Přejít na obsah

Emise Do Dilny 2.5 TDI


littlos

Doporučené příspěvky

  • o 6 měsíců později...

Hele určitě to tady někde najdeš.

Ale stejnak to budeš muset napojit na diagnostiku,která ti přesně řekne co to je .....může to být váha vzduchu či nějaké čidlo.

Mě to dělalo čidlo chladící kapaliny.

Stím motorem nevím...třeba to má souvislost

Editováno: , autor: stankra6
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chcel by som sa opytat stale mi svieti emise Do Dilny

neviete mi poraDit kDe je chyba?? A pri jazDe mi niekey pri preraDovani cuka motorom ako keby vynechaval.....

Mam 2,5 120 KW 2003

nehnevas sa Vege, ale co do prdele to je za nazov threadu ???

To ak kazdy napise ze Pomoooc...., tak sme ako v ...

Ak som uz tu vliezol, tak aspon sprda, sory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím Vás, koupil jsem si superba I, r.v. 2003, 2,5 TDi, 120 kW a po 10 km se mě rosvítila kontrolka motoru a hlásí mě to systém kontroly výfukových plynů do dílny. Koupil jsem ho od autorizovaného servisu Škoda Drupol Zdice ve Středočeském kraji. Dle mě moc dodře věděli o tomto problému. Dal jsem jim to tam zpět a nevědí si rady a chtějí nehorázné prachy a kontrolkka stále svítí. Po 6 dnech vyměnili egr ventil, zprovoznili osvětlení odkládací přihrádky u spolujezdce a vyměnili znak Škody na zadním výku a chtějí 4.500,- Kč. Naštěstí mě auto dali bez platby, ale už ho tam dát nechci. Nesetkal jste se náhodou někdy s touto kontrolkou. Známá má Fábii a také ji tato kontrolka svítí a jezdí tak už několik let a vše ok i na emisích vše ok. Tak nevím kde je zakopanej pes. Pokud budete někdo vědět dík. Tady jsem to nikde nenašel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdarec, jsem právě ze Zdic (Středočeský kraj) odkud jsem to koupil. Jsou to žebráci Drupol a jsem s nima strašně nespokojen a sklamán :kol-29: , hrají si na značkovej serv a patlaj to tam na koleně. V dílně jeden šmudla mechanik chudák a šest aut a líta spocenej od jednoho ke druhýmu a neví co kecá. Nakecal mě technik co všechno udělali a neudělali nic, naopak mě zk.... píst u nákupního boxu v kufru a tvrdil mě, že se k tomu ani za tejden nedostal a prostě neumějí přiznat, že ho tam nedostali, machři značkový.

Při zapnutí klíčku mě hlásí display "EMISE - DO DÍLNY" a dle manuálu jde o kontrolku - systém kontroly výfukových plynů - a právě svítí oranžová kontrolka (obrázek motoru), ale jinak to jede normálně a nemá to na nic vliv a spotřeba, dle mě super. Jel jsem Zdice - Děčín, cca 160 km a 7,6 l/100 km. :kol-47:

není přeci možný, že  v serisu Škoda nezjistí příčinu a budou se na tom učit a stále něco vyměňovat, domnívat se co to je a pořád chtít jen prachy. Na to se můžu vy..... Ať se to učí na někom jiným. Dnes jsem měl přijet zpět a ještě mě nevolali, se divím. A teď se zvědav, protože se s nima budu dohadovat o ceně, protože starší spotřební věc má 1/2 roku zároku, tedy i automobil. To bude ještě asi dohadů. Ale auto mě dali bez plateb a bez jakého-koli papíru o převzetí, nebo uznání dluhu.

Editováno: , autor: kotlarpavel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Opravili pouze, že vyměnili vadné světlo v kaslíku u spolujezdce a dali žárovičku (500,- Kč.+ práce) a vyměnili zašlý znak na zadním víku. (250,- Kč.+ práce). Je blbý, že vyměnili ten egr ventil, který nic nevyřešil. A ještě mě technik tvrdil, že kontrolku vyřadili úplně z činnosti a že se teďf nemůže rozsvítit a ejhle po několika km to opět na mě píplo a zahlásilo tutéž závadu s rozsvícením kontrolky. Tak jak kecaj, to je neskutečný. Nejraději bych jim to tam dal, ať mě dají zpět ten můj ventil a nic víc, než jak jsem psal jim neplatil, ale právě jim tam auto dávat nechci, protože by mě ho mohli taky nechtí dát zpět. Už jsem se s tím setkal, že mě zablokovali auto po servisu a nechtěli vydat, až po zaplacení zálohy. Jedině, že by ten můj už vyhodili a neměli mě co dát zpět, protože ten můj i kdyby byl vadný mě musí vrátit. Jo a to ještě perlička, když jsem odjížděl, tak mě vůbec nešel zvuk u rádia ani u CD. Tak jsem se vrátil ještě ze vrat a ten chudák mechanik to stejně nedal a byl ztoho ještě víc spocenej. Něco tam šachoval s kódama u tempomatu, protože mě nejde na páčce a pouze na volantu. Nevím teda jestli má jít tempomat současně na páčce i na volantu. Ovládání tam je na obojím. Prostě mekanici.

Editováno: , autor: kotlarpavel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chce se mi blejt z těch cen.... Do kastlíku u spolujezdce bych ti dal ledku za kilo i s prací :-D :-D :-D

Jinak EGR ventil by bylo fajn dostat zpět starej pač to neni levná položka a mam pocit, že snim nic nebylo :-) neni co by se tam dojebalo :-)

Jinak co přesně hlásí diagnostika? Nech to napíchnout nějakého garáž mistra.... Ja bych ti to nabodnul ale sem až z Ostravy a neni to kousek od tebe zrovna že...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím s Tebou s těmi cenami, jsou to buzny, nechám si to prověřit u normálního chlapíka u nás, který má doma dílnu a docela si ho chválí co jsem slyšel a je levnej, prostě soukromník na vesnici co má lidovky a není přemrštěnej. Akotát je dost zasekanej prací. Tak uvidím a s těma machrama se musím nějak dohodnout. Zatím ať kontrolka svítí, když to nic jiného nedělá. Včera jsem si psal ze švárou a on mě řekl, že se mu tato kontrolka rozsvítila před 14 dny a stále svítí, ale ještě to neřešil. Má 1.9 TDi. Tak na to budem dva. Jinak super a dík za nabídku, ale je to opravdu trochu z ruky, něco kolem 400 km a to je i na mě dost, i když vlice rád jezdím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo jo, přesně tak, ještě uvidím jestli mě to někdo nevyřeší, tak nějak příležitostně, ale 100% už nepojedu do autorizovaného servisu a už vůbec ne do toho u nás - DRUPOL - ŠKODA !!!, jen to s nimi musím nějak dokončit, abych nemusel někam nakonec k soudu. Nejraději bych napsal přímo do  Škodovky jak se chová jejich autorizované zastoupení. A ať si teda svítí jako jedné mé známé, taky svítí a jezdí tak už několik roků a v poho. Teď už vím, že jsem se na to měl vykváknout. Akorát, jak říkáš trošičku mě to přeci bude vadit, ale myslím, že si zvyknu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj pred nedavnom som mal podobni problem auto stravilo v servise vise mesiac a stalo ma to tiez nemalo penazi stale ked som vzal auto ze je ok tak po par kilometroch to zacalo znova kontrolka a napis emise do dilne nakoniec som to viriesil tak ze som do dizlu pridal aditivum REDEX a teraz uz 2 tyzdne vsetko ok nic nepise a nic nesvieti ked som bol potom v servise povedat ze vimenili plno suciastok a bolo to nanic a povedal som im co odstranilo chybu boli stoho na prasky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík za typ Miro1, moc tomu nevěřím, možná náhoda, ale samo že zkusím a když bude kontrolka zhasnutá, tak super. Na prášky, ale prachy Ti asi nevrátili, že? Moc bych se divil, značkový servis je zřejmě všedu na jedno kopyto. Jsou to vydřiduchové. Kdyby alespoň ta jejich práce stála za to.

Editováno: , autor: kotlarpavel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z vlastni skušenosti nedám auto z ruky aby bylo ještě někde přes noc... To se raději do toho pustím sám ... nebo jóóó musel by to bejt sakra dobrej známej :-) Jediná věc do ktere bych se nepouštěl je rozebírání motoru hlavy váčky atd...Tohle jde mimo mě :-) Musel bych to pořádně nastudovat a stejně bych byl nervozni jak ratlik jestli to pojede a nepolibí se válec s ventilem třeba :-) Do autorizaku je dobre chodit jen v připadě zaruky na kastli :-) Jinak to je hnůj :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...