Přejít na obsah

Zarovky H4


krysarr

Doporučené příspěvky

Po všech různejch pokusech jsem se vrátil k tomu s čím jsem před lety začal, a to Osram Silverstar. Něco je předražené, něco svítí dobře jen v dálkách, něco nevrdrží, prostě Osram Silverstar je pro mě zlatý střed. Nezkoušel jsem jenom Bosche, kdoví jestli si to někde nenechají dělat do svého balení a potom Tungsram.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je zajímavé, jak se postupně vracíme k tomu, s čím jsme začali. U mě to jsou také Osram Silverstar. A to jsem toho vyzkoušel... Co mi utkvělo v paměti jsou hlavně Philips Blue Vision - za mokra nebylo vidět naprosto nic, to kdybych měl z okna slepeckou hůl, tak by měla větší dosah. :D A pak Tungsram Megalight ultra +90 % - svítily krásně bíle, silně, ale nevydržely vůbec nic. A to jsem přes den svítil denním svícením, i tak byly za chvilku v háji. Když jsem se rozhodoval co dál, byla volba buď Tungsram ale jen + 50 %, nebo Osram Silverstar a vyhrál to Osram, mám ho za dobrou cenu. A je to zas paráda jako kdysi. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to zatím řešim tak, že na léto mam Philipse a na podzim/zima O NB+, ale neni to to pravý ořechový. Pánové nezkoušel ste někdo Philipse xtreme vision ? Klasika machrujou, že to má mít 2x větší intenzitu a delší dosvit, ale chtěj za ně pálku...a taky sem přemejšlel o tomhle Eufab Future Light Gold ADC13194 http://www.auto-doplnky.com/zarovky-eufab-h4-future-light-gold-adc13194.html zkoušel to už někdo ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen pro zajímavost jihlavský závod AL, který vyrábí světlomety pro renomované výrobce automobilů. Je dodává kompletní i s přednastavením. Montují se tam i obyč žárovky Osram Silverstar+50% a do směrovek Diadémy.

Editováno: , autor: Wojnar
Font.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Mno se změnou povozu sem musel kupovat i nový žárovky a teď mam celorok NB Unlimited. U OII FL se při změně žárovky musí vymontovat celá parabola a je to práce za trest. Nicméně svítěj suprově a dovolim si říct že i lépe než NB+. Bohužel ta životnost nic moc, ale asi je to taky tim, že teď mam H7 místo H4 a ty prostě odcházej častěji :-/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Odešly mi Philips H4 X-treme Power. Jezdil jsem na ně 6 let a maximální spokojenost. Standart výdrže byl 400 hodin. Zaznamenával jsem si to podle palubního počítače a tuhle hodnotu psal i výrobce. Při mém provozu to vychází zhruba na 12-18 měsíců než odejde. Za cenu 600,- sada je to dobrá investice, protože obyčejné H4 opravdu nesvítí. Nicméně je už přestali vyrábět.

Zjistil jsem ale, že Philips dělá X-treme Vision. Když se na ně tak koukám je to nástupce oněch X-treme Power. Osram brát nechci, protože napříč diskusemi se všichni shodnou, že životnost oproti Philipsu je o 50% nižšší. Takže momentálně nakoupím ty X-treme Vision a uvidí se. Doufám, že kvalita zůstává :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Takže prikladám svoje skúsenosti aj ja. Doteraz som používal Osram NB plus, vydržali mi 2 roky aj 10 mesiacov, najazdených 40.000 km, pri mojich trasách to je cca. 500-700 hodín svietenia, čo je omnoho viac ako udáva výrobca a aké majú skúsenosti ostatní. Svietivosť je určite lepšia ako lacné žlté žiarovky, aj svetlo je belšie, čiže spokojnosť. Momentálne lamentujem aké kúpiť , tak si rád prečítam nejaké nové skúsenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Jezdím rok s Philips White Vision H4 a za mě to jsou jedinné,které jsou na trhu a svítí na potkávačky opravdu bíle(4300K)

Jako xenon to samože není,ale za mě hodně dobrý.Samože homologované(jinné nekupuju)

 

 

https://www.google.cz/search?client=opera&q=whitevision+h4&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#q=whitevision+h4&tbm=shop

 

Dálkové už tak bílé nejsou,ale to mám vyřešené přídavnými dálkovými za Elri maskou(viz foto)a v nich jsou Osram night breaker unlimited H3(3900K).Ty mají baňku lehce do modra,takže svítí celkem slušně,i když ne až tak do běla.V kombinaci s Visionama  :kol-47: .

 

Teď jsem zkusil koupit tyto-

 

http://www.autofam.cz/product.php?id=42846

 

Na papíru to vypadá na hodně muziky,ale pouze na dálkové.Tlumené jsou bída.Vrátil jsem zpátky Whitky a namontil je otci do auta,protože používal obyč.a to zase tyto jsou lepší.Hlavně teda ty dálková.

Jinak jsou homologované(E1)

 

Dříve jsem měl - Blue Vision,

                         - Extreme Power +100%(teď +130%) - taky hodně dobrý(manželka je teď jezdí v Corse a drží),ale do bíla nesvítí(3700K)  

 

Tady něco jako porovnání intenzity světla vydávané žárovkou,dle Russia testu-

 

post-39495-0-86138800-1445663336_thumb.j

post-39495-0-44490800-1445663351_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 11 měsíců později...
V 27. 7. 2006 na 19:10, krysarr napsal:

Bando,

zitra razim na cesty a prevazne asi pojedu v noci, kvuli tem vedrum, a tak premyslim, ze upgradnu predni zarovky. Mam tam 55/100W od Elty, ktery sou zuppa, ale na delsi cestu premyslim o prehozeni.

Mate nekdo zkusenosti s temahle?

Philips BlueVision - sviti pry o 30% vic a 20m dal, do modra - asi 850,-

Philips VisionPlus - neco podobnyho, akorat asi ne tak modry a levnejsi - cca 600,-

Philips NightGuide - ma tri odstiny bilyho svetla, jedno do vetsi dalky, jedno osvetluje znacky a jedno postavy a tak, nevim, co na tom muze byt pravdy, stoji 900,-

Philips GT150 - pry tuningove, svetlo do modra, ma to nakej efekt asi, a ze sviti taky asi o 20m dal, cena tusim asi 750,-

Co byste zvolili, zkusenosti vitany... dik moc -_-

Zdravim chlapi, vrátim se uplně na začátek kdy se tu řešily járovky řady Philips BlueVision a na základě počtení  jsem je dnes objednal na zkoušku. Měli je na netu myslim si za docela příznivou akční cenu 162kč/ks. Jezdím denně ale ne zas takové dálky tak si myslim, že mi postačí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...