Přejít na obsah

octavia 1 1.6 55kw za mokra nejde


Misstr

Doporučené příspěvky

zdravim. hladal som na fore podobne som nasiel ale chcem sa utvrdit. mam octaviu 1 1.6 55 kw kupovanu koncom leta.. jazdi v pohode som spokojny len sa zacal ukazovat jeden problem a to ze ak zaprsi a je vlhko tak motor nejde. napriklad rano idem do roboty pohoda naskoci idem..pocas roboty snezi al. prsi idem domov zase v pohode zaparkujem je zas na dazdi po pol hodinke hodinke idem k autu a uz nenaskoci. motor toci benzin smrdi ale nenaskoci. po troch hodinach k nej dojdem a chyti na otoc. a to sa mi stalo uz viackrat. na posledy som siel cez dazd 15 km a v pohode ale ked som sa vracal domov tak mi cas jazdi zhasol motor. vtedy som nemal spodne plasty pod motorom tak som ich kupil dal tam a tyden som jazdil bez problemov a vcera znova. auto mi stalo vonku islo a potom uz nenatocilo a vecer v pohode. tu som sa docital ze by to mohla byt zapalovacia cievka pozeral som na nu a vsimol som si na nej ze ma malu prasklinku z hora na izolacii. v jednej teme bolo napisane ze ak je ta cievka viditelne poskodena alebo ma zaoxidovane kontakty tak ju treba vymenit. chcem sa spytat ci mate podobny nazor. dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak v první řadě vyměň tu cívku. O tom není debat. Je to díl, který je obzvlášť háklivý na vlhkost.

Když nepomůže, čemuž nevěřím, nebo jen částečně, pak ještě kabely a rozdělovač.

Bez těchto úkonů se ani nesnaž hledat závadu jinde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jak jsi dopadnul? už to šlape? Pokud ne ještě by to mohl dělat snímač otáček (na rozdělovači) měl jsem uplně podobné příznaky a vyměnil jsem taky indučku pak svíčky pak kabely a nic se nezměnilo , pak jsem vyměnil snímač a motor startoval na škrtnutí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

uz to ide. vymenili sme tu cievku zapalovania a slape. ale mam iny problem. blbol mi starter..najskor tak ze len zabzucal a az po parrazoch startovania roztocil. tak som ho vybral premazal a slapal dalej..ale potom sa ku vsetkemu zacal pomaly tocit.vonku naprazdno sa toci jak besny ale ked ho namontujem tak sa toci pomaly akoby bola slaba baterka. dal som ho na repas vymenili mi volnobezkuk ale problem pretrvava. uz nebzuci ale toci pomaly a neplinulo.skusal som aj druhu baterku ale stale to iste. neviete kde by mohol byt problem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kable prejdene a nic..moze to byt len v startery v nicom inom ked sa hybalo len zo starterom. chlapik co robi startere mi to nakoniec spravil chyba bola ze ked som sa doma snazil vycistit a premazat starter tak som ho v dobrej voli cely rozobral vicistil a klzne casti premazal lenze som poprehadzoval magnety. tym padom isiel na prazdno ale v zatazi ho krizilo.dakujem za vsetky rady a postrehy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...