Přejít na obsah

USB nabíjení


CZWasabi74

Doporučené příspěvky

Ahoj,

chci se s vama podelit o zkusenost s pouzitim nabijecky ve Fabce. Myslim, ze mi vsichni daj za pravdu, ze zasuvka u rucni brzdy nebude to prave misto, zejmena kdyz mate mobil v drzaku a bezi vam na nem treba navigace. Pak je nabijecka v zasuvce naprosto nevyhovujici, kvuli tomu kabelu ktery tam je natazenej jak struna, pruzi a mobil pak pada. Zacal jsem premyslet jak na to a nakonec jsem na netu narazil na USB prodluzku s decentní krytkou. Kabel byl dlouhy 2m mensi se asi nedela a stal pouhejch cca 120,- kc. Dale jsem pouzil nabijecku pro telefon, kterou jsem vykuchal, prepajel kabely a vsadil do mensi krabicky o velikosti krabicky od sirek a cele to zaaretoval tavnou pistoli. Koupil jsem si jeste pojistkove pouzdro do panelu a vypinac.

Takze jsem se dal do odstrojeni plastoveho tunelu, vyndani prihradky a radia. Vyjmul jsem jednu zaslepku, do ktere jsem si vystruzil otvor a vsadil do nej USB kabel. Cele jsem to protahnul za radiem dolu k tunelu a pote pod kobercem vedl az k zasuvce. Tuhle cast jsem mel tedy hotovou a mohl jsem zase zkompletovat radio a suplik. Dale prisel na radu stredovy tunel, do ktereho jsem si vyvrtal jeden otvor na pojistkove pouzdro a druhy na vypinac, aby nabijecka nebyla porad pod proudem. Nabijecku kterou jsem mel pripravenou v krabicce, jsem potom prilepil zevnitr do plast. tunelu. Jeste jsem si promeril kabely USB abych mel jistotu ktery zapojit a pak jsem to zacal kompletovat. Jedinej problem neproblem na kterej jsem pak narazil, byl ten, ze kdyz jsem pouzil datovej kabel k telefonu, tak pri nabijeni telefonu LG to bylo v poradku ale pri nabijeni Samsungu GalaxyS to delalo neplechu. Telefon se vybijel i kdyz indikovalo nabijeni a hlasil se mi jako kdyz je pripojenej k PC. Bylo jasny, ze budu muset sehnat jinej kabel ciste jen na nabijeni a tak jsem pouzil starej kabel od nabijecky, kde jsou jen dve zily, pripajel k nemu koncovku USB a bylo po problemu. Tak treba to nekoho bude motivovat a udela si to taky.

PS. omlouvam se fotil jsem to mobilem tak kvalita nic moc

gallery_72233_1170_203894.jpg

gallery_72233_1170_311800.jpg

gallery_72233_1170_271304.jpg

gallery_72233_1170_57288.jpg

Editováno: , autor: CZWasabi74
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to bohuzel nemam. Me to napadlo nafotit az kdyz to bylo v kupe. Ale je to jednoduche. Kdyz rozdelas ten USB kabel, mas tam 4 zily. Ty pouzijes cerveny+ a cerny- . Nabijecku jsem mel od fy. Celly a tam byly dve zily cerveny+ a zluty-. Jinak USB prodluzku muzes jeste promerit multimetrem kam ti ktera barva vede. Na nabijeni se pouzivaji oba krajni piny. Kdyby jsi chtel schema standartniho zapojeni USB nekde bych ti nasel odkaz. No a cely jsem to napajel do toho stekru kterej ti vede k zasuvce. Ten stekr se da otevrit tak si tam napajis dva kabely s konektorama a to samy na krabicku s nabijeckou. Cely to pak spojis a zase slozis stredovej tunel.

Editováno: , autor: CZWasabi74
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Díky za inspiraci, mám od pondělka první škodovku (fabia kombi 1.2, r.v. 2003) a telefon samsung GS2 který žere baterku a tak jsem využil tohoto nápadu a už to mám v autě taky.

Chci se zeptat, nemám tam vypínač a mám to natažené od rádia, které se ale vypne když vyndám klíč ze spínačka. Je to na závadu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...