Přejít na obsah

Vrzání, škubání, klepání kdoví čeho...

buben20

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám O1 r.v.98 1.9 TDi combi 81 kW. Nedávno mně začala zlobit a nevim si rady, čím by to mohlo byt a to mám tady tohle forum projítý od shora dolů, možná i zprava doleva...

Mám auto zaparkovaný před domem, ráno normal nastartuju, jedu a v první pravotočivé zatáčce branou sice bez plynu ale ostře, jde tak nehoráznej bordel od levýho předního kola, že to slyší půlka vesnice. Jak narovnám kola, bordel skončí. Tahle to tvrá do té doby, než se zahřeje motor a pak už ten zvuk ustane tak na 10% celkové hlučnosti. Zvuk zní, jak kdyby mezi kotoučem byla zaseklá deska a strašně až odpudivě pískala. Prostě kov na kov ve frekvenci otáčení kola.

Nebo mně dělá, že když dám zpátečku a couvám v rejdu, ale ne ve velkým, tak mně zase od PP kola skřípe, jak kdyby ta náprava měla upadnout...

Problémy, o kterejch vím na autě: špatný silentbloky ramen, špatný ložisko na PP kole(vůle, nehučí), gumový uložení předních tlumičů, zvlněný kotouče, nepravidelně sjetý desky(vše př. náprava),setrvačník je krátce před smrtí, gumy jsou taky KO.

Kotouče jsem sundal, obrousil hrany, na deskách taky, zdrsnil, odmastil, třmeny promazal vazelínou, čekal jsem, že to je tím, ale nepomohlo to ani trochu. Jinak kulový čepy, čepy řízení, servo, tlumiče jsou v pořádku.

Homoklouby nevím, ale dělá mně to ten zvuk i s rychlostí s plynem, bez plynu, na nautrál, jakkoliv, pořád to stejný. Takže tímto jsem homáče odstrčil z možnejch příčin, ale dělám dobře?

Poradí mně někdo, čím by to mohlo byt??

Díky moc :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, tak to vím, že to musím vyměnit, ale mně jen šlo o to, abych nedopadl jak spousta borců tady přede mnou, že vyměnili pomale celý auto díl po dílů, strašný prachy do toho vrazili a stejně ten zvuk nepřestal...tak se jen ptám, která ta věc po smrti by mohla nejvíc za ten zvuk :D

Odkaz ke komentáři

Obávám se, že takhle od stolu Ti nikdo neporadí.

Nikdo tady krom tebe ten zvuk neslyšel a nikdo tady krom tebe to auto neviděl.

A pak, mně to přijde, že je to problém spíš podvozku, takže přesouvám.

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...