Přejít na obsah

přerušované hučení od podvozku na Yetim


jirka222

Doporučené příspěvky

přerušované hučení: ahoj, zrovna řeším, že 1.2 přerušovaně hučí -v pravidelném taktu asi 2 sekundy jo, pak 2 sekundy ne, vždy plynule narůstající hluk a stejně mizející, je to slyšet celkem málo, ale otravuje mě to. Není to závislé na zařazení rychlosti, dělá to i za sešlápnutí spojky, taky to nesouvisí s natočením kol, ani se zátěží motoru. navíc to nesouvisí s pneu, ty jsem teď měnil. Tak co to může být? díky za jakoukoliv radu / poradu :-) nad 120 to není slyšet, ne že by nešlo kvůli jinému hluku, to ne, ale prostě to zmizí...

Editováno: , autor: jirka222
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to za jízdy, rychlost od 30 až do 100, vychází to neurčitě z motorového prostoru, nemá na to vliv zatáčení, auto byla ale bouráno zboku na zadní kolo - zadní osu, ve předu ale bouráno nebylo vůbec a nějak to s tím asi souvisí, protože před tím to nedělalo...

Editováno: , autor: jirka222
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 roky později...

Mám prosbu,

před cca 2 lety měněna prasklá manžeta ložiska pravého předního kola. Od té doby vše OK. Nyní jsem přezul na letní pneu a od toho samého kola slyším hučení, ne silné, ale je slyšitelné, nemá vliv na zatáčení. Kupodivu, na zimních to slyšet nebylo. Nyní na letních to slyším a je to slyšet zprava, od jiných kol to neslyším a vloni na letních jsem to také nepozoroval. V servisu mi sdělili, že manžeta i ložisko je OK, myslel jsem, že to právě bude ložisko. Údajně to dělají pneu (Continental - na letních najeto cca 50 tisíc km). Mě se to nezdá, že bych to slyšel jen od jednoho kola, vyměnil jsem pneu (tedy zaměnil ze zadní pneu) a dělá to stále. To pak dle mě nemůže být pneumatikami, to bych slyšel i zleva, ne? Mě to přijde jako ložisko, nevíte čím by to hučení mohlo být? Je ještě nějaká možnost, stabilizační tyč, ta by asi neměla vliv na stálé hučení, ne? Předem díky za radu a případně postřeh od jiného Yetíka (r.v.2009).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale, že to slyším jen z jedné strany. Pravda, letní pneu jsou původní z roku 2009, tak už mají své za sebou, ze začátku to nedělali, tak pokud už mají něco najeto, asi to může opravdu být pneu, díky. Budu to ještě pozorovat a případně nezbyde než pneu vyměnit. Stejně mi to, ale vrtá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo, to chápu, ale toto hučení jde pouze z pravé strany (od předního pravého kola), to hučení by bylo přece rovnoměrné a hlavně s autem jezdím od začátku na těch samých gumách a od začátku jsem toto nepozoroval, pravda na zimních to bylo vždy jako v bavlnce, ale to hučení pozoruji cca 2 rokem od té výměny manžety od ložiska, proto mě to nedá, že to budou gumy, ty to budou tak na 50% a zbytek zřejmě někde v náboji (ložisko, apod.), ale vždy nic nezjištěno, je to divné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud ti to nedělají zimní, tak to jsou ty Continentály, třeba je to jedno kolo nějak blbějš sjetý. Měl jsem Contíky na oktávce vzadu a i když už i manželka si stěžovala! že nám na autě něco strašně hučí, po jedné letní sezóně šly do světa. Jinak ložisko taky může být kapku chycený, na dílně se pozná prd a při zátěži hučí,,,

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Po měsíci pozorování mě napadlo, zda by to hučení nemohly způsobovat brzdy, resp. např. jeden přední kotouč, ačkoliv mi všichni říkají, že to budou ty letní gumy, tak tím, že s autem vlastně jezdím jen já, pozoruju, že od pravého předního kola jde přerušované hučení, které se s rychlostí mění a zároveň, pokud šlápnu na brzdu tak to hučení se taky mění, tak si myslím, jestli třeba nemůže, ač je to nepravděpodobné, být třeba zkroucený kotouč nebo nějak jinak poškozený, je to vůbec možný? Brzdy mám ok, dle poslední prohlídky, ale za jízdy s tím nikdo nejel, vše v servisu zjišťováno na místě. Gumy všechny zaměněny, a dělá to stále, žádná závada vlastně není nikdy zjištěna, díky za info, zda by to mohlo být tímto nebo je to blbost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Výměna letních pneu za zimní a hučení zmizelo. Jojo, opravdu to byly gumy Continental z roku 2009. Asi tím, že mají najeto cca 60 tisíc a zbytek zimáky, tak mají asi už dosloužíno. To hučení bylo opravdu od gum. Veškeré klouby a čepy OK, zimáky to nedělají, neuvěřitelné co udělají ojeté letní gumy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...