Přejít na obsah

fabia 1.2htp 47kw nestartuje


Miroslav Masar

Doporučené příspěvky

Zdravim, dnes som nenastartoval motor ,po otoceni klucu je pocut cerpadlo ako vzdy,pri pokuse o start motor pretaca ale nechce chytit..... Baterka je menena pred rokom,starter to asi nebude ked motor pretaca.Sviecky menene tiez. Iba ak tak zapalovacie cievky,rele cerpadla alebo senzor teploty.

Co si o tom myslite?

najazdene mam 110000km,doteraz ziadne vaznejsie problemy neboli.....

dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vag mam,neviem ci je dostacujuci ci nemaju v servisoch lepsiu diagnostiku,ten co mam mi neukazoval ziadne chybne kody , no napojit to na software vag by bolo asi lepsie kedze ten moj je iba taky merak na citanie chybnych kodov vag......

dufam ze to nie je nic z rozvodmi,ak by to boli iba cievky tak super......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

NIE..hlavu demontovať nemusíš..z toho strach nemaj..kde si kupoval tú sadu??..môžeš dať link alebo foto??...ani v origo sade zo škodovky nie sú šróbky na predné víko motora (kryt rozvodov)...len tam sú 2 šróby na ozubené vačkové kolesá a tuším šrób na remenicu klukovky..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sada uz je vymenena..... preskocila retaz na jednom z vackovych hriadelov. Znamy (mechanik) to spravil bez pouzitia toho nastavovaca vac. hriadelov. Neviem ako to spravil,ale asi sa to da.....:-) zajtra by uz malo byt auto !!!!!! :kol-47:

menil som aj zap.cievky,ktore tiez odchadzaju ako som sa tu docital..... :kol-28::kol-24:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Moja síce štartuje ale aj tak si v poslednom čase všímam divné správanie pri štarte.

Robí to len pri studenom motore - keď otočím klúčikom, tak sa mi zdá, že auto štartuje tak neochotne (napr. pri FAB/FEL MPi po otočení klúčika vyskočí pastorček na štartéri, štartér pekne vrtí ra-ta-ta-ta a celé to štartovanie vyzerá byť dynamickejšie, aj keď možno napr. štartér musí dlhšie točiť, než pri mojej HTP) tj zdá sa mi, že otáčky štartéra su celkom nízke, potom čo je najdivnejšie je, že otáčky motora napr skočia na cca 500 a potom asi po sekunde vyskočia na klasickú volnobežnú úroveň (900 až 1100ot, záleží od okolitej teploty). Vela krát je toto sprevádzané vibráciami do auta, ktoré trvajú pár sekúnd po štarte a zachrastením od rozvodov.

Žeby sa len porúčal štartér alebo sa deje aj niečo s motorom?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Občas se mi stane, že motor nenastartuje. Jen v tom cvakne a startér se neroztočí. Na druhý pokus nastartuje a vše je již v pořádku. Je jedno, jestli je to teplý či studený start. Baterie vyměněna - nepomohlo. Diagnostika žádnou chybu nehlásí. Najeto jen 30 tkm. Převážně městský provoz, takže startů bylo dost. Asi tedy startér. Měl někdo podobnou zkušenost? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cívka to nebude, když to cvakne, ale bude to stykač, kterým se má po vysunutí kotvy sepnout proud do starteru. Je součástí té vysouvací civky. Nevím jestli je to teď rozebiratelné, jestli jo, tak by stačilo očistit kontakty, případně je podložit, aby se přitlařovali větší silou. Obrátek starší typ http://www.mjauto.cz/alternator_starter.htm a samotná cívka http://www.autodilyhh.cz/spinac-starteru-fabia-1-4-55kw-bosch-001911287?brand=0

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moja síce štartuje ale aj tak si v poslednom čase všímam divné správanie pri štarte.

Robí

to len pri studenom motore - keď otočím klúčikom, tak sa mi zdá, že

auto štartuje tak neochotne...

 

Mám podobný problém. Když je pod nulou, tak se startéru už moc nechce. Minulou zimu trochu pomohlo rozebrání, očištění a prostříknutí kontaktů přívodních kabelů. Letos už je to bída. Myslíte, že má smysl řešit opravu, když nový startér na HTP stojí lehce přes 2000 Kč? Co jsem koukal na ceny dílů, tak se oprava asi moc nevyplatí.

Editováno: , autor: rkonf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...