Přejít na obsah

Jak prodat auto přes inzerát


Petr158

Doporučené příspěvky

Chtěl bych se někoho zkušeného zeptat jak se prodává/kupuje auto přes soukromý inzerát.Kdybych potřeboval prodat vozidlo za cca 200tis-případný zájemce si auto prohlédne,projede a má-li dál zájem co pak se děje dál?Nikdy jsem auto takto neprodával a tak bych potřeboval poradit s těmito body:

1.Kupní smlouvu mám stáhnout z internetu?Je na smlouvu nějaký všeobecně daný vzor?

2.Smlouva se podepíše a takto velké peníze za vůz už se převádějí z ůčtu kupujícího na učet prodávajícího nebo ještě se to platí stále hotově?Jestliže by chtěl kupující platit hotově(snad ne) nejspíš by mělo předání peněz proběhnout někde v bance aby se ověřila pravost peněz ne?

3.Kupní smlouva je platná a majitelem vozidla do připsání peněz je stále prodávající ikdyž kupující složí zálohu např.5000,-kč při prohlídce vozu?

4.Mám kupujícímu při podepsání smlouvy a složení zálohy předat i nějaký doklad od vozidla(např.malý TP) když ještě nemám připsány peníze na ůčet(nebo předány hotově)?

5.Předpokládám,že odhlášení vozidla se děje až když je finančně vše srovnáno-jaké doklady potřebuji k odhlášení vozu a musí být přítomen i kupující? Odhlášení musí být v místě přihlášení prodávaného vozidla?

6.Odhlášení platí kupující nebo prodávající?

7.Je nějaké riziko prodeje vozidla přes inzerát(např.napadení při prohlídce,falešné peníze apod.) nebo je prostě lepší prodat auto v bazaru(ikdyž je vůz zcela v pořádku)?

Nikde na internetu jsem "manuál prodeje" nenašel :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ad1/ na netu najdes vzorů opravdu dost

ad2/ja osobne jsem prodaval auto dvakrát a pokaždý platbou hotove přímo v bankvním ústavu, dopředu jsme si podepsali smlouvy a ve chvili kdy mi kupující predal v bance penize a paní za prepazkou je prepocitala tak jsem mu dal klice, smlouvy, technicak a bylo

ad3/platbou v hotovosti odpadá

ad4/platbou v hotovosti odpadá

ad5/ platbou v hotovosti odpadá, ano odhlášení musí být tam kde si vůz přihlašoval

ad6/ mam dojem ze u odhlasky neni poplatek jestli si to dobre pamatuju, pokud by byl tak samo prodávající

ad7/ samozřejmě že je riziko a vždycky jsem byl dost nervozni i kdyz jsem jenom auto ukazoval a nechal treba kupce projet, prave i pro eliminaci rizik jsem volil tu platbu hotove se slozenim penez na prepazce nez spolehat ze nekdo penize posle. samozrejme pokud by kupujici nabidnul ze penize posle a pak si teprve auto vyzvedne tak bych byl pro :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 let později...

Myslím si, že amogh to vystihl všechno dobře. Já jen jestli bych k tomu mohl přidat svůj osobní názor, tak si bych to takhle přes inzerát nedělal. Ono podvody jdou udělat nejen na straně prodávajícího, ale bohužel kupujícího. To je ale diskuse na delší téma. Vzhledem k tomu, že už jsem pár let ve službě, tak něco o tom vím. Doporučuji užít autorizovaný autobazar nebo já z vlastní zkušenosti už bych prodal vozidlo jen tady 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...