Přejít na obsah

Padající ručičky budíků


TicTac

Doporučené příspěvky

Kluci,prosim na Octavii 1 mi padaji vsecny rucicky, nevim jestli to s tim souvisi,uz pred pul rokem blbla raficka teploty,porad padala, Popisovat padajici rucicky asi nemusim,uz by se to opakovalo porad dokola. Je tady nejaky sikula z Brna,nebo blizkeho okoli,co by i demontoval a zpet namontoval tachometr? Pripadne zvladl odpojit jeste k vsemu svitici kontrolku airbaguc co mi vystrelil? To uz neni uplne pravda nutne,ale.... Pisne te prosim sem,nebo jeste lepe na starousek(zavinac)seznam.cz. Za kolik ?? Diky za odpoved

Pepa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nazdár chlapáci, mam problém na své OI 1.6 74kw, rv. 1997. Nevím zda se jedná konkrétně o padající budíky a proto to sem rozepíšu.

Problém nastal včera, kdy se mi rozsvítil airbag a do toho jemně začala problíkavat kontrolka dobíjení. Při rozjedu zhasla, ale budíky spadly a neukazovali žádný údaj, jako otáčky, rychlost, stav paliva a ani teplotu. Následně se mi rozsvítila kontrolka ABS, svítila mi také kapalina. Při brždění mi blikal znak ruční brzdy a při zastavení jen svítil.

Následně mi zůstala svítit kontrolka ABS, AIRBAG a zhaslo osvětlení budíku + dveří (prostřední panel svítil).

Poté mi praskla přední levá žárovka a na pravé pouze dálková. Nevíte co by to mohlo být? Zda se popřípadě nejedná o pouze schodu náhod s žárovkama, či je to problém alternátoru a přebíjení?

Samozřejmě sem zkusil následně odpojit kabel od altíku (aby nesvítilo dobíjení) a dělalo to ten samej problém. Po sundání řemenice, se problém neprojevil a po dání ji zpět se mi závada projevila ve stylu padání ručiček (není zapojen kabel k alternátoru). Do 40km/h ukazují a pak spadnou (neukazuje vůbec nic). Když se dostanu na 40km/h zpět, tak opět naskočí. Díky za rady!

Editováno: , autor: RiderPaul
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ako pozerám, tak budíky ako aj centrál bola dosť veľká slabina týchto áut... sranda, že keď som mal Fiat Bravo, tak každý vravel, aby som to nekupoval, že taliani nevedia robiť elektrické časti... mal som ho 3 roky a za 3 roky som nevymenil ani jednu jedinú elektrickú súčasť, všetko išlo pekne, bez chyba.

Teraz k môjmu problému, mám Octaviu 1 a tiež mám problém s padajúcou ručičkou, ale s padajúcou ručičkou ukazovateľa teploty. Ostatné hodnoty fungujú normálne, tak tiež podsvietenie funguje normálne. Ukazovateľ teploty motora pri teplom motore vyskočí aj na presný stred, potom zase padne na nulu, potom zase 2 - 3 milimetre vyskočí potom zase padne... neviem či je to chyba budíkov alebo nejakého snímača na motore. Ak by to bola chyba budíkov, tak dajú sa takéto budíky ešte "zreinkarnovať"? A ak by to bolo niektoré čidlo, tak ktoré by to malo byť, kde by som ho mal hľadať?

Ďakujem za reakcie.

Peťo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 4 týdny později...

vím napiš mi email mifi@tv-video-sat.cz nebo brnkni 777932380 Domažlice

Chtěl bych poděkovat mifimu za opravu padajících ručiček a následně i vyhořelý panel přístrojů. Děkuji ! To co jsem posílal bylo tak do šmelcu a teď k nepoznání opravené. Vše krásně funguje a moje auto je zase vpořádku. Mohu jen doporučit ostatním kdo máte problém s padajícími ručičkami.

Editováno: , autor: Wojnar
Nauč se používat fórum. Citace, editace apod...!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 10 měsíců později...

Zdravím,

tak se bohužel přidávám k těm, kteří mají problém s padajícíma ručičkama na přístrojovce.

O1 - 1999 - 1.9TDI 66kw - jak už jsem četl, O1 99 na to prý dost trpí :/

Je tu někdo, kdo tomu rozumí a uměl by to přeletovat (Kladno, Praha a okolí), nebo to spíš vypadá na výměnu celý příštrojovky?
viz. přiložené video, kde je přesně vidět celý průběh problému.

Díky, Dan.http://youtu.be/H0QiM8lCvXY

Editováno: , autor: Đan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdá se, že všem padají ručičky na předfaceliftech. Mám O1 facelift MR2001, LaK, 1,9TDI, 81KW a ručičky mi nepadají.

 

Zastavují se tam, kde zrovna jsou, když se rozhodnou přestat fungovat.

 

Když jsou zastavené, tak se nenačítají kilometry, ale aktuální spotřeba se na maxidotu ukazuje. Panel jsem měl venku, prohlédl tišťák, součástky a nic podezřelého nenašel.

 

Sháním někoho, kdo to opraví v Praze či okolí, eventuelně o víkendu i oblast východně od Mladé Boleslavi nebo severně od Rakovníka.

 

Pokud někdo máte zkušenost s někým z uvedených oblastí, prosím o kontakt. Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Tak kmitajici rucicky jsem uz nekde vysvetloval v nejakem vlakne - jsou u toho tyto fotky - popisovat to uz nebudu

 

Oprava vypadku pristrojovky na pockani Nachod / HK

post-3876-0-34304900-1412620802_thumb.jp

post-3876-0-47362000-1412620810_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Zdravím, tak už mi taky padají ručičky. je to čím dál horší. Mám možnost vypůjčit si jeté ale je to z 1.8 99r. Bohužel mám 1,6 55kw 98r. Bylo by potřeba něco pozměnit aby to fungovalo tak jak má případně jak na to. Potřeboval bych to jen na dojetí, než bych dal opravit ty staré. Auto totiž potřebuji denně :-/ Dík moc za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě začala blbnout ručička tachometru (viz. odkaz) http://www.youtube.com/watch?v=KmOE42KJvsg Je to taky ta "nemoc" padajících ručiček? Dělá mi to od té doby, co jsem na své octavii 1.9TDi 66kw AGR rok výroby 1998 vyměnil 5°manuální převodovku za 6° manuální převodovku z octavie 1.9TDi PD 96kw ASZ. Je tam jiné čidlo otáček, nemůže to dělat třeba to? Díky za info

 

19.11.2014

 

Poznatky: Dělá to pouze ručička tachometru (rychloměru). někdy kmitá jako na videu, někdy se třeba 5 minut nehne a leží na nule.

                 Když ručička leží na nule, nereaguje na rychlost tak to NEpočítá kilometry na budíkách. 

Editováno: , autor: laky911
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...