Přejít na obsah

PREVODOVKA F1 1.4 16V 74 KW


LADIS AMBROS

Doporučené příspěvky

Ahoj zajimalo by mne jestli nekdo zkracoval prevodove stupne?Jak je to narocne a co k tomu potreba?Garaz je naradi vesmes take.. jen jake s tim mate zkusenosti obecne by se melo zvysit zrychleni a zmensit max rychlost.Vim ze dat treba 6 kvalt z vRS Je uplne zbytecne.to si tam muzu dat rovnou jinej motor. Dekuji za info. Popripade jak zvysit vykon lehce?Sportovni filtry a svicky podle me mimo zvuku /filtr/moc autu nepridaj.Dekuji za odpovedi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechápu co chceš "zkracovat" - můžeš si leda tak zkrátit život tím, že se budeš rozčilovat. Posunout rychlostní stupně "níž" nebo "výš" vzhledem k otáčkám motoru můžeš nejjednodušeji změnou stálého převodu v rozvodovce - neboli tím, že zaměníš diferenciál za jiný, s jiným počtem zubů na hrušce a talířovém kole. Nevím, jestli to umožňuje těleso převodovky příslušné k motoru 1,4 74kW - ale podívej se do příručky, jakou hodnotu STÁLÉHO PŘEVODU mají jednotlivé motorizace fábulí a dej si tam "lehčí" převod - tedy (teď si čísla cucám z palce - pozor, ve skutečnosti budou jiná!!!) doposud máš například převod 3,45:1 (na 1 otáčku výstupního hřídele diferenciálu = osy kol je potřeba, aby se vstupní hřídel od převodovky otočil celkem 3,45x), tak abys auto posunul k rychlejší akceleraci, musíš tento převod ZVĚTŠIT neboli na jednu otáčku výstupního hřídele se bude muset odehrát více otáček hřídele vstupního - například budeš muset použít stálý převod o hodnotě 3,6:1 nebo ještě vyšší = lehčí. Opačná výměna za menší převodový poměr (= TĚŽŠÍ PŘEVOD) vede k tomu, že auto hůře akceleruje, ale dosahuje vyšší rychlosti, protože při stejném počtu otáček motoru se kola otáčejí vyššími otáčkami. Pokud seženeš takový diferenciál, neměl by už být problém si ho (nechat) namontovat... Určitě se hodnotou převodu liší diferenciály mezi fábulí 1,2HTP a Roomsterem se stejnou kubaturou - Room má tutově vyšší stálý převod, proto se u něj zdá, že je živější, přičemž ale má nižší maximálku než fábule.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...