Přejít na obsah

Hučení/točení před startováním AEE


Under

Doporučené příspěvky

Ahoj, dnes ráno jsem chtěl nastartovat, ale při otočením klíčku na druhou polohu se klasicky ozvalo hučení nebo točení či co, které za normálních okolností ustane do 3 sekund, zhasnou kontrolky a pak v pohodě startuji. Jenomže tohle "hučení" nepřestalo, prostě jakoby to zmrzlo nebo se to prostě seklo. Nastartuji a okamžitě začne červeně blikat kontrolka mazání. Oleje je tam dost, včera jsem jezdil a všechno bylo v pohodě. Na závěr ještě dodávám, že mám zmrzlou kapalinu do ostřikovačů, to jen kdyby náhodou to mělo souvislost s více příčinami. Nevíte, kde může být problém, jak se toho hučení zbavit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to hučení je běžící palivové čerpadlo. Pokud hučí pořád a nevypne se, tak buď hapruje spínací relé nebo je ucpané palivové potrubí či zamrzlá voda v palivovém potrubí. Jinak s olejem a blikající kontorlkou bych si nezahrával. Nakoukni do návodu, je to tam popsaný co s tím = servis ŠKODA.

Neřešíš tu kontrolku náhodou někde jinde ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, podobné téma http://forum.skodaho...__fromsearch__1, pravda není tvoje.....

Jinak jukni do návodu, tam to je popsané: nízká hladina nebo nízký tlak oleje. 1. doplnit, 2.do servisu, může to být ckoliv v mazání motoru, ať motor nezadřeš jako leo_pipes: http://forum.skodaho...__fromsearch__1

Zkus nasosat vědomosti tady:

http://forum.skodaho..._1#entry1558190

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale píšeš:

"jsem chtěl nastartovat, ale při otočením klíčku na druhou polohu se klasicky ozvalo hučení nebo točení či co, které za normálních okolností ustane do 3 sekund, zhasnou kontrolky a pak v pohodě startuji. Jenomže tohle "hučení" nepřestalo, prostě jakoby to zmrzlo nebo se to prostě seklo."

Takže něco hučí bez toho abys nastartoval. Tj, že olejové čerpadlo to nemůže být.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dej si velkyho bacha, ja to zadrel. pokud mas starsi olej, tak auto do tepla a vymenit i s filtrem. stane se z toho vazelina a motor na sra*ku ,,,, jinak to huceni mi delalo v techlech mrazech taky, ale stacilo pockat, trochu parkrat jemne proslapnout plyn a prestalo to... hlavne mi to delalo, kdyz sem popojel se studenym motorem treba dva kilaky na benzinku, pak sem to znova nakopl a presne tohle. a neni to palivove cerpadlo, ale klapka pravdepodobne, ten zvuk ti jde z motoru ze ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Leo_pipes: Jde to myslím z motoru, ano. Jinak vím, že už to takhle docela dost lidí zadřelo, tak se raději chystám na výměnu oleje, až se trochu oteplí. Zkoušel jsem to nedávno znova a zjistil jsem, že to "hučení" doprovází dlouhé varovné pípání z přístrojovky, které neustane. Klapka to může být? Jako škrtící klapka?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doporučuju nejezdit, vyměnit olej a filtr a pokud ani potom kontrolka nepřestane blikat a pípadlo pípat - šupem odtáhnout do servisu. Svépomocí to opravit asi nelze, může to být čerpadlo, sací koš a cokoliv dalšího s mazáním.

Pokud hučí něco a je opravdu zepředu a je to z oblasti klapky (pod filtrboxem, zjistit poslechem, když ti někdo druhý bude zapínat zapalování), pak jedině na VAG a nechat zkontrolovat její funkci.

Jiná rada asi není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na tu klpaku bych se ted vyprdnul... s pipanim na pristrojovce to nema nic spolecnyho. jinak pokud máš možnost strč auto do tepla, vytápěná garáž, tak na půl dne a pokud to pak nastartuješ v pohodě, vymenit olej+filtr a treba to bude ok. asi bych to zkusil, než to dáš vydřiduchům do servisu....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...