Přejít na obsah

fabia 1.2htp 47kw nestartuje


Miroslav Masar

Doporučené příspěvky

  • o 2 roky později...

Dobrý den!

prosím o pomoc. Mám Fabii I motor 1.2 HTP 12V 47kW AZQ. Auto mi jezdilo, bez potíží jsem najezdil 253000 km. Především jsem si dal záležet a měnil jsem pravidelně olej 2 x ročně, takže tak na 9000 km. Ráno jsem ujel 90 km a večer jsem přišel,nastartoval a vyjel. Ujel jsem tak 1 km a auto mi pod plynem chcíplo. Při sešláplém plynu a výkonu najednou dojelo a nic ( nic se předtím neprojevovalo). Jedinná věc co byla, je, že se před chcípnutím rozsvítila kontrolka chlazení ( auto ale bylo studené), hladina sice nadoraz,ale byla), kontrolka blikala a pípala. pak pohasla a auto chcíplo. Bohužel už nešlo nastartovat. Startér točí s motorem v pohodě, nikde nic nerachtá, neřinčí. Prostě normálně točí a nic. Diagnostika mi hlásila a stále hlasí vadnou jednotku škrticí klapky,ale to je nesmysl, protože jsem koupil novou a nic. Kabeláž od škrticí klapky do svorkovnice ŘJ v pohodě. Při startu se klapka ani nepohne, jen mi přijde, že chvilku lehoučce zabzučí, auto nehází jiskru a svíčky jsou suché, takže evidentně je to celý řetěz škrticí klapka, komplet zapalovaní na svíčky a vstřiky. Potenciometr plynu je dobrý a teče do něj co má (5V). Není možné, že se ta jednotka zablokovala? Třeba se zhoupla ta hladina v nádržce. Divný je, že to bylo bez varování a pak už vůbec nic,ani neškytla. Mám podezření, na vadnou jednotku. Nemá s tim už někdo zkušenost? Kdyby něco, tak přidám mail Brejlovec.ctyrka@seznam.cz Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Dobrý.Som tu nový a chcel by som sa niečo spýtať.Asi pred polrokom som kúpil fabiu 1,2 htp 47kw BME rok výroby 2005.Do tohto týždňa bolo všetko v poriadku.Až v štvrtok večer som odstavil auto,všetko bez problémov.V piatok ráno som už nenaštartoval.Baterka točila,ale auto nechytilo. V sobotu mi to pozrel jeden známy,zistil že pravdepodobne bol zlý kontakt na čerpadle alebo aby somsi pre istotu vymenil čerpadlo,pretože začalo znovu ťahať.Hovorím mu že či to nemohlo byť relátkom.Ale pretože sa ponáhľal,tak sa tým nechcel už baviť.Ale mi povedal že možno moje auto už nemá relátko,že čo on vie od určitého roku výroby už čerpadlo spínala priamo riadiaca jednotka bez relátka.Tak toto som počul prvý krát.Prosím Vás vysvetlil by ste mi to niekto?Môže to byť pravda? Ja som si doteraz myslel,že relátko tam musí byť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zdravíčko,

 

mám Fabii 1.2 HTP 47kW, kde mám problém se startem, když auto stojí delší dobu např. přes noc, pak ráno auto nenastaruji. Odpoledne přijdu k autu a napoprvé chytne jakoby nic.

Jakmile auto nastartuji, pak s dalšími starty už žádný problém není. Auto při jízdě necuká, neztrácí výkon, vše bez abnormalit.
Při nestartování - startér točí a baterka je OK. U auta jsem nechal vyčištit sací klapku, vyměnit vzduchový filtr, svíčky, relátko u čerpadla a nakonec i samotné čerpadlo.
Problém stále přetrvává. Prosím o radu.

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, Malta napsal:

co palivový fitr měněn a pokud ano, pro správný tlak?

 

Palivovy filtr menen tak pul roku zpět.

Jak kolega pise níže, dnes jedu na výměnu teplotního čidla, take ho mam měněné, cca rok zpět, ale bylo to čidlo za 200kč v servisu říkal že je to standardní cena, ale teď když koukám, tak je to nějaká šunka, čidlo, které mi tam bude davat dnes je za nějakých 500,- už zde je rozdíl. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, McMatej napsal:

A co čidlo teploty motoru? Auto třeba nepozná, že je motor studený a neobohatí směs.

 

Dnes jedu na výměnu, dám vědět, zda to bylo tím. Jen jsem si myslel, že pokud je špatné čidlo, tak to diagnostika ukáže. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...