Přejít na obsah

Zimní pneu


Aidolon

Doporučené příspěvky

Nezapomeň,že od 1.listopadu do 31.března je nově zavedena povinnost používat zimní pneu:

Novela zákona o silničním provozu zavádí v novém § 40a povinné používání zimních pneumatik (M+S) na všech druzích pozemních komunikací pro vozidla kategorií M a N, a to v období od 1. listopadu do 31. března za podmínky, že

1) se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, nebo

2) lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza.

Bych se moc nedivil,že koncem října vypukne menší "panika" a zimních pneu bude nedostatek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak mám taky dotaz. Už cca týden se rozhoduju, co vlastně koupit na O combi. Nejdřív jsem hledal dle testů, pak dle recenzí, pak dle zkušeností, pak dle vzorků a nakonec dle popisu (měkké/tvrdé) ... a furt stejně nevím. O cenu mi ani tak moc nejde, holt připlatím,ale vím, že mi to jistí zadek a nejen mě, ale celé rodině a všem, kdo v tom jede. Proto bych rád nějak rozumně.

Jde mi o to, že třeba zde zmiňované UG7+ (nebo 8) se třeba (nevím) hodí více do hor a do sněhu a mrazu. Ale já se pohybuju na Slánsku, občas severní čechy, cca 3x za zimu lyžovačka, chtěl bych do SRN na trhy. Ale z 70% prostě na Slánsku a Kladensku. Jsme z vesnice, kde jsou podmínky mizivé :D...pokud nezapluhujou JZD-áci nebo soukromníci, tak se musíme spoléhat pouze sami an sebe. Prosím vás tedy o názory, co byste volili vy. Díky

Moji favorité (195/65/15 91T):

Continental TS830 - údajně vyvinuty pro ESP a další el. systémy, já mám pouze ASR a jasně ABS, tak nevím,ale původně byly mým favoritem a byl jsme rozhodnut,ale po přečtení popisu nevím

BF Goodrich G-Force Winter - četl jsme o nich pozitiva, zkušenosti taky OK, patří pod Michelin, vzor podobný UG nebo Michelin nebo Kleber nebo Nokian:D

Fulda Kristall Montero 3 - máme je na G-čku, spolelivé, vyjeli snad všude, cena OK,ale rád bych zkusil i jiné značky:D

Nokian WR D3 - peckově vypadají, podobné UG a spol, kvalita by měla být na místě i cena by ušla

a ještě mi byly doporučeny pneu Pirelli Snowcontrol 2 - tak nevím, údajně jsou pro střední třídu vozů na všechny typy vozovek. Já osobně Pirelli moc nemusím..ale proč ne.

Tak tolko asi můj výběr, jde mi o bezpečnost, kvalitu a jistotu vedení,ale i výdrž. Taky trochu koukám na koruny, to se přiznám....ale po sáňkování s Fábinou na Matadorech už bych rád jistotu.

Díky všem.

PS: dnes večer budu objednávat, tak snad si něco přečtu:D :help:

EDIT: tak předem všem díky za reakce, moc jste mi pomohli :prc:

Jinak po rozmýšlení jsme zvolil pneu DUNLOP SP WINTER SPORT 4D ... tak sem pak dám zkušenosti:)

Editováno: , autor: Angel@Devil
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Já už mám koupené Continental TS830 a určitě nelituji. To, že píšou ohledně spolupráce s ESP, tak to je podle mě jedno. Důležité je, aby dobře seděla na sněhu a když dostanu smyk na ledě, nepomůže mi nic, prostě to klouže :)

Je to prostě vítěz ADAC 2011.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to prostě vítěz ADAC 2011.

byl bych k poněkud umírněnnější, takových a jiných vítězů je v testech a recenzích spousta s přicházející zimou a jejich nestrannost je věčná otázka.

ale každý si myslíme že máme pro sebe to nejlepší tak gratuju k nákupu a ať slouží

Editováno: , autor: ben06
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak chtě nechtě už musíme začít přemýšlet o zimních pneu. Zatímco u letních mám jasno (volim Continental -_- ) tak u zimních moc nee, proto mě zajímají vaše názory a doporučení. A ještě jedna věc mi není jasná. Vždy jsem si myslel, že zimní mají být užší, ale tuším koncern Pirelli začal loni nebo předloni tlačit názor, že to není pravda a že širší pneu mají lepší záběr. Jak to vidíte vy? Máte zkušenosti?

Ja jako zamestnanec koncernu Barum Continental sem na zimu zvolil Matador MP59,a sem spokojen:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Celkem čtyři zimy jsem jezdil na GoodYear UG7+ 195/65 R15. Ze své zkušenosti mohu jedině doporučit. Na jaře byly 2x 5,5mm a 2x 4,5mm, Pak se z nich staly pěkné "letní" a ani na konci října jsem se nedostal ke značkám ojetí. Kdyby mne na konci letošního listopadu nečekala STK, dal bych i pátou zimu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak sem hodím nakonec svou volbu:

Po úvahách a několika recenzích a poradách s různými prodejci a známými jsme zvolil Dunlop SP Wintersport 4D a kupoval jsem na http://http://pneu-servis.cz/ - úplně nejmenší ceny ze všech shopů co jsem v mé době našel, hledal jsem kvalitní gumy, čili to co jsem psal na předchozí straně a i s jednáním a rychlostí jsem spokojen. Cena za dopravu 30,-Kč/ks je výborná. Takže nic proti, jen spokojenost.

Ke gumám:

Na zimě zatím nijak nezkoušeny samozřejmě,ale co jsem zatím pozoroval, tak při teplotách 8+ jsou dosti měkké a mám pocit, že mi auto "plave" v zatáčkách,ale teď co byly první mrazíky, tak pohodička. Jóó a při vyšších rychlostech nehučí..teda já s nima jel max. 130 :kol-28: ..to jsem si uvědomil, když jsem teď jel na se známýma na Barum Polaris 2 a ty hučely jak blázen, strašnej rachot. Jinak máme doma na GIV Fulda Kristall Montero - jak jsme psal-spokojenost v zimě, jen lehoučce hučí při 100+, ale je to opravdu slaboučké. Tak třeba tyhle info někomu ještě pomohou :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud máš na mysli můj příspěvek, ač nevím proč, tak ti jen upřesním, že já jsem za jednu pneumatiku Dunlop SP Wintersport 4D 195/65 R15 T91 platil 1365,- Kč + 30Kč pošta = 1395,-Kč. Takže ať jsi našel co jsi našel, je to drahý jako prase :kol-31: což mě už je teď šumák :p

EDIT: teď jsem koukal na "můj" web a tato pneu stojí: 1499,-Kč a mají 52ks :p tak nevím, kde jsi hledal

Editováno: , autor: Angel@Devil
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

zdravim tak precteni vasich nazoru ,fakt nevim ktere koupit ,kazdy ma svuj nazor na pneu ,ja sem v loni koupil vranik.cz kolega rikal ze sou dobry cena byla ta ke prijatelna tak sem do toho sel ,bohuzel sem udelal zivotni chybu nejhorsi pneu co sem kdy mnel ,proto uz nechci udelat chybu a radeji se optat vas vsech ktere budou pro moji octavii dobre ,bydlim v luzickych horach ,hodne jizerky atd co doporucite moc dekuji vsem za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pochybuji, že jestli po přečtení dosavadní diskuze nevíš co koupit, to budeš vědět teď co Ti sem budou psát.

Bude to úplně stejné jako dosud. Každý napíše svoje zkušenosti, pak tu budou kritiky na již jiným vychvalované a taky naopak budou to rovněž chvály na jinými haněné gumy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Jo o pneuVraník jsem už slyšel a známý si ho mrtě chválil. že že stím vyhrabe všude i tam kde maj 4x4 co dělat. a Prej se používají hodně při závodech do vrchu ale osobně já bych do nic asi nešel pokud by nebyly za hóóóódně dobrou cenu i když 1 260 Kč se dá ale i tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...