Přejít na obsah

Kabeláž vo dverách a jej lámavosť


JozefDrahovsky

Doporučené příspěvky

Začalo mi dlbnúť elektrické zatvárenie okien na Roomsti po 100 tis km.

Niekedy išli ovládať len zadné okná, niekedy len na ľavej strane. Raz išli ovládať len od vodiča a inokedy len z daných dverí.

Vačšinou stačilo vyriešiť problém ala microsoft vypnút/zapnúť motor alebo vystúpiť/nastúpiť.

Teraz sa zmenila porucha na trvalú pričom okna zostali otvorené. Našťastie núdzové zatvorenie okien za pomoci kľúča fungovalo.

V servise došli na to, že problém je v kabeláži vo dverách vodiča a sú polámané viaceré žily.

Preto objednali celý zväzok s konektormi. Lenže ako je zvykom, prišla kabeláž pre iný model ;) takže objednali znova a výmena ma čaká asi až budúci týždeň.

Otázka: Akú životnosť má kabeláž vo dverách na Roomsti u vás? Mne vydržala len alebo až 100 tis km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

mám rovnaký problém. Nefunguje mi okno na spolujazdcovej strane a keď som rozobral dvere zistil som, že je potrhaných viacero káblov. Koľko ťa asi vyšiel celý ten zväzok aj s konektormi? Ja mám najazdených asi 115 000km a mám v šoférových dverách potrhaných dosť káblov čo ma prekvapilo celkom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

tři dráty přetrhlí a tři dráty odtrhnutá bužírka-do dveří řidiče-stáří čtyři roky a 32Tkm.Opravil jsem to pájením a musel jsem odvrtat reprák a celej svazek posunout.přestala jít dioda ve dveřích, ohřev levého zrcátka a sklápění pravého.Chyba montáže kabelu na lince.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak já taky přidám svojí zkušenost. Přestala blikat dioda vedveřích + přestalo jít automatické stáhnutí okna dolů/nahoru u řidiče. Po rozebrání 2 dráty přetrhlé - rv.08 /65tis. km... viz. foto. Za pomoci otce ihned opraveno.

post-41323-0-10810600-1347042553_thumb.j

Editováno: , autor: LukášCBR
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Podla mna najväčší problém je že tie káble sú pred dverovým konektorom rozhádzané a s nerovnou dlzkou zalomenia .

Pomôže hodne ked sa vo zväzku kablíky vyrovnajú a spolu zabalia textilnou páskou ,nemá potom možnosť jednotlivý kábel sa ohýbať pri otvorení dverí a spolu sa ohýbajú len minimálne a to v malom uhle.

Aspon ja to tak vždy zabalím ked to opravím a je istota že to bude držať..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak, po 3 měsících klidu opět problém s kabeláží :D ... přestalo fungovat centrální zamykání - pouze při zamknutí auta klíčkem (DO fungovalo) a stahování všech oken od řidiče. Opraveno během 30min - stačilo vyndat gumovou průchodku z kastle (ze dveří je to složitější) a opravit. No, uvidíme jak dlouho to zase vydrží než praskne něco dalšího... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 4 týdny později...

Ahoj,

práve jsem se zaregistroval na fóru a hned jsem našel problém, který mám i já.

Už asi tři roky mi okénka u Roomstru přes zimu nefungují a na jaře de zase rozeběhnou. Známý mi už jednou pospravoval drátky ve dveřích a nedávno mi vyměnil oba svazky, protože okénka po zimě nezačali fungovat. Stejně nefungují, pouze pravé, když se rozpojí zásuvka v pravých dveřích, tak jdou několik minut a přestanou . Minulou neděli jsem měl auto na slunci a okénka do večera běhali, druhý den odpoledne a v úterý běhali zas a od té doby, ce se opět ochladilo nejdou. Teď jsem měl auto dva dny u autoelektrikáře a vrátil mi ho, že nechce nic platit, protože to neopravil. Začalo mi ale jít automatické zapínání světel, které nešlo asi dva roky, okénka nic. Při měření mu ukazuje, že tam není kostra, ale to není pravda. Můžete mi někdo poradit , jak na tento problém?

Děkuji Javedu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Je to problém celého koncernu.

Na Golfu V jsem po odstranění bandáže v pátých dveřích našel hrůzu.Dráty,které byly v bandáži mají totálně ztvrdlou izolaci.Mimo bandáž to bylo naprosto pružné.Vypadá to,že materiály reagují mezi sebou a bužírka "zdegraduje".Stáří 3 roky.

post-8247-0-56785400-1380174590_thumb.jp

post-8247-0-63762600-1380174604_thumb.jp

post-8247-0-01726500-1380174623_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dúfam,že sem zablúdi aj niekto kompetentný s koncernu (to som naivný,však) ,aby videl, aké zbytočné peripetie pripravujú nám majiteľom vozidiel.Myslím,že o tomto probléme  vedia,tak by bolo hádam načase,aby sa niečo zmenilo.Čo,to určite dobre vedia.Ak sa tento problém objaví v záruke,bez problémov zväzok káblov vymenia,ak po záruke - smola!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...