Přejít na obsah

Jaká kola/pneu můžu dát na svoji Fabii


funtom

Doporučené příspěvky

no ta zase pisem ja. dostal som asi 2 tyzdne dozadu prvy defekt. resp mamča, ked sla na mojej fabke. Rozhodol som sa rovno dozadu kupit 2 kusy contipremum contact 5-na fabii boli povodne 2ky. Buduci rok by som rad vymenil aj predne a tu by som rad usetril. rezervu mam stale v super stave-nalietane 50km. Je vhodne kupit z dakeho buraneho auta rovanku rezervu premiumconti contact2 a nahodit ich dopredu? uvazujem nasledovne

 

1.mozem kupit novu za 70 a doparovat to s mojou rezervou-ked tu pneu kupim novu-bude naozaj nova? lebo podla mna tie 2kove uz ani continental nevyraba a robia 5ky len

2.mozem kupit z buraneho auta, kde ta rezerva bude cca z roku 2011-2012-tak ako moja rezerva v aute-mal by som teda aj datumom vyroby identicke gumy...

 

Je teda vhodne pouzit na aute pneu, ktore bude ako nove-nezajdene, len proste boli vyrobene 6 rokov dozadu, lebo moc sa mi nechce vyhodit dalsich 140 eur za pneu, nehovoriac o tom, po defekte mi vlastne zostala jedna dobra guma, ktoru by som mohol pouzit ako rezervu :D

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych gumu z rezervy nebral. Bude steřelá a stará. Maximum je 8 let výroba, ale pokud je skladovana v temnu, suchu a za konstantní teploty. To tvoje rezerva neměla nikdy. Navíc že je v autě 8 let, neznamená, že nemá 12 let třeba. Z bouraneho auta bych taky nebral. Bude to stejně drahé, protože platíš i za disk. Koupil bych Continental 5 a neřešil to. Pokud chceš ušetřit, zkusil bych hankooky. Taky chci ušetřit a potřebuji 2 gumy na fabku 2. Bohužel mám extra dráhy rozměr 195/55 R15 a tak 1 Continental 5 stojí 1800kc. Hankook 1400 a nevypadá, že by byl zlý. Navíc na nich jezdí kie z výroby i u citigo předváděciho auta jsem je viděl. A pokud chces ještě více šetřit, kup Barum. :)

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vdaka za odpoved. ja riesim totiz rovnaky rozmer. neviem preco je prave tento taky drahy :-/ kazdopadne si ma nepotesil. ale este raz dakujem za triezvy nazor. barumky riesit nebudem a tie hankooky mas pravdu nase firemne sportage a aj tuscon ich maju. len som o nich neuvazoval akosi, lebo neviem ci by to bolo uplne vhodne dat do predu inu znacku ako dozadu. ale tak co som cital mozno by to mohlo byt v pohode. este pouvazujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Značka by měla být stejná na 1 nápravě. Jinak bych to neřešil. Ty hankooky nejsou horší než Continentaly. Rekl bych ze jsou stejné ale až o 400kc levnější. To už se hodí. A snad by měly mít i větší nájezd. Ale to posoudíme oba :) já do nich půjdu. Aspoň uvidím jaké jsou a jestli je nezkusit místo continentalu i na zimu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Dobrý den.Mám k Vám takový netradiční dotaz. Blíží se pomalu období přezutí pneu na zimní a mám takový problém. Mám fabii rs 96kw první generace roku přelom z 03 na 04 a ve velkém TP mám pouze 2 rozměry kol a v tom je ten problém. Klasické mám R16 na léto,ale zimní mám 185/55 R15 83H a problém je ten,že nikde nevedou gumy s 83H....pouze s H ale 82 nebo jiné. Auto vlastním půl roku. Je tu někdo kdo má též fabii rs a řekl mi zda jsou rozměry správně nebo udělali na úřadě chybu ? Jestli je to špatně,jak opravit ? Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Veď toto, že v prípade STK alebo nejakej poistnej udalosti môžeš mať problém. Nižší rýchlostný index pneumatiky môžeš použiť, ak si na čelné sklo nalepíš obmedzenie rýchlosti, ale použiť pneu s nižším hmotnostným indexom podľa zákona nesmieš. Nikdy nevieš, kedy na akého policajta alebo technika na STK natrafíš. Je tam až taký veľký cenový rozdiel, že nemôžeš kúpiť 86ky?

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Brrrrrm....Děkuji za v ysvětlení,toto jsem potřeboval vědět ohledně té nálepky.....cenový rozdíl jsem se nedíval,ale i kdyby to mělo být 500 nebo 1000 už na tom tolik nezáleží :) mám svoje auto rád,rád mu dopřeju bez ohledu na cenu. Jen mně zajímalo jakou jsou třebas postihy,kterých bych se nerad dočkal,takže objednám 86 a děkuju moc. Ať vám to jezdí :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím. Myslíte, že je blbost dávat na Fabii 2 combi 2008 zimní alu kola s těmito rozměry: 6,5Jx15 ET38 195/50/15. Tenhle rozměr nemám v techničáku, ale můžu je mít za dobrou cenu a dost váhám. Nejradši bych je vzal, protože jsou moc pěkný, ale nebude to něčemu vadit? Mám strach hlavně z té šířky 6,5J. Děkuji za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Obecně je závazné to, co je uvedeno v TP, nebo v typovém listu koupených disků.

Z dílenské příručky lze vyčíst následující:

Disk 5J x 14  H2ET35 má mít pneumatiky 165/70 R14. Pro 1.4 16V 74 kW tato kombinace není povolena.

Pneumatiky 185/60 R14 82H mají být nazuty na disk disk 6J x 14  H2ET38 nebo 6J x 14  H2ET43.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zdravím, je tohle dobrý na Fa1.4mpi https://www.autokelly.cz/Product/DO-610-6-515510038S/6378247  a na to třeba 195/50 r15 nebo nějaké jiné doporučení letních pneu na tento ráfek?
Díky 

Dole na té stránce je napsáno, že nelze použít s brzd.kotouči 288mm, ale s těmito koly jezdím pár měsíců a asi v pohodě. Nevím jaké mám kotouče :D 
Tak jsem zjistil, že mám tento 
https://www.autokelly.cz/Product/FE-DDF1221/1455207

Editováno: , autor: Jury
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zdravím, už 9 let mám Ultimate 610 6,5x15 (5x100 ET38) najeto 40tis..máte někdo zkušenosti jak dlouho vám vydrželi alu disky? 

 

Chci na to dát 195/50 r15 nebo 185/55 r15 ale spíše ty první. 

 Půjde to?Jsou ty disky ok na fabii 1.4 mpi? V TP mám jen 5jx14 et35, 165/70 r14 81t

Zajímá mě jestli je to z technického hlediska ok. 

Doporucite nějaké konkrétní 195/50 r15? Fabia 1.4mpi 

Cena jedné pneu 1300

 

Díky chlapi

Editováno: , autor: Jury
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

195/50 R15 sú v poriadku. Skôr je problém v tom, že ich nemáš v alternatívnych rozmeroch v TP. To by bolo potrebné dopísať čo by nemal byť žiaden problém, lebo to malo byť v TP štandardne od výroby.

Inak za mňa tie 195/50 R15 je úplný ideál na Fabiu, posunie to jazdné vlastnosti na novú úroveň, ak doteraz si jazdil na 165/70 R14.

Pozerám, že ten disk je ET38. Nuž to je už na tebe, neverím ale že by to niekto kontroloval na ceste alebo STK, či sedí ET. Trčať to spod podbehu nebude, takže nemalo by to provokovať cajtov.

Editováno: , autor: Thief1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc děkuji za komentáře.. Jezdil na tom 9 let můj děda, ale hrozně málo jen 40tis maximálně :D Při STK tam byli vždy ocelové zimní, popravdě ty taky nevím jaký jsou, zkusím mrknout jestli to tam není napsaný, ale hlavně mi nikdo neraďte se podívat do TP tam není nic :D, mám na autě i spoiler kterej tam taktéž není dopsán, ale to asi není takovej problem. Mám účtenku na ty Disky z roku 2012. Šel by na to ještě sehnat typový list? Přemýšlím, že je prodám nebo něco.. protože co tak čtu, tak 6.5j šíře s ET 38 není asi vhodná na fab 1.4mpi. Taky z toho nejsem úplně šťastnej :D. 
 Ty disky vypadají moc pěkně. 
 Mám prvně kontaktovat autokelly a pokud mi vydá potřebné dokumenty tak jít na STK na kontrolu ráfků a pak na úřad? 
Díky moc 

Editováno: , autor: Jury
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Inšpektorát ani registr u nás TP nevystavuje, pokud je to ovšem originál. Tam chyba nebude, chyby se dělají zpravidla při vystavení duplikátu na úřadě. Nevím co má spojler společnýho s TP, ten si obhajuješ na stk, pleteš japka a hrušky. Pokud si dokážeš sehnat typák zajdeš jen na registr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...