Přejít na obsah

Nehoda - bouračka


jendam

Doporučené příspěvky

Naprosto souhlasím se samuraiem. Podepsala bez připomínek-tudíž se vším souhlasila, a nevetovala to ani druhý den po vyspání a ev. konzultaci. Prostě stále platí, že u našich občanů panuje nízké právní vědomí a velmi omezený rozhled o dění v naší společnosti!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to všechno vím co se mělo a nemělo,ale to je už pozdě.Navíc máti táhne na sedmdesátku,bylo to na večer a po celodennim běhání po úředech páč se právě přestěhovali.Tak se to dá pochopit.Je pravda,že to sice podepsala,ale se svím dodatkem,ke kterému nebylo zřejmě přihlédnuto.Dokonce byl tchán na pojišťovně páč je auto psané na něj a poukazoval na tyto okolnosti a nic.No a v neposlední řadě si vzpomínám na to,když měl brácha karambol a jelikož to bylo bez zranění,čekal na ně od 8.00h ráno do 13.30h. Ono kdo ví jak by se zachoval kdokoli jiný v daný okamžik (nervy,únava atd.)Já vím přesně jaké má telefoní číslo moje žena a když na mě někdo bafne tak vim prd a musim se kouknout,znáte to né? Ale ten foťáček není špatnej nápad on by stačil i ten jednorázovej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já se zase vrátím ke svému případu, dnes ráno mi ukázali rozebranou palubku, abych viděl, že na tom dělali, dále k tomu opět rozebrali ty díly, které měnili a dali to do hromady a ...... auto přestalo rezonovat, ale nevědí čím se to stalo, takže dnes ho sestrojili a zítra si ho jdu vyzvednout, tak uvidím, snad už bude klid. Mám 100% chuť toto auto prodat po těch peripetií, protože člověk neví, co se tam zase objeví.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:palec2:!! Auto už mám doma !! :palec2: Tak uvidím, jak se bude chovat. Jinak včera v novinách ukazovali, jak má škodovka problémy s dodávkou ND do servisů a to jsem také pocítil, tak snad už to bude tak jak má. Děkuji všem za reakce a přeji vašim miláčkům, aby se vyhýbali všemu co by je mohlo poškodit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Bolce měli BIG PROBLEM s kompjútrama, někdo už asi nevydržel to blábolení a hacknul jim síť.... :kol-46: :kol-46: :kol-46: :kol-46: :kol-46: :kol-46: :kol-46: :kol-46: :kol-46: :kol-46: :kol-46: :kol-46: :kol-46: :kol-46:

Podle teletextu i zpravodajských serverů nebyli schopní ani objednávat komponenty do výroby, ani expedovat hotový auta - plnou pravdu o tom jestli to je vina útoku zvenku nebo jestli se jim "jenom zbláznil Tatíček Robot" se asi nedovíme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Tak má nehoda pro pobavení. Při odbočení z komunikaci ke svému domu, jsem vjel do výmolu, na který upozorňuji rok silničáře. Samozřejmě jsem tam nechal spodek auta. Značka nerovnosti nikde není tak volám PČR . Po nafocení a podpisu protokolu chce po mě 200kč za dopravní nehodu. No asi jsem hluchej nebo blbej. Vysvětlení zákona : když tam ta díra je a vím oní a je vidět, tak vytáhnu metr,změřím ji a rozhodnu jestli je dost hluboká. Pokud tam vjedu tak mám smůlu , protože jsem se spletl a díra byla hlubší než jsem předpokládal. Doporučení PČR je zastavit , zhodnotit , pak zavolat  správce komunikace , že nemohu jet dál. Po týdnu možná u mě po roce čekání je tam stále díra ! Tak teď zaparkuji před dírou , vezmu tašky s nákupem , přeskočím díru a jdu do svého domu. Asi si zasadím brambory na příjezdové cestě. Stejně se k ní nedostanu. :kol-134: Teď se nedivím,že na Nově maj stále co točit o úřednících

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja ti poviem ešte lepšiu historku. V marci som so poškodil obe predné pneumatiky na rozjebanej ceste. Nedostal som defekt, len na oboch predných pneu bola vypuklina. Do jamy som vletel lebo som ju pod vodou nevidel. To že sa poškodila pneumatika som zistil až na druhý deň, aj to len náhodou keď som nastupoval do auta a svetlo v podzemnom parkovisku svietilo práve na predok auta. Nakoľko som dva dni pred tým dával umývať auto a viem že pneumatiky boli v poriadky, tak som vedel že kedy a kde som si tie pneumatiky musel poškodil, lebo za posledný čas som vletel iba do tej jamy.

Tak som zavolal kamarátovi policajtovi na okresného PZ, či má niekoho kamaráta u dopravákov, aby som sa s nikým nemusel naťahovať, lebo aj keď sa na miesto vrátim, už bolo sucho, výmoľ bude vidieť a povedia mi že som neprispôsobil jazdu k stave vozovky alebo podobnú blbosť. Povedal mi že teraz jeho kamarát nemá službu, ale kamarát povedal že kolega je tiež v pohode, že nech to nahlásim telefonicky a potom sa so mnou dohodnú že kedy mám prísť na miesto, aby som tam zbytočne nečakal niekde celé hodiny. Tak som zavolal, normálne som vysvetlil že čo sa stalo, pneumatiky sa poškodili ešte o deň skôr večer keď pršalo. Prvá otázka bola od policajta, či som ešte tam. Hovorím že nie, veď som poškodenie zistil až na druhý deň, nevymýšľam si. Ak tam nie som tak vraj si mám prísť rovno na dopravný inšpektorát v mojom obvode a doriešime to tam. Prišiel som, nechali ma trochu čakať, lebo sa práve striedali služby. Kým som čakal, prišli policajt a policajtka práve z terénu, a pýtajú sa ma na čo čakám. Tak som zase všetko od začiatku vysvetlil, a policajtka hovorí: "Takže včera večer. A fúkali ste?" WTF?! Hodinu dozadu som zistil poškodenie auta/pneumatiky, kedy som mal fúkať? "No, ak sa to stalo včera a nefúkal ste hneď po nehode, to sa berie ako keby ste pil, a to Vám poisťovňa správcu cesty nepreplatí, a ešte Vám aj zoberieme vodičský preukaz."
To už som už vôbec nechápal. Vysvetlenie: po nehode (ak nie sú obaja účastníci, v tomto prípade ja a správca cesty, na mieste, berie sa aj defekt ako nehoda) musím ostať na mieste a zavolať políciu. Opakujem, že poškodenie som zistil až o deň neskôr, ale to ich nezaujíma. Opustil som miesto nehody, nefúkal som, v čase nehody som políciu nevolal, môžu mi zobrať vodičský preukaz. Radšej nech si to dám na havarijné poistenie. Jasne, spoluúčasť 166 € + prídem o bonus 50% (inak práve dnes som zistil že mi bonus na ďalší rok znížili o 10%, a zatiaľ neviem prečo).
Nové pneu 180 € + 25 € doprava a prezutie + 35 € geometria. Určite to budem dávať na havarijné poistenie, rada (od policajta) nad zlato...

 

Ponaučenie: ak poškodíte pneu, alebo disk, tak zostať hneď na mieste, zdokumentovať si to, keď je mokro tak aj mláku a všetko okolo, kým policajti prídu môže napr. prestať pršať a voda odtiecť. Ak zistíte poškodenie doma, treba sa vrátiť na miesto, pre istotu nastaviť pneu tak aby sedeli otáčky od jamy po miesto zastavenia a následne odtiaľ zavolať policajtov, prípadne si treba počkať na vhodné počasie a denné obdobie. Ľahšie sa bude obhajovať že jamu nebolo vidieť pod mlákou a v noci, ako cez deň za slnečného počasie na suchej vozovke. A potom treba absolvovať celé divadielko s policajtmi a následne so správcom danej cesty, alebo ich poisťovňou.

Podľa možností sa hodí mať aj svedkov. Ak nie sú v aute (rodinný príslušníci nie sú najlepší), tak si ich tam treba privolať, nech dosvedčia že išlo auto aj oproti, takže v jame by sa nedalo vyhnúť, a vlastne to druhé auto ktoré išlo oproti malo asi aj nejakú HID sadou vo svetlách, a vymyslieť si čo len treba.
Žiaľ, ak je človek čestný, tak všetky zákony sú postavené proti nemu, takže som sa rozhodol že ak sa mi zase stane niečo podobné, tak sa budem snažiť so systémom maximálne vyjebať, bez ohľadu na to či budem v práve, alebo nie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se mi zdá, že s tebou pěkně vydrbali a navyprávěli ti bludy, aby tu nehodu nemuseli zpracovávat a mít s tím práci navíc. V českých poměrech jsou ty věci co ti navyprávěli naprosté blůdy a výmysly. Dle mého tu nehodu prostě jejich slangem "rozehnali" to znamená ušetřili si práci, a tys jim na to skočil ! Ale jiný kraj jiný mrav a jiná pravidla !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, u nás to bude vo vyhláške, lebo z autoškoly sa na to ešte pamätám. Privolať políciu ak druhý účastník nehody nie je známy, alebo ušiel z miesta, zavolať políciu, nepiť alkoholické nápoje a pod. kým prídu a potom samozrejme treba fúkať 0,00. Ak odmietnem fúkať, automaticky sa to berie tak ako keby som pil a mal nad 1 promile. Čo je v ČR inak?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No vždyť v takovémto případě není problém. Druhá strana nehody-potencionální viník je z našeho hlediska známý, správce komunikace. Nikdo z místa neujel, např. v českém případě se vejdeme i do škody kdy není povinnost to hlásit Policii v případě že se účastníci dohodnou na vině. Následný den kontaktuji správce komunice s dokumentací, ten moje nároky neuzná, a já holt musím nehodu oznámit dodatečně, pak nelze foukat, nic neodporuje ničemu.

Editováno: , autor: dick
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, z môjho hľadiska bol správca neznámy, lebo neviem pod koho daná komunikácia spadá, či mestská časť, alebo hlavné mesto. Ďalej, je každému jasné že keď nebude nehoda zdokumentovaná na mieste políciou, tak sa odvolajú presne na to, že som odišiel z miesta nehody a dodatočne sa už vybavuje všetko 2x ťažše.

Tu tiež platí, že políciu musíš volať vždy, ak niekto z účastníkov nie je na mieste nehody (prípadne odišiel), bez ohľadu na to kto je, alebo nie je poškodený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Znovu opakuji, není povinnost toto poškození vozidla nechat šetřit Policií (a už vůbec né ihned) za účelem vymání škody, ani ze zákona. Je to samozdřejmě výhoda pro pozdější úspěch ve vymání škody. Níže nějaké odkazy, jak to může, ale také nemusí fungovat v ČR.

 

http://www.google.cz/#hl=cs&gs_rn=14&gs_ri=psy-ab&pq=ozn%C3%A1men%C3%AD%20dopravn%C3%AD%20nehody&cp=36&gs_id=3z&xhr=t&q=po%C5%A1kozen%C3%AD+vozidla+z%C3%A1vadou+komunikace&es_nrs=true&pf=p&sclient=psy-ab&oq=po%C5%A1kozen%C3%AD+vozidla+z%C3%A1vadou+komunikace&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&fp=7ded7bdd4771140a&biw=1920&bih=955

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Masaker.

Inak zaujímalo by ma, že ako vypočítali tú škodu na 500 tisíc Kč. Auto na totálku, ťahač nevyzerá tak, že by mal odísť po vlastných a príves je tiež úplne skrútený a oficiálne asi tiež skončí v šrote ako ten Roomster.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas, je to masakr.. Řidiče je mi líto, ale jestli to zavinil, tak je dobře, že nevzal nikoho sebou.

 

O návěs bych se nebál, je to hodně pružné, jak to postaví na kola, bude OK.. Největší hmotná škoda bude na tahači..

Editováno: , autor: Galvi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Vzhľadom na to, že výmena a lakovanie zadnej výstuhy a lakovanie zadného nárazníka bola u mňa za nejakých 500-600 € (ešte nemám faktúru), tak toto bude asi o dosť viac.

Nakoľko to pôjde z PZP vinníka, nepredpokladám, že sa bude niečo vyklepávať. Tu sa budú meniť aj lakovať určite 3 veľké diely, okrem toho sa bude ešte minimálne lakovať kryt spätného zrkadla a nevieme čo všetko je ešte poškodené.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...