Přejít na obsah

Škoda Octavia 1,6MPi - Při ubrání plynu cukne


Vjaczeslav

Doporučené příspěvky

Dobrý den, jsem naprostý amatér a potřeboval bych poradit. Mám Octu 1, 1,6 Mpi, rok 2005. Při jakékoli zařezené rychlosti a otáčkách, když sundám nohu z plynu tak cukne, pri nižších otáčkách a při nižší rychlosti 2x docela razantně, ve vyšších rychlostech to není tak cítit.

Dříve to nedělala, ale měl jsem jiný problém, také s plynovým pedálem. Před tím z ničeho nic ztrácela výkon a tah, takže byla potřeba sundat nohu z plynu a opět sešlápnout. V té době mi pomohlo vymazání chyb.

Vím, že je tu více podobných témat, ale ty mi moc nepomohli.

Děkuji za případnou pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nikde nepíšeš cos už se závadou dělal krom vymazání chyb podobných témat na foru kterých tady k 1,6 moc o cukání motoru není, hledej

u mě to třeba byl ještě v záruce egr ventil a chybu to nikde nepsalo a mistři světa v servisu se tvářili že to tak ma byt a to si ještě ukradli *ajzlové 2 litry benzínu na jejich odborný rozbor aby se mě zbavili ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja bych se priklanel k te skrtici klapce, myslim ze tohle nebude problem elektriky. Tyhle zavady vyzaduji cas a pokud mas nekoho znameho se stejnym typem auta tak bych si zkusil dily pujcit od nej a jit systemem pokus omyl - tim myslim elektriku. Ale myslim ze to el. fakt nebude

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, zatím Vám moooc děkuju za rady, hned, jak to půjde, to hodím do servisu a vše, co se zde zmínilo, proberu s mechanikem. Taky mi dalo docela zabrat sehnat dobrýho mechanika, tak snad ten, kterýho mi doporučil známej bude dobrej. Ale ještě jednou díky.

Po servisu dám vědět, co to bylo, bude.

A ještě jeden malinký dotaz, myslíte, že je problém to, že s tím jezdím?

Editováno: , autor: Vjaczeslav
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 let později...

Co silentbloky motoru? Mě auto cukne při přidání i ubrání plynu, jako kdyby někde byla vůle. Nedávno jsem narazil na netu na recenzi oktávky, kde popisovali podobný problém a bylo to silentblokem převodovky - takové to táhlo, co jde od převodovky k nápravnici a tlumí torzní pohyby motoru. V té recenzi byl ten silentblok úplně rozpadlý.

Logiku to má, protože pokud je poškozený tento silentblok, motor se při záběru nebo při brždění pootáčí vůči poloosám, což může způsobit to škubnutí. O víkendu se pod auto podívám a uvidím, v jakém stavu ten silentblok je a případně poreferuju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...