Přejít na obsah

Fabia 1,2 HTP nestartuje


M-a-r-e-k

Doporučené příspěvky

Caute lidi , potreboval bych poradit.Mam Skodu Fabii Kombi 1.2Htp 47Kw rok 2003.Auto mi az do ted normalne startovalo.Asi 3 posledni dny mi auto startovalo "podivně" .Nastartoval jsem treba az na 6. pokus.A jeste to delalo takovy skřípavy zvuk nez to chytlo.Vcera jsem po praci  zkousel nastartovat a uz to neslo vubec.Otocim klickem ,ukazou se kontrolky , neco cvakne a kontrolky spolecne s budikama atd... pohasnou jakoby byla vybita baterie.Ale pritom svetla normalne rozsvitim , svetla v interieru se rozsviti taky.Tak mi znamy auto domu odtahnul lanem.Behem odtahu jsem zkousel nastartovat a porad nic.Hned jak jsem dojel domu , tak jsem nabil baterku.Baterie je asi rok stara.Po dobiti porad stejny problem.Pujcil jsem si na vyzkouseni i jinou funckni baterii a porad nic.Konatky na baterii jsem vycistil , zkontroloval jsem civky ,svicky , pojistky a vse v poradku.Proste pri otoceni klickem slysim zahuceni , po uplnem otoceni klickem neco cvakne a kontrolky ,budiky pohasnou a nic se nedeje.Nevi nekdo cim by to mohlo byt ?Drive jsem problemy se starterem nemel.Auto vzdy chytlo na poprve,dekuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se zdá,že teď ten problém se startérem mít budeš.To cvaknutí je elektromagnetické vysunutí pastorku,které má zároveň propojit kontakty startéru,aby se roztočil.Tam někde bude nejspíš chyba.Nevysune to dost,aby to správně seplo a proud který tam projde,způsobí pohasnutí všeho ostatního,ale nestačí k tomu,aby se roztočil startér.Staří praktikové do toho startéru  mlátili kladivem,ale chce to ho vymontovat a zkontrolovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...
  • o 1 rok později...

Zdravym .. prosím o pomoc   mam Skoda fabia 2004 1.2 htp a nemužu jí nahodit. skoušim nastartovat kontrolky se rosvití tak jak maj a kdiz otočím klíč do pozice startu tak  starter jen cvakne .. myslel jsem si ze to bude baterkou jenze baterka je v poradku ,,říkal sem si ze muze být vadny starter .. tak jsem fabii zaprahl za lano a skousel ji nahodit pres rychlosti (2..3)  a vubec nic ... jsem v domení kdiz je starter vadny eventuelne musi naskočit kdiz ma dostačujici rychlost a  kvalt ...  předem dekuji za pomoc 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tím toho moc nezjistí. Po tom roztlačování a bůhvíčem ještě je třeba jako první věc dát motor na aretační přípravky. Pokud výsledek OK, tak měření napětí při startování a to nejlépe přímo na starteru. Pokud napětí OK  tak potom diagnostika, tlak paliva atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 5 měsíců později...
  • o 3 týdny později...

Zdravím, asi před týdnem mi přestala startovat Fabia 1.4 44kw benzin r.v 2002. Nikdy předtím to nedělalo ani když bylo -15...

 

Svíčky a palivove čerpadlo bylo meneno v servisu teď v týdnu, 1 den to bylo ok ale teď znova nenaskocilo až tak na 15 pokus a poté neudrželo neutral tak dalších 5 pokusu. Po přidání plynu jako by se to dusilo a chcipalo to. Ale nakonec se to chytlo a mohl sem odjet.

 

+- měsíc před tímhle se mi to stalo 1krat pri jízdě, když sem pridal tak to mělo tendenci chcipnout ale poslapani plynu a spojky + následne nastartovani to "opravilo".

 

Nevíte čím by to mohlo být? 1 mechanik to vidí na něco v elektrice s lištou. A mám plánovanou i výměnu pal. filtru, jelikož je tam original.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Fabia 1,2 HTP nestartuje

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...