Přejít na obsah

Dodělání ostřikovačů světlometů


novi37

Doporučené příspěvky

Keďže vybavenie vozidla xenónovými svetlometmi sa do osvedčenia o evidencii nevyznačuje, odhalenie nelegálnej montáže je možné len na základe prehliadky príslušných častí vozidla. Zo schvaľovacích predpisov upravujúcich podmienky montáže zariadení na osvetlenie a svetelnú signalizáciu vozidiel vyplýva, že montáž svetlometov so svetelným zdrojom, ktorý má svetelný tok vyšší ako 2000 lúmenov (to sa týka najmä svetlometov s výbojkami), je možná výhradne v kombinácii so schváleným zariadením na čistenie svetlometov a zariadením na automatické nastavovanie sklonu stretávacích svetlometov (statickým alebo dynamickým).

Tolko zakony (SK). Cistit svetla treba zevraj preto, lebo svetlo z xenonu sa dost lame a teda ak ma auto spinave svetlo, svetlo nesvieti dopredu (!?) ale selikadetade. Ja mam doslova zas*ane svetla skoro stale, a - je to blbost. Ci je ciste sklo alebo nie.

Naklon svetiel podla zatazenia - to uz nejaku logiku ma, ale je rovnako zbytocne, ako ostrekovace svetiel, pokial nie je dynamicke. staticky si to naklonim aj ja, rucne, a lepsie. Dokonca, manualny "doštelovák" naklonu svetiel sa da za priplatok domontovat. A na to aby vas v najvyssej polohe svetiel oslepil nejaky debilko stacia aj klasicke svetla.

Xenony su fantasticka vec, ak mate sadu (kvalitnu) nechajte si po ruke originalne ziarovky (H4 alebo H7) - ak odstranite zavadu na mieste, technicak vam nezoberu, aj ked pokute sa asi nevyhnete, ale kto to dobre obkeca, tak... :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
no neviem, tie OII ostreky vraj nemali dost miesta a bolo treba rezat vystuhu. A do toho sa mi nechce, vystuha a spol musia byt povodne (rozumej pevne) :)
Z O2 tam nejdou jsou dlouhé a trysky svírají ostrý úhel tak že by musely být hodne položené. Já jsem namontil ostřiky z fabky a je to OK ale teť řeším délku doby ostřiku .Protože na O1 nejde nastavit délka ostřiknutí.A stavající relatko sice umožní vyjetí trysek ale už neostříknou,při spojeni na ostro to krásně střikne.

post-2976-1254921516_thumb.jpg post-2976-1254921536_thumb.jpg post-2976-1254921499_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Míro, co něco takového http://www.stualarm.cz/produkt/se057-unive...impulzu-2-50-s/ je to sice pálka, ale na srazu v Bohumíně tvrdil Pjerdole, že má nějaký prodlužovač impulsu do 50 kč, kdyžtak mu písni, anebo zkuz něco vyguglit :palec2:

Tady je za 160, http://www.nejnakup.cz/zbozi-cena/prodluzo...mpulzu-31e96b-2 ale nevém, jak dlouho ten impuls prodlouží.

U toho prvního si můžeš nastavit délku impulsu ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
Jezdil jsem dva roky bez ostřiků a ani na technický mi nic neřekli. Je pravda že ani neuměli seřídit xenony :D Teď jsem ostřiky dodělával a zatím je po elektr. stránce nezapojil a asi to tak zůstane, není čas ani už chuť. Jinak dodělat komplet je docela dost práce.Myslím že když tam dáš pouze ty díly co jsou vidět, tak že fci nikdo kontrolovat nebude.

Děláš dobře já je mám a vypnul jsem je (pojistku). Akorát to žere vodu do ostřikovačů.

A to že Ti chtěli na STK seřizovat xenony. :smich: Zažil jsem technika co za neseřízený světla vyhodil chlapíka co byl předemnou a když mu řekl jestli to muže seřidit tak mu odpověděl ,ať si to nechá seřídit v servisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 7 měsíců později...

Ahoj,

čeká mě dodělání ostřikovačů světel na O1, kde nikdy nebyly. Po mechanické stránce problém nečekám, ale rád bych se zeptal zkušenějších na elektrickou stránku věci. Zatím nemám díly u sebe, tak se možná zeptám špatně, ale je třeba něco z těchto věcí:

- tahat odněkud někam nějaké další dráty? pinovat? jsou potřeba nové konektory?

- něco kódovat?

- měnit relé?

- měnit cyklovač?

Pokud ano, můžete prosím poskytnout více detailů?

Bohužel jsem nenašel nikde žádný instalační manuál, proto se ptám zde.

Díky

capo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdarec, nechci zakládat nové téma, tak se vám sem vetřu ;)

Mám OI před faceliftem bez děr na ostřikovače a chtěl bych si je dodělat.

Otázka je, jestli tam můžu dát ostřikovače z faceliftu? V čem je rozdíl face/předface?

Plánuju že možná časem přídím facelift nárazník, tak bych nerad kupoval ostřikovače dvakrát :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 6 měsíců později...

Ahoj,

potřeboval bych poradit jak dodělat ostřikovače světlometů. Po technické stránce (připevnění, nádobka atd) to zvládám. Jen potřebuju poradit ohledně elektrické stránky - mám schéma z DP, ale nějak se v tom moc nechytám.

Budu vděčný za rady a návody...

Radek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...