Přejít na obsah

Svíčky


strnk

Doporučené příspěvky

Do Felicie máš výrobcom schválené 3 typy sviečok - Brisk, Champion a NGK. Nevidím dôvod experimentovať s inými typmi, schválené sviečky budú fungovať tak, ako majú.

Ja som používal Champion (sú jednobodové) a po odjazdení 45.000 km som ich vymenil za NGK (trojbodové). Motor funguje rovnako dobre s jedným aj s druhým typom, nevidím rozdiel v jazdných vlastnostiach. Champion sú však lacnejšie, takže som mohol nejaký peniaz ušetriť. Kúpou drahších sviečok som nič nezískal (zatiaľ neviem posúdiť ich životnosť). Ak sa situácia nezmení, nabudúce kúpim zasa Champion.

Môj tip - kúp Champion, občas ich skontroluj a včas vymeň (nečakaj na 60.000 km).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...
  • o 7 měsíců později...

Pojede to, i když u SPI nevím, jestli budou poznat rozdíly mezi 1bodovou a 3bodovou svící. Já měl ve Formanu SPI 3bodové Championy když jsem ho koupil a spokojený jsem nebyl. Po výměně za 1bodové Brisky s cuproniklovou střední elektrodou (označení svíčky má na konci "CN") bylo auto zřetelně živější a líp reagovalo na plyn. Přitom ty Championy byly podle tabulek přímo určené pro motory SPI (přesné označení už si bohužel nepamatuju, je to skoro 8 let), měly stejně vyvýšené jiskřiště a prodloužený závit jako Brisky jednobod, ale jednoduše "nejely". Bližší příčinu jsem nezjišťoval, na Brisky á 40Kč kousek to jezdilo jak z praku, tak nebyl důvod kupovat další vícebody nebo nové Championky. Kompletní výměnu jsem dělal vždycky po 20 000km, přitom jsem je po každých 5 000km vyšrouboval a vypucoval jim jiskřiště mosazným drátěným kartáčkem. Jezdil jsem s ním až do konce roku 2009 a nestalo se mi, aby mi vypověděl poslušnost kvůli svíci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro BMM 1.3 prodává ŠA svíčky Champion RC12YC pro 40KW a Champion RC9YC pro 50KW (interval výměny 30000 km, cena 77,- Kč)

Pro MPI 1.3 prodává ŠA svíčky RC89PYC pro obě varianty (interval výměny 60000 km, cena 102,- Kč). S těmito svíčkami jsem neměl žádný problém. Myslím, že se to tu již někde probíralo - a výsledek byl takový, že nemá cenu experimentovat - výkon to nezvedne a bývají s tím občas problémy. Cena je dle ŠA na netu cca o 25,- Kč/kus méně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

záleží abys dal správně"teplé" svíčky.Poznáš to na izolátoru jiskřiště-má mít světle cihlovou barvu.Bílé znamená moc "studenou "svíčku,horší spalování a vyšší emise.Dříve se to učilo v autoškole a byl to základ.Když vezmu brisk,standartně se dodávaj 15NY.když bude !studená" dej 17NY

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...