Přejít na obsah

Zvolavačka 1.2 TSI - rozvody


Jikra

Doporučené příspěvky

Ja som pisal do SA a toto mi odpisali

Dobrý deň,

obdržali sme Vašu správu, ktorú ste zaslali na adresu zákazníckeho centra výrobného závodu Škoda Auto a.s. Mladá Boleslav.

Na výmenu rozvodov nie je v súčasnosti vyhlásená žiadna zvolávacia akcia. Starostlivosť o vozidlá Škoda je zabezpečovaná sieťou autorizovaných servisov Škoda, disponujúcich potrebnou servisnou technológiou a dielenským vybavením. Každý jeden autorizovaný servis Škoda pracuje podľa najnovších smerníc a technických pokynov výrobcu vozidla, ktorých súčasťou sú aj technologické postupy a preventívne opatrenia, na základe ktorých sú údržby a opravy vozidiel Škoda vykonávané v sieti autorizovaných servisov Škoda účinnejšie a v čas. V prípade Vášho podozrenia na poruchu motora Vášho vozidla Vám odporúčame, aby ste sa s plnou dôverou obrátili na Váš autorizovaný servis Škoda, ktorý Vám môže vykonať dôkladnú diagnostiku motora a v prípade zistenia poruchy aj vykoná opravu.

S pozdravom

Juraj Krátky, After Sales technika

ŠKODA AUTO Slovensko s.r.o., Sabinovská 6, 821 02 Bratislava, Slovak Republic

Takze ais tak....pytal som sa na motor 1,2 tsi 77kw

  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

toto čo si napísal je pravda:

Na výmenu rozvodov nie je v súčasnosti vyhlásená žiadna zvolávacia akcia.

lebo som to tu spomínal aj ja:

-ďalej sa uvádza,že zákazníkov zvolávať NEBUDÚ....oprava sa bude prevádzať v rámci ročnej prehliadky alebo pri akéjkoľvek návšteve zákazníka v servise..

Editováno: , autor: libero1071
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale jasné,veď sa tá debata teraz točí dookola :p

ŠA vydala dielenskú akciu,NIE ZVOLÁVACIU (ktorou sa chápe zvolávanie zákazníkov s vozidlami,ktorých sa daný problém týka)...

takže Boby77 v podstate si potvrdil to,čo som napísal....dúfam,že už to asi každý pochopil :palec2:

  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chlapci a děvčata,

dnes jsem si osobně v Boleslavi ověřil, že skutečně probíhá dílenská servisní akce a nikoliv svolávací servisní akce. Týká se motorů 1.2 TSI 63 i 77, avšak jen některých - zejména 09 a část roku 2010. Tato akce probíhá tak, že zákazník si kdykoliv může ověřit dle svého VIN, zda jeho vozidla se to týká. Pokud ve vašem servisu nic o to nevědí, je to tím, že akce netrvá dlouho a byla vyhlášena latentně - tedy když přijdete na servisku, automaticky přijímací technik dle vinu zjišťuje, zda k vašemu vinu nejsou k dispozici aktualizace softu, případně jiné doporučení - a tady se skrývá ta zmiňovaná nabídka výměny kompletní rozvodové sady. Tedy mechanik vám sdělí tuto možnost a vy ji buď využijete, nebo ne. Takže pro váš klid doporučuji zavolat do nejbližšího servisu, zvednout vedoucího od kafča a nadiktovat mu svůj VIN. A víte okamžitě na čem jste. Jinak například Klokočka Barrandov dosud řešil pouze dva potkané motory TSI.

K svému TSI 63 jsem zjistil, že se mě bohužel výměna netýká....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak este raz pridem do servisu overit VIN a povedia mi, ze sa ma to netyka, pricom som ich upozornil na hlucne starty, tak spolu spiseme list, kde sa problem uvedie a potom nech si to beru na seba, ked sa nieco stane. A ten ich novy soft mozem dlabat, to mi nepomoze, takze ho ani nechcem, vraj je potom auto lenivejsie, pisal to tu niekto, mozno je to len pocit...?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bol som sa spytat v servise na tu vymenu retaze. Technik sa tvaril tajomne, akoby som od neho chcel recept na coca colu. Dostal som z neho len to, ze maju odporucania zo skodovky, ako maju riesit ten, ktory problem. Na pondelok som objednany, pretoze mi blbne aj DSG. Dufam len, ze tam bude zhovorcivejsi technik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zeptám se jednoduše, hodlám koupit Fabku 1.2TSI 63kW, budu už mít motor relativně v cajku oproti těm prvním nebo budu muset čekat několik let jak tady řeklo několik šílenců ??? Jenom na zamyšlenou, nyní mám Fabii 1, s 1.4MPi 50kW r.v. 2002, sedan, pouze 66tis najeto :) jediná výbava jsou mlhovky a konstrukt :) Budoucí pantáta od kterého jsem jí koupil, za ní dával ( za novou ) 340tis. Nyní se prodává ( dá se sehnat ) F2 s 1.2TSI 63kW ve výbavě Elegance ( což znamená skoro vše ) za 280 - 290tis. Za tyhle peníze a se 4-letou zárukou se myslím vyplatí to risknout, i když dle mého názoru riziko není tak velké jak se kolem toho dělá...

sice je to mimo OT:

Chci nové auto segmentu B, limit je cca 280tis a zatím mi cenově a kvalitou + osobníma požadavkama vyšla nejlépe F2 s TSI

Ford Fiesta - od jeho koupě mě odradil pouze velice tragický motor 1.25 ( kdyby měl nový motor šel bych do Fiesty )

Clio - to je tragedie

C3 - designově krásný, motor bych přirovnal k 1.4 16V od VW, ale zpracování interiéru a kvalita převodovky mě odradila

Swift - za 260 tis bezkonkureční nabídka cena vs výbava, hodně dobrý motor ale nevim, to auto mě nějak neoslovilo.

i20 - korejcům zatím nevěřim :(

207 - pěkný, ale drahý, slabý motor výkonější verze je drahá ( v C3 je ten motor levnější )

Polo - toto auto má pouze jedinou vadu - cena

Ibiza - nelíbí, kdo kolem mě nového Seata má, nadává...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je právě ono - všichni by chtěli spolehlivé, kvalitní a vybavené auto, přitom ale nic takového nejsou ochotní zaplatit. Ty máš ještě smůlu v tom, že je to auto z r. 2002 - kdyby 2001, máš Fabiu Elegance za 250...

tak jsem to právě myslel, co se dalo koupit dříve a co nyní. myslim že si můžeme jenom mnout ruce.

Ta cena 280tis je za Fabii Elegance s metalízou navíc ( s uplatněním slevy za 10 let starou škodovkou ). Těch tvých 250tis je asi bez metalízi a ještě s výhodněním při leasingu že ? já bych platil hotově, takže sleva bude jenom 40 tis ( tipuju že odstanu ještě 5 tis u prodejce stejně jako jsem dostal nabídku se slevou 5 tis na akčíní Magic ) A že nemám 10let staré auto mě tolik netrápí, táta má 3 škodovky který jsou starší 10let :) druhej den se to jenom přepíše :)

Editováno: , autor: Rypicong
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemá cenu se něčeho bát já to vubec neřeším co se říkalo o HTP že přeskakujou rozvody kvuli krátkým vodícíl lištám a maj nalítáno některé už přes 200tis/km a bez problémů. Každá motorizace má ňáké nedostatky. Ono každý si pročítá fóra s tou motorizací co vlastní a přichází na to že s ní jsou problémi ale když bys pročítal všechny motorizace tak to bude nastejno. To by sis nekoupil nic.

Já mám najeto už 9000km a bez problémů jediný co, tak musim zajet do servisu aby mi tam hodily ten novej SW řídící jednotky motoru aby otáčky při studeném motoru nekolísali ale není čas.

A nedrnci ti to pri volnobehu? Ja mam novy soft, je to OK, ale ten volnobeh ma irituje...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit nový...