Přejít na obsah

šrouby na kola - rozměry


fab2

Doporučené příspěvky

Koupil jsem si liťáky od Škody na fab2, ale nekoupil jsem k tomu orig. šrouby. Nelíbí se mi ty duté hlavy :) chtěl bych s plnými a pěkně pochromované. Jenže teď si nejsem jistý, jaké koupit.. vím, že to mají být kulové M14x1,5 , ale jaká délka? Na jedné stránce jsem se dočetl, že bezpečnostní v délce 26 mm a obyčejné v délce 48 mm. Na osatních stránkách vůbec žádné info, prostě musíte vědět, co potřebujete :) už nad tím chvíli sedím, ale stoprocentně jistý si nejsem a než koupit špatné, radši vás poprosím o radu.

případně kde je koupit v Praze nebo spolehlivý eshop. nemám s tím zatím zkušenosti

btw na stránkách originálního příslušenství Škoda mají třeba ty bezpečností ke všem modelům, ale rozměry tam neuvádí :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dlzka by mala byt 48mm (aspon podla udajov z internetu:)

Parts Wheel Bolt

OEM 8D0 601 139 A

Unit PCS

Catalog Suspension>>Wheel Bolt

Make AUDI / SEAT / SKODA / VOLKSWAGEN

Remarks Rear Axle , Front Axle

Length : 48 mm

Spanner size : 17

Thread Length : 24 mm

Outer Thread : 14 X 1,5 mm

Outer Hexagon

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fab2 si podle svého příspěvku zřejmě koupil origo litá kola od Škodovky (viz jeho příspěvek: Koupil jsem si liťáky od Škody na fab2, ale nekoupil jsem k tomu orig. šrouby.) Takže pokud má originální litá kola ŠKODA není myslím v případě rozměru šroubů co řešit, takže M14x1,5x27 kulová hlava. Kromě toho stačí vyšroubovat 1 šroub a změřit a bude jasno. Možná se informace rozcházejí protože jeden měří celkovou délku šroubu včetně hlavy a druhý měří délku závitu, což je u jakéhokoliv šroubu ta podstatná informace. Hovgh.

Editováno: , autor: Salus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Potřebuju poradit... Shámím zimáčky a nevím jaká je rozteč šroubů na FII. Díval jsem se a první které jsem našel jsou tyto

http://www.pneu-magika.cz/produkt/skoda-vw-audi-seat-5x100x14-pneu-165-70-14 dá někdo za darmo radu zda-li na Fábku budou pasovat popř. napsat ktery auto ma stejnou rozteč

Nezapomeň na rozmět disku ET**. Je to docela podstatný rozměr. Pokud by jsi zvolil špatně, může se stát že Ti bude kolo po nasazení na auto o něco drhnout. Jaký rozměr ET** je určen pro Tvoje auto je uvedeno ve velkém technickém průkazu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Potřeboval bych poradit, hledal jsem na fóru i na internetu - nic jsem nenašel. Z předchozího auta mi zůstaly bezpečnostní šrouby, které však mají kuželovou dosedací plochu. Existují nějaké distanční podložky pod šrouby, které lze nasadit na kuželové šrouby a namontovat na kulové dosedací plochy disků?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

chlapi mam problem ...dlzku skrutky poznam a viem ze ma mat gulu ale aky priemer je ta gula?pretoze tie origo su troska ine...ja mam doma dlhe sroby ...koli podlozkam ...ale ta polgula je mierne mensia aj ked pasuje to vyborne tak teraz neviem ...je to ok alebo nie? disky mam original octaviacke DENOM

Editováno: , autor: SniperWolf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...