Přejít na obsah

Jaká kola/pneu můžu dát na svoji Fabii


funtom

Doporučené příspěvky

Tak jsem koupil 15 Alu disky, a nevim jestli mam dát 185/55 nebo 190/50, koukám tady nahoře obrázek s 185/55 nemáte někdo foto se 190/50, abych věděl, co vypadá líp. Nebo co myslíte?

Alu 15" mám a minulé dvě sezóny jsem jezdil na 195/50 R15. Jsou moc tvrdé a na kdejakou polní cestu k nepoužití. Co sem jednu takhle propíchl, letos jsem si pořídil TP schválenou alternativu 185/55 R15. Mohu jen doporučit. Auto sedí jako kdyby bylo na rozměru 195, ale komfort jízdy je značně lepší. A do terénu se s tím už taky nebojím.

post-18744-0-13789000-1301999445_thumb.j

Editováno: , autor: radlat
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tomik-upalovalo to pořad stejně jenom to bylo trochu niž,ale protože to neni schvaleny a "uspoji to”jenom chvilku tak jsem se pres 165/70/14 a185/60/14 dostal az k 15tkám,pokud chceš širsi kolo tak jdi klidně do 14tek i bez serva bez problemu.

Radlat-mam stejny rozměr a spokojenost

Editováno: , autor: Vlasta
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vlasto, auto slouží hlavně přítelkyni na cestu do fachy, právě říkala že na dálnici když fouká boční vítr tak to s ní trochu cloumá, tak jsem myslel že na širší a nižší pneu by mohla fábča víc sedět ale zároveň se velmi obávám toho řízení bez serva, přece jenom je to křehká bytost i když začínala se stopětkou :D, na našem sídlišti je občas problém zaparkovat i pro chlapa, taky už nám někdo trochu "vyspravil" plechy na dveřích a blatníku :feve: , ty tam máš 15ky a v pohodě? Jezdíš jenom ty nebo i manželka?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

radlat

ti maš 82 H ???

Ja mam zapisane 185/55 R15 81 H fabia 1.2 HTP 40 kw 2004 model. rok

Maš to zapisane ??? :)

Vlastním MR 2003 a zapsané mám 185/55 R15 81T. Jelikož jsou v prodeji od Barum v tomto rozměru pouze s indexem rychlosti H(V) a indexem zátěže 82, není co řešit. Ne, vážně. Podle mých informací je důležité dodržovat v TP tyto údaje jako nejnižší možné. Tzn.pokud bych koupil pneu s rychlostním indexem S (nižší jak T), je to problém. Vyšší nevadí a to platí i u indexu zátěže. Minimum prostě splňuji. Vyjímky zas a jenom povoluje TP. Tzn. v mém případě je možné pro zimní pneu použít s nižší rychlostní kategorií za podmínky nepřekročení max. povolené rychlosti dané touto pneu.

http://www.nasepenize.cz/letni-pneumatiky-jak-spravne-vybrat-a-co-mate-vedet-4667

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tomik-jo mam 15tky a absolutně v poho,taky jsem z nich měl strach a kluci mě tu přesvětčili,že se neni čeho bát a jsem spokojenej jenom jsem kvuli absenci serva dal užši jak je uvedeno vejš dle tab co tu taky někde je je rozdil mezi 13tkama a mejma 15tkam jedno procento takže to neni skoro poznat.Většinou jezdim já,ale manželka se taky svezla a bez problemu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vlasto- dnes jsem volal kámošovi kterej mi kdysi nabízel 14ky ze švagrové fábky, pokud by to byl vyhovující rozměr tak bych je zkusil, díval jsem se na tu tabulku a nejmenší rozdíl tam byl u 185 60 14 tak bych se vůbec nezlobil kdyby měl zrovna tenhle rozměr ;) , každopádně dík moc za radu a taky inspiraci, hodně mi to pomohlo v rozhodování a taky ti musím vzdát hold protože to jak sis vyšperkoval juniora to je bomba, zkrátka džunda je džunda :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Čau kluci, prosim vás můžu dát na fábku kola 16", ET25, 7/5J s pneu 215/40R16 jde mi o to jestli tam nebudou muset bejt nejaký úpravy lemů nebo nebudou moc vylezlí, vim že nejsou psaný v TP ;) nejlepší by byla nějaká fotka aspoň s trochu podobnýma kolama přímo na autě :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím na Juniora 1,4 44 kw bych moc široké a velké kola nedával z důvodu malých brzdových kotoučů. Koupil jsem ráfky a pláště

165 x 14 - 65 po čase jsem jel do Opavy a z těch kopečků něco začalo smrdět a smrad to byl dost velký. Zastavil jsem a kontroluju i kola, přední ráfky byly horké jako prase. Na třináctkách jsem nikdy nic podobného nespozoroval. Po dotazu v servisu řekli, že kotouče nemají dostatečnou velikost na to aby auto bezpečně ubrzdilo. Takže jen pro bezpečnost, ve Škodovce vědí moc dobře proč tam dávají to co tam máme..

Editováno: , autor: Jaroě
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V tomhle Ti budu trochu oponovat mam 15tky a nepozoruju problem s přehřejvanim brzd,ono vic zaleži na destičkach a kotoučich pokud to je něco obyč tak se to ohřeje raz dva.Dal jsem na origo kotoče nějaky levny destičky a to byla katastrofa.Ale samozdřejmě větši kola větši hmotnost celku a pak už ty kotouče239 nemusi stačit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozměry pneu jsou uvedené ve velkém TP na zadní straně .. né že bych se tím řídil ale na 14" bych dal 185/65 nebo na 60 nic jiného určitě .. pokud chceš značku tak já mám na svém Barum Bravuris 2 a jsem naprosto spokojený, nehučí, sedí výborně. Prostě svezení na jedničku :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Dobry den,

xcel by som se spytat ohladom kolies, xcem kupit alu disky z tyxto dvox moznosti:

1, http://www.centrumkolies.sk/product/proline-b705-hlinikove-disky-55x14-et35-5x100-cierny-matny-60633/

2, http://www.centrumkolies.sk/product/dezent-re-dark-hlinikove-disky-55x14-et32-5x100-cierny-matny-60728/

a v texnicaku mam tieto zapisane, aj obute:

rafik 5J x 14 ET35 pre 165/70 R14 81T

A: Bol by problem z nix prezud gumy a dat na disky?

B: Bol by problem s tym ET z texnickeho hladiska /typ disku 2 kde je ET32/?

C: A u tej sirky disku kde je 5,5?

Dakujem za odpoved.

Editováno: , autor: HITMIK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ani s jedním na co se ptaš problém není,165tky na 5.5J jde bez problemu(lepši by byly 185),ale 5.5oproti 5není moc rozdíl,et32 znamená,že budou kola trochu vic vylezlá než s et35 na stk jsem se u takhle normalních rozměru ještě nesetkal,že by zkoumaly et a šiřku protože od pohledu nic nebude nenormalní a hodně se tu straší s pojištovnou v připadě nehody,ale že by zkoumaly disk takhle dopodrobna když je rozměr pneu o.k. se mi nezdá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Nezkoumají rychlostní indexy ani nic podobnýho.. jenom šťourají do rozměrů...

Technik hned ze startu začal zkoumat kola, že tam nepatří (205/45 R16).. tak jsem se na něho usmál, že je mám zapsané v TP.. tak sklapnul.. bylo vidět jak je zklamaný :-D

Zbytek ale nezkoumal.. rozměr seděl tak šel dál...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dobrý den

O tom,že mi do tp zapíšou 16" kola jsem slyšel.Dočetl jsem se o tom tady mraky,ale dostalo se ke mě ,že pokuď nemám rok výroby 2003+,tak mi ty kola nezapíšou Mám Fabii combi 1.9TDI 6/2002,docela by mě to zamrzelo kdyby mi je nezapsali :feve: Tak jak to tedy je?.Četl jsem to tu,možná jsem něco přehlídl je tu toho hrozně moc,předem díky za radu :) jestli to tu někde bylo,tak se moc omlouvám a budu rád za odkaz :)

Editováno: , autor: samotsytlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě mě to zarazilo taky,řekli mi to v místním nejmenovaném pneuservise,kde jsem kupoval zimní 14" pneu,tak jsem se jen tak zeptal(za optání nic nedám) tak mi technik tohle říkal..že fabie nějak do roku 2003 nebo kdy vyjelo RSo maj trošku jinou přední nápravu.Chtěl bych si právě v zimě až přijdu k penězům pořídit 16" kola škoda Atria,tak jen chci vědět jestli je na to legálně dostanu,aby sedělo i ET a tak,jsem na tohle puntičkář,mám rád auto v cajku.Takže myslíte,že by neměl být se zápisem problém?normálně dojdu na úřad,třeba tak kde jsem přihlašoval auto a tam mi poradí kam jít,nebo mi to zapíšou rovnou tam?Omlouvám se za blbý otázky,ale mám v těch úřadech trošku bordel..diky moc za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...