Přejít na obsah

Dojezd PP


Seiger86

Doporučené příspěvky

Ahoj, můžu se zeptat vás, kdo mají v superbu motor 2.0 TDi 125kW, kolik vám ukazuje dojezd, když natankujete plnou? Já mám pokaždé stejně a sice 550km. I když jsem jel na dovolenou se spotřebou 5.5 a tankoval několikrát po cestě, pokaždé 550km. Přitom dlouhodobou spotřebu mám 6.9, nádrž je 60 litrová, takže dojezd by měl být kolem 900km. Reálně na nádrž ujedu 800-850km do tankování (ještě je tam ale rezerva). Když jsem měl oktávku a natankoval do plna, tak někdy to ukazovalo kolem 850 někdy 900 a někdy až 1050km. U Superba to ukazuje pořád 550km. Máte to tak taky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, mám tento motor s DSG. Mě to ukazuje cca 1000 km.

Předtím jsem měl SII 1.8 TSI a ukazovalo mě větší průměr/ na 100 než skutečnost. Bylo špatně nastaveno předprodejní první nastavení.

Je možná tam chyba. V každém případě bych zajel do servisu a podíval se na nastavené hodnoty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I já ho mám s DSG, dojezd ukazuje pokaždé jinak v závislosti na předchozí spotřebě. Když jsem jezdil hlavně po městě, je to klidně i jen 680 km, když jsem jezdil mimo město a mimo dálnici a nespěchal jsem, dostanu se i na těch 1.000 km. Ale běžně je to kolem 800 km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také Vás zdravím.

Mám také 2.0 125 KW manuál. Zkušenost je taková, že dlouhodobou spotřebu podle zobrazených údajů mám cca 6 L/100km

a u krátkodobé spotřeby mám hodnoty mezi 5,4 až 7 L/100km a z toho se se vypočítává i maximální dojezd je to hodně proměnné .

Když natankuju plnou .. ukazuje to dojezd cca 900 až 1000 Km, postupně se hodnota snižuje (víc jak 750Km jsem na nádrž neujel). Mně nejvíc vadí, že dlouhodobý průměr

těch cca 6 L/100km neodpovídá skutečnosti. Auto mám 3 měsíce, najeto 12000 Km, ale podle natankovaných litrů nafty a ujetých Km

je spotřeba určitě na 7 L/100Km možná i trochu větší. Nevím, zdali v servisu můžou nějakým zadaným koeficientem zasahovat do výpočtu zobrazovaných ůdajů?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me ukazuje PP stabilne lepsi spotrebu o 0.2l oproti skutecnosti. Ptal jsem se na to v servisu a podle nich to nastavit nejde, ovsem zadni extra experti to nejsou.

Jinak dojezd PP pocita jako (objem paliva v nadrzi)/(prumerna spotreba za poslednich 50km).

Editováno: , autor: 5icz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak toto jsem řešil na SII 1.8 TSI. Taky to ukazovalo víc proti skutečnosti.

Nastavit se to dá přes kabel. V servisu to napíchl a korekce je +/- v %.

Nastavili jsme to dost přesně. Nutné je to prvně pohlídat a pak, např. mám průměr 8,3 a sktečnost 7,5, to je víc o 10%. V nastavení se upraví hodnota ze 100% níž na 90% nebo 88,7.....

Dá se to přesně stanovit a pak pojezdit a event. korekce.

Servisák řekl, že asi u té 1.8 TSI (dovoz z DE jako předváděčka) neudělali správně první nastavení (předprodej), tam se různé hodnoty právě nastavují pro určité země a různé jiné věci.

Nemá to nic společného s tím, že auto je kompletně hotovo s MB. Když se doveze nové auto na prodejnu, tak tam dělají právě ten předprodejní servis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...