Přejít na obsah

Výměna žárovek interieru a exterieru za LED


Torreto

Doporučené příspěvky

Vsadím se že to tady máte už všichni ale nikde jsem to nenašel. chtěl bych si vyměnit žárovky v interiéru za ledkové. Mohl by tady někdo napsat kde jsou jaké žárovky abych to všechno nemusel rozebírat dvakrát? Nikde jsem to tady na foru nemohl najít. Jen na octaviich ale tam mi je to prd platné když mám supa. jestli s tím někdo ma zkušenost budu rad když poradíte. Kdyby někdo měl nejaký seznam jake jsou kde patice tak by to bylo super.

Ještě by mě zajímalo, když dám ledky, vlezud do auta, otočím klíčem zapalování, tak jestli se vnitří světlo bude pozvolna zhasínat tak jako ted se žárovkou, nebo se jen rychle zhasne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Dnes jsem si take vymenoval zarovicky za LED, stropni osvetleni, osvetleni nohou, ve dverich atd.. pulku auta jsem mel hotovou, pak se neco stalo :kol-32: a prestalo mi fungovat vsecko osvetleni, el. stahovani okenek a zamykani/odemykani auta dalk. ovladacem. Odpojil jsem vsecky lampicky, kontroloval jsem pojistky ale nic. Nevite, prosim, cim by to mohlo byt?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Můžete někdo napsat, jaké jsou patice na žárovkách v interieru. Zatím jsem zjistil:

Přední parkovačky - T10

Zadní osvětlení SPZ - sufitka zuruba 35-40mm

svetýlka na spodku dveří - T10

Chtěl bych vědět jaké jsou pro osvětlení nohou (tzn, pod zadníma sedačkama a pod volantem + spolujezdec)

osvětlení pod clonítkama

vzadu nad dveřma

a na stropě u čelního okna... u těch červených diod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

sundat to jde,ale musíš zapáčit štoubovákem.Z jedné strany jsou pacičky plastové které jakmile vyskočí tak to jde vyndat.A uvnitř je žárovička,která je pájená.Myslím že se to ještě liší i podle toho jestli máš zrovna v těch lampičkách ultrazvuková čidla k alarmu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Tak jsem se chvilku nudil a pustil jsem se do těch zadních lampiček. Jelikož vepředu už ledky mám, tak jsem to chtěl vymyslet i vzadu, a protože vzadu mám lampičky se senzorem na alarm, tak se žárovky nedají jen tak vyměnit jako všude. Nicméně nejedná se o nic složitého a komplikovaného.

Koupil jsem si standardní SMD ledky s plastovou nožkou, narovnal drátky a plast opatrně vysunul, je to tam jen nasazené a malinko přilepené, tak to chce s citem jakoby ukroutit.

post-69220-0-47654800-1341952018_thumb.jpost-69220-0-21921200-1341952026_thumb.j

Lampičku je potřeba rozdělat. Vyjmout vrchní kryt, a destičku s kontakty. Zde dávat pozor. Ta deska je vsunutá mezi plíšky kterými se přepíná ta lampička. Při opětovném skládání doporučuji plíšky přimáčknout malinko k sobě a potom mezi ně opět vsunout tu destičku, aby tam byl dobrý kontakt.

post-69220-0-85583600-1341952182_thumb.j

Nyní teda pokud máme vše rozdělané, vytáhneme svislou kontaktní destičku ( nevím jak to líp nazvat :D ), na které je žárovka. Zároveň s tím se vytáhne i plíšek, který je kolem žárovky. Celé to vytáhneme a žárovku vyjmeme.

Drátky co vedou z diodové žárovky jsem malinko zkrátil a napájel na kontakty. Neměl jsem žádnou mikro pájku, prostě obyčejnou starou pájku. Drží to tam pevně a je to funkční.

Na obrázku je zvýrazněné kde je plus a kde mínus. Na žárovce to je ale na té destičce to vidět nikde není. Ale plus na desce je na té straně kde jsou napojené drátky.

post-69220-0-33738800-1341953074_thumb.jpost-69220-0-84648000-1341953077_thumb.jpost-69220-0-33430100-1341953082_thumb.j

No a to je asi tak všechno...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

jde to dát uplně všude, jen pokud máš pohybový čidlo, tak to je v zadních lampičkách a ta T10 se musí upravit dle toho návodu co dával torrento, jinak seznam žárovek je následující

         

- 4x sufit 36 mm (2x clona, 2x nad zadní sedadla) po případě kastlík pátou- když je pohybové čidlo tak nad sedadla vzadu t10 ale s úpravou

- 4x t10  placatý s jednou nebo dvěma diodama do spodku dveří

- 1x t10 do osvetlení pedálů a u elegance plus 3x T10 (k spolujezdcovým nohoum plus do zadu do spodu sedaček)

- 4x t10 do hlavního osvětlení vpředu, tam lepší ideálně s 5 led

- 2x sufit 36 mm do spz

Editováno: , autor: Doktorone
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...