Přejít na obsah

O I 1.6/75kW- Cuká při přidávání, ale jen za tepla


libor11

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám delší dobu problém s pocukáváním teplého motoru při přidávání plynu. Motor cuká až když je opravdu dobře prohřátý na pracovní teplotu. VAG nic nepíše, svíčky zánovní, vzduchový filtr je nový. Mám sice LPG, ale cuká to, i když samozřejmě trochu méně, i na benzín, takže plyn bych vynechal. Mám za to, že po skončení obohacování směsi ve studeném motoru se něco stane, co to zapříčiní. Neví někdo co? Díky za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo,jo, díky, mám ho na seznamu možných příčin na hooodně vysokém místě, ale přece jen než se do toho dám tak jsem rád za rady. Pročítal jsem to tu dost, většinou to cuká všem za studena, toho cukání za tepla a při přidávání zas až tak moc není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Svíčky tam mám NGK asi 8000 km, bohužel jsem si nevšiml, jestli to začalo až s výměnou, první tam byli taky tyhle asi 50000km a bez problému, pak Brisk na plyn a po 30000 začalo hodně cukat až vynechávat a pak tyhle.. Asi zkusím další, kdyby byla třeba jedna nějaká vadná a při té příležitosti vyměním i kabely. Jen mě štve ta práce u tohodle motoru(sundavání sání..), u minulé O I 1,6, 55kW to byla brnkačka, no co se dá dělat A jinak, cuká to i na benál, trochu míň, ale také

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych to typoval na ty zapalovací kabely. Taky jsem to na jedné Octavii řešil. Vše se měnilo co šlo a na konec přestal jeden zapalovací kabel dávat jiskru. Tak se koupila nová sada kabelů a rázem z toho byl úplně jiný motor, uklidnil se při volnoběhu a při jízdě to přestalo cukat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja mam zase opačny problém za studeného motoru nebo na pul ohřáteho : když řadim třeba z 1 na 2 nebo ze 2 na 3 a sešlápnu plyn na podlahu nejde do otáček až po chvíly se chytne a jede tak jak má a když je motor ohřáty tak to děla jen minimálně napadlo mě jestly neni něco se vstřikama ale je to jen nápad nevíte prosim někdo co by to mohlo byt za závadu ? :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...