Přejít na obsah

Řídící jednota Xenonu Superb I


petr2

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás (předesílám, že jsem hledal a nic nenašel, tak zakládám nové vlákno) mám problém s levou lampou. Chvíli svítí, chvíli nesvítí někdy vydrží svítit 150 km v kuse a pak problikáví, případně se nerozsvítí ani na 20vteřin - po kontrole v servisu mi řekli, že to bude vadná řídící jednotka. Zkusili dát jinou a bylo vše OK, jenže jim moc něvěřm, neboť se změnila jak barva tak svit lampy samotné, což ve mě evokuje výměnu žárovky no nic nebudu spekulovat. mám na vás dotaz němáte někdo potuchu kde sehnat řídící jednotku, funkční a za rozumější peníze než ve škoda servisu, případně zda mi poradíte, zda ji zvládnu vyměnit sám? (předpokládám, že se bude jednat o nějaké drobné přeházení kabelů, což by asi neměl být problém - díky a pokud jsem hledal špatně a někde to tu je tak se omlouvám a prosím o nasměrování díky Petr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 roky později...

Ahoj pokud seženeš řídící jednotku nejspíš na vrakovišti,tak montáž není až tak složitá.Vytáhneš celý světlo jako při výměně žárovek potom odpojíš kontaky a vedení kapaliny do světla je tam jednoduchá pojistka.Zespodu světla je příšroubovaná řídící jednotka.Myslím že jsou to tři šroubky (hvězdička).nic se nepřepojuje.Vyměníš a hotovo.Pozor xenony bývají nabité i po zhasnutí.A je tam dost voltu tak nechat vybít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 1 rok později...

Lidičky pomóóc, dnes jsem přivezl auto ze servisu kde jsem nechal 10k. V servisu při odjezdu mi klekl xenon u spolujezdce, servisák řekl po zkouškách že to je řídící jednotka, která se nachází dole (musí dát dolů celý nárazník). Cenu řekl 7 500,- což se mi zdá dost, práce 900,- Potřeboval bych poradit kde najdu levnější případně jestli někdo máte koupím. Jsem z toho na větví dalších pomalu 10k tam nechci nechat. A ještě jeden dotaz ta řídící jednotka je balast?  Děkuji za rady s pozdravem amatér :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím co by na balastu měnil 3 hodiny. Je hnedka pod světlem pricvaknuty na konektoru. Jinak zkoušel jsi Global vrakoviště? A ještě se zeptej tady 605180397. Je to vrakac u Litomyšle. Dnes tam jedu pro nějaký dily na předek a superb je prý zatím komplet, tak by to Mít mohli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Mel jsem stejny problem, prohozenim rj jsem zjistil ze zavada byla v ni. Koupi jsem na JB-tuning za 2600kc a uz pul roku svitim bez problemu. Pri vymene je nutno demontovat naraznik a pak uz to jde snadno. Jednotky maji omezenou ziotnost 2000h nebo 20000h ale castym zapinanim se zivotnost krati.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...
  • o 9 měsíců později...

ahoj hoši. snad mi někdo odpoví, v neděli mi přestal svítit levý xenon, výbojku jsem zkoušel z druhého světla a ruzným přehazováním L+P tak svítili, zapalovaní (taková ta kostka) taky, dnes jsem zkoušel prohodit levou řídíci jednotku za pravou a pořád mi nesvítilo levé světlo, tak jsem to nahodil a objednal se k auto elektrikáři na pondělí. Jenže co čert nechtěl, dnes cestou z práce po chvilce slabšího blikáni a jak kdyby napětí přestalo svítit i druhé světlo - ANO - jel jsem 35 km v noci na mlhovky (sranda musím říct to fakt není). Nevíte kde by mohla být zrada ?? 
Pojistka je na levé i pravé světlo stejná, nebo jsou zvlášť  ? je možné že by pár dní po sobě odešli oba xenony ?? Díky za typy a rady, vcelku spěchá :-D

PS: může mi tu když tak někdo hodit schéma, kde je pojistka na světla ? :-)

EDIT: už jsem našel, jsou zvlášť - zkusím kouknout na pojistky ..... je možné, že jsem prohodil pár dílů z levého na pravé světlo a střílí mi to pojistky...

Takže resume, obě pojistky byly ruplé, po výměně svítili obě světla a po chvili začalo jedno blikat jako by tam šel špatný proud (teďka právě nevím, jaké komponenty jsem měnil na levé a pravé straně) ..... blikaní je dole na videu celkem vidět. Po chvíli hned rupla pojistka.
Čím to je ? žhavení (ta kostka) nebo řídící jednotka ? 




Blikání je zřetelné cca od 20té sekundy.

Editováno: , autor: angel.CZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, taky jsem mel v obou jednotka vodu a musel jsem kupovat obe nove. Koupil jsem od nejakeho typka prez inzerat uplne nove za cca 2000 kc ks. Zkus je rozdelat a podivat se. Pokad ti zatim vyhazujou pojistky, treba je jeste vycistis a zachranis. Rozdelavej opatrne, at nevjedes sroubovakem dovnitr jako ja.... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...