Přejít na obsah

Zimní pneu


Aidolon

Doporučené příspěvky

Tak dneska koupeny continental ts830, krásné, voňavé úplně nově vyrobené - žádná skladovka. Přes víkend dám na auto. A teď asi trošku naštvu Kokta1 cena 5264Kč. :smich: Ale je fakt, že za nahození na auto dám ještě 380Kč. Takže komplet suma sumárum 5644Kč.

Pokud chcete poradit, kde nakoupit alespoň kapku levněji pište SZ :palec2:

A mluvite oba o stejnem rozmeru? Za 5600 jsem nasel v pohode ve vetsine obchodech. (195/65 R15)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vloni jsem koupil G Ultragrip 7+ /195/65/15 jako vítěze testu za 1.290,-, (letos stojí po nárůstu 1.690,-). a spokojenost. Jo, a jako vždy využívám zákonné možnosti pořídit zimní gumy s nižším rychlostním indexem a proto jen T.

A co když pojedeš nepřetržitě hodinu nad 200km/h, nemáš strach z defektu? :smich: Sranda! Nemít super cenu naHčka beru taky T!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mam uz druhou zimu Nokiany a naprosta spokojenost, velmi dobra cena a drzi jako pribite, minulou zimu jsem je musel nechtene vyzkouset na ujetem snehu, kdyz mi tam v 60km/h vjelo bez varovani auto z vedlejsi a to jsem na to dupl, abska si s autem pohrala, do toho jsem instinktivne zatacel, abych ho nenabral a krasne jsem ho objel, auto se ani nepohlo z drahy... takze :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Loňskou zimu jsem musel vydržet na leťákách.A letos mám Goodyear Ultra grip 7 a zatím kromě nižší hlučnosti jsem nezaznamenal žádnou velkou změnu.

Asi jezdím moc pomalu a nejezdím po kopcích :)

Když pojedu jak čuně do zatáčky,tak mi nepomůžou ani gumy za 20 tis.

Tím chci říct,že ani tak nezáleží na tom co na discích máte,ale jestli jezdíte rozumně ;)

Přeju všem tuhle zimu plno šťastných km bez nehod :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ondrero : Radsej by som sa nechvalil, ze si vydrzal munulu zimu na letnych gumach. Ak si isiel po snehu, tak je to obrovska nezodpovednost voci ostatnym ludom. Cely tyzden som stretaval takych, na letnych, co zdrziavali premavku, stali v kopci a smykali sa.

Ja mam teraz Goodyera Ultragrip 7+. Tyzden mame nasnežene, tak som ich skusal, a zatial su to najlepsie gumy, ake som mal. Pekne drzia stopu, na kopec som sa dostal lahko, tam kde som mal pred rokom problemy, tak teraz v pohode.

Jedine co som si vsimol negativne je, ze ked bolo viacej kaše, tak pri rychlejsej jazde akokeby to viacej odhadzovalo sneh na podbehy tak to viacej hučalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky se tím nechlubím :feve: .

Nebylo mi příjemné na letních gumách jezdit.

Jen říkám,že se zimníma gumama od Goodyear to pro mě není od letních až taková změna.

Když sněžilo minulou středu,tak jsem se klouzal jak na sáňkách i se zimákama.

Je to jen o tom jak jedeš opatrně přeci.

Ale neřešme to....gumy už mám nové.Nejsem a nechci být nezodpovědnej vůči ostatním :palec2:

Navíc se zimou nemám problémy co se týká jízdy,kontrolovaného smyku atd....

Stačí si to občas trénovat na prázdných parkovištích a v provozu předpovídat a dávat pozor.

V dávných dobách taky zimáky,abs,posilovače atd nebyli a lidi jezdili :)

Nevim co tu zimu pořád tak medializujou...Katastrofa a pohroma a kalamita a bůhvíco ještě...

Zima byla,je a bude pořád stejná...jen jsou lidi čím dál víc citlivý a ufňukaný... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne tak... kdyz je moc horko, tak rvou, ze uz chteji zimu. Kdyz je zima, tak zase rvou, at uz je leto. Z nekterych lidi by ses po*ral :feve:

To my ted na horach. Borec v Subaru, za nim dalsi borec v BMW X5 a oba jeli 20-30 km/h tam, kde se dalo jet 50 km/h. Nechapu, co ty lidi delaji :kuk:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiez si myslim, ze to neni snehom, ale ludmi. Stretavam sa s roznymi nazormi, ale niekedy som prekvapeny, ked niekto povie, ze nema rad sneha boji sa jazdit, preto ide 20 km/h. Preco radsej nejde autobusom, nechapem.

A este podotknem k tym ultragripom. Bol som si 2x zajazdit na zasnezenom parkovisku, a pol to dost problem ich utrhnut. Lepsie to islo, ked bol 2. krat ten sneh udupany, az zladovately, tak sa to dalo utrhnut a jazdit cez rucku. Inak tie gumy pekne drzali.

P.S. Ondrero : nic neresim, jsem rad, ze mas dobre zimaky :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Chalani co mate UG7... nehucia Vam? Mne jak sviň. Chodim ako tank. Ale inak spokojnost. Jak na prašane, sra4ke alebo vode.

mne hucia ked idem okolo 100KM/H ked idem uz len priklad 105KM/H tak je klud a dost mi to zacina vadit okolo tej 100 jazdim hoodne casto!

Tak opava, po vymene lozisk a capov na prednej naprave kolesa stichli ....tak bud to zmazte, alebo nehajte nech sa poucia dalsi...

Editováno: , autor: Eisy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi je prubnu,nebudu vyhazovat peníze jen za to,že zaplatím značku.Jak už tu někdo psal,stejně musíš jed opatrně podle toho,co ti podmínky na silnici dovolí.Teď mám,teda už dojíždím Kumho KW17,mám na ně najeto cca 35tis a mají asi 4,5mm.Kupoval jsem je za 1250kč před 3rokama,takže bych řekl za dobrej peníz dost kilometrů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky se na to dívám takhle,podlě mě je mnohem důležitější směs pneu kůli přilnavoti,než samotný vzorek.Mám skované zimáky u tchána v garáži a v porovnání s jeho 5let starýma zimákama byla moje pneu mnohem měkčí.On má po 5ti sezonách ještě 6mm,takže mu ještě dalších 5 vydrží :lol::'> a pak je může dojed v létě :specool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A muj nazore je, ze kdyz si vozim prdel v aute za nemalo penez, tak nebudu šetrit ani na gumách. Je nezmysel dat za auto 750.000 a pak premejšlet, jestli dát za gumu 1250, nebo 1350. Ten kus posrane gumy je jedine, co spojuje moji prdel se silnicí ! ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle bude zase debata... Ale o to preci nejde, ne? A OI 10 let stara urcite nema hodnotu 700.000 Kc a je podle myho nesmysl, abych na ni kupoval pneu v hodnote 10.000 Kc. Ale je to strasne relativni. Kdyz nekdo vi, ze se casto dostava do nebezpecnych situaci a nebo co ja vim, tak urcite priplati za lepsi a proverenejsi znacku, to bez debat. Jasne, na BMW za 2 miliony si koupim opravdu dobry gumy. Nekde jsem videl test, ktery probihal v severnich statech, Barumky skoncily na 2. miste ;) Ja osobne je na svym aute nemam, ale jsou na druhym, ve kterym taky jezdim. Dal mame doma GY UG a na dalsim aute Fuldy, takze srovnani opravdu mam. Pokud mas problemy se udrzet na silnici s gumou stredni tridy, tak bude problem mezi volantem a sedackou... Casto se mi stava, ze musim predjet nesmyslne pomalu jedouci auta, jen pro priklad BMW X5, VW Touareg, Audi A6 quattro atd atd. Takze jestli on problem nebude kolikrat v ridici a ne v gumach.

Editováno: , autor: houmik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Mám už 3 zimní sezonu obute Firestone winterhawk I 195/55 r15 a jsem max spokojený,, jedu všude. A auto je maximálně stabilní a jisté, a stou šířkou... záleží asi jak ve finále ti udělá guma na ráfku dezén,, myslím si že by mněl být jakože vypouklý a né rovný jak hajzl prkno,, jen tak se ti ta guma zakousne do sněhu,, mrkni na rally auta,, stále jezdí na úzkých gumách...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...