schéma, podle kterého zapojuji.

ZRC.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady máš schéma zapojení tvého joysticku, tak si to porovnej.post-519-1183802939_thumb.jpg

Tohle schéma jsem tu už v nějakém příspěvku našel. Nakonec jsem to tedy podle něj i zapojil takže vlastně nevyužívám dveřní řídící jednotky, bylo to sice hrozný zapojování, ale už funguju taky. Jen ještě nakódovat komfortku na výhřívání. Ale díky za pomoc.

A když už sem píšu tak se vás ještě zeptám zdali má Octavie a Fabie stejné skla zrcátek. Jedná se mi o to, že jsem montoval na pravou stranu velké zrcátko z anglické verze. Bohužel, je tam to asférické zrcátko jelikož pro anglány je to strana řidiče no a mě se zdá, že v něm prd vidím, potřeboval bych ho naklopit ještě trochu na sebe, ale už jsem na dorazu. Máte někdo na pravé straně tohle velký zrcadlo a jaké v něm máte sklo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mno sklom to asi nebude že nevidíš, ja mám EN tiež a mám ho úplne nadoraz a vidím akurát zadok auta a ostatok čo mám vidieť takže ok.

Zrejme sedíš bližšie k volantu než ja a preto ten uhol lti nevyhovuje..

přesně tak, taky nemám žádný problém a nemám ani na dorazu a vidím v pohodě a včas vedle jedoucí auta, když ho máš úplně připláclé tak zas nevidíš do dálky za sebou, mám seřízené tak, že bok auta nevidím pohledem očí, ale až pootočením hlavou, jinak si ho přestavuju tak akorát při parkování, prostě super.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také mi to asférické sklo nevyhovovalo. Vysoký jsem dost, ale to zrcátko dost zvětšuje - špatně se mi s ním odhadovala vzdálenost a při couvání v nějakém složitějším terénu jsem ho musel stále sklápět dolů (vertikálně moc velký úhel nepobere). Tak jsem zainvestoval asi 160 káčé a koupil velké pravé sklo pro Octavii I. (pro levostranné řízení) a jsem spokojen (pasuje v poho i včetně konektorů na vyhřívání). Myslím, že i trochu pomůže menším řidičům k použití velkého pravého na Fabii.

Editováno: , autor: rkonf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc za odpovědi, opravdu sedím blíž k volantu, ale zase tak úplně na něm připláclej nejsem. Asi je to nezvyk anebo spíš už ani nevím jak jsem měl vlastně nastavené to malé, ale myslím že jsem v něm viděl opravdu trochu lépe. Ale jak to vypadá tak když pasuje RKOFovi z okty tak mě tam půjde taky takže ho tam prásknu a bude po ptákách. Tímto vám všem děkuji za pomoc, úkol vyřešen :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Zdravim, Mam F1 RS rv 2005 facelift predni dvere maj el okna,ale mam jen manual zrcatka,mate nekdo skusenost s dodelani do elektriky??Kdyz koupim zrcatka origo pravy levy s vyhrevem plus ovladac bude to materialove stacit??a jak bude slozite to zapojit jestli se muisi nekam buchvi kam tahat kabely nebo se to zapoji jen do jednotek co jsou na dveri kam de stahovani oken??Dekuji za odpoved.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel už si to nepamatuji, ale zjednodušeně řečeno - zrcátko se připojí do ŘJ mortorku stahování okna, z něj musí vést příslušná kabeláž do svorkovnice sloupku A a ze sloupku A pak dále do vozu. Většina aut (ovšem na všechny) už má kabeláž ve dveřích na zrcátka připravenou. Ze sloupku ji budeš muset natáhnout, ta tam určitě nebude. Kdysi zde na foru byl podrobný návod - zkus pohledat. Případně si stáhni el. schéma. Jinak el. zrcátka jsou tou největší zbytečností, co jsem na autě kdy dodělával - to ruční ovládání je podle mě přesnější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hlavni duvod proc to delam je ze chci vyhrev protoze kdyz zamrznou tak je nechci skrabat a nebo zas se zamlzi je to vopruz,plus chci dat do prava velke tak to rovnou chi udelat v elektrice.Jinak podrobny navod sem nenasel bohuzel:(.A jen tak zezvedavosti jestli to nedelas na kseft a kolik by to stalo??:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Potřeboval bych pomoc  :kol-27: chci do své fábie rv.01 dodělat el. zrcátka, je před face tudíž jsem sehnal zrcátka s dlouhým kabelem a ovladač co má polohy H - R+L - L a zapojoval jsem to podle schématu co je v prvním příspěvku. Ale má to háček  :kol-44: vše jsem zapojil, ovladač je podsvětlený, ale když přepnu na polohu R+L tak řidičovo zrcátko se nastaví asi do nějaké výchozí polohy-OK, ale spolujezdcovo se jakoby stále odklání doprava ,,od auta" až na doraz a moturek stále tlačí. Když přepnu na tak řidičovo nedělá nic, ale pravé se zas nastavuje zpátky vlevo - přiklápí se zpátky.

Když běhom toho hýbu s joystickem na jakoukoliv polohu nic se neděje.  :kol-60: už nevím co s tím....

Poradí prosím někdo, jak to zapojit aby fungovali

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...