Přejít na obsah

Nefunkční ovládání zpětných zrcátek a vyhřívání


Baloo_P

Doporučené příspěvky

Doufam ze ne, ta kabelaz dveri by mela stat v servisu do 1000kc...snad to bude jen toto...

 

Edit.: Tak servis potvrdil poškozenou kabeláž předních dveří, cena 980Kč(bez DPH), zítra snad bude opraveno

 

Edit.2: Dnes opraveno, výměna svazku ve dveřích(přetrhané dráty, a rozpraskaná izolace, cena opravy 2500. Zkušenost s Citroënem C3 k nezaplacení(nikdy více:-) )

Editováno: , autor: majkl.s
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Tak jsem dalším s nefunkčním centrálem a okny na pravé straně.

 

Když přidám nefunkční klimatizaci, výměnu hučících ložisek předních kol, netěsnící vodní pumpu, vše v záruce, tak to byla opravdu "dobrá" koupě.

Editováno: , autor: Petryeti
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 6 let později...

Pro ty, kterým nejde vyhřívání zpětného zrcátka či elektrické naklápění:

Po 8 letech provozu Fabie II mi začalo občas vynechávat levo-pravé naklápění zp.zrcátka u řidiče. Sundal jsem tapecírung dveří a vyčistil a namazal kontakty konektorů u ovládání i pro vývod na zp.zrcátko. Nepomohlo. Rozebral jsem tedy zrcátko (není nutné sundávat tapecírung ani demontovat z auta). Demontáž: Zrcátko dle možností vyklopit co nejvíce "doprava k řidiči a nahoru". Pak je nutné vypáčit obvodový plastový lem zrcátka - lem drží na ohebných packách, záražky jsou utopeny hlouběji v těle spodní plastové části držáku zrcátka. Bočním otvorem při "doprava a nahoru" vyklopeném zrcátku je třeba si posvítit a šroubovákem nadzvednout spodní dvě packy a pak již lem vytáhnete. Pak je nutné oddělat horní půlku plastového krytu zp.zrcátka (tahem nahoru a mírným kýváním. Uvidíte mechanismus pohonu naklápění a kontakty vyhřívání zrcátka. Ty je třeba odpojit a vyčistit - rády korodují, namazat kontaktolem obě strany kontaktů. Zrcátko drží na "kulovém čepu" těla naklápěcího mechanismu záražkami po obvodu "kulového těla". Záražky je třeba na přístupné horní straně mírně ohnout šroubovákem - po postupném uvolnění cca 4 záražek již jde zrcátko i s plastovou přilepenou částí oddělat. V dolní části "kulového těla" je třeba vysunout a vyčistit 3-pólový konektor el.napájení pohonů. Mechanismus naklápění je třeba vyčistit a já jsem jej pak nastříkal WD olejem. Po zpětném připojení konektoru napájení pohonů a krátkém zapnutí klíčku auta jsem par krát oba směry projel. Zpětná montáž opačným postupem. 

Úspěch přeje Jaroslav.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...