Přejít na obsah

1,4 16V 63 kW, opakovaný studený start


Doporučené příspěvky

před 20 hodinami, HanesRoomster napsal:

 

 

Mě právě doporučují taky aktualizaci sw ve škodovce,a právě s to zhoršení mám strach.

Dělá ti to každý den takhle? Ja ještě přemýšlel nad čidlem otáček klikové hřídele,zda nevypadne signál při startu a jednotka neví v jaké poloze je a motor chcípne. Kdysy mi něco podobného dělal benzínový megan a po výměně toho čidla bylo vše ok. A taky to nebylo v závadách řj. Protože jednou šlo a jednou ne.

Já teď mám po rozvodech,komplet filtrech,znova čidlo teploty motoru protože to "nové" bylo z jetého auta a zatím mi to druhej den startuje.

Ale nevěřím,že to bude ok. Čas ukáže

 

Zatím mi to udělalo 2x ze čtyř startů. Už s tím moc nejezdím, ať to netrápím... čekám na opravu v autoriz. servisu. Dva starty, co byly v pohodě, tak byly při teplotě 25 stupňů a bylo to na drc. Ty dva špatné byly při 18i a u opravdu až na sedmý pokus. Dám sem potom vědět, jak jsem tam dopadl ;-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok ok,napis jsem zvedavy co ti autorizak zjisti. Já měl auto ve ŠA a tam jen zjistili,že sw je už aktualizovaný,diagnostika bez závad. A,že mám na výměnu odvětrávací ventyl od nádrže,ale že osobně si nemyslí šéf(soused),že to bude tím. Ale zkusit vymenit můžu. Jinak chlápek co mi to auto dovezl z nemecka objednal palivové čerpadlo v rámci reklamace a po 20.7.ho vymění dřív nemůže překrýváme se s dovolenou. Tak ho nechám vyměnit to čerpadlo,pak vyměním ten odvetravaci ventil. A kdyz to nepomuze tak mi navrhl soused,ze muzem zkusit auto nacipovat jako by udelat primo sw na miru auta,ze na to maji ve skodovce primo borce. Ze to by melo uz pomoct.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som menil odvetravaci ventil N80,zamenil som s HTP je identicky,nepomohlo,aj čerpadlo nepomohlo,ja mám namierené na tu spínaciu skrinku,čo sa týka chip tuningu,má to význam ?,cena nad 200€,výsledok neznámy,zvýšenie výkonu o pár kW,ktoré pri beznom jazdení nepoznať pri tomto motore si myslím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako chapu dobre ze budes menit spinacku?? Jako soused tvrdi ze to tak skodovka resi kdyz ma nejake auto problemy se studenym startem,tak se udela chip na miru auta,a stoji to 3000kč. Jinak jsem vcera zkousel 2x proslapnout plyn a auto chytlo na drb. Dnes rano jsem.to neudelal a start na po 3 se snizovanim otacek a behu jako by na 3 valce,3start ok jako by nic.

Nechapu ale pokud nezabere nic tak zkusim ten cip na miru. Ale jeste to proberu s vice mechanikama. A asi o to zvyseni vykonu vubec nejde spis o ty studeny starty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Před pár dny jsem koupil Škodu Fabii II rok výroby 2013. Vše bylo v pořádku i ranní starty až do včerejška. Včera po obědě to chytlo až na podruhé a dnes ráno taky. Hledám příčinu co jsem udělal že to začlo špatně startovat (pouze studený start po více jak 10ti-hodinovém odstátí). Jedinná změna ode mě byla že jsem natankoval plnou nádrž a použil druhý klíč, který jsem si nechal udělat.  Takže jedno z toho bude asi příčina.  Po prvním startu ranním jinak pak to startuje už celý den ihned.

Jen pro přesnost  první start teplota 29 stupňů a stání na  slunci v 13:00 a na druhý den start 12 stupnu v noci ve 4:00 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 k tomu chiptuningu. Ja som mal tento problem zo startovanim na novom aute tak to riesila skodovka. Vymenili dokonca hlavu motora nic nepomohlo. Mimo zaznam sa mi priznali ze maju s tim dost problem. Stale som to urgoval a po poslednom raze co tam bolo auto zrazu otocili ze autu nic neni a ze si vymyslam, co predtym robili a hovorili zrazu neplatilo. Ale zistil som ze zrazu problem zmizol, ale oni tvrdili ze nic nespravili. Nedalo mi to a dal som si premerat vykon a zistil som ze ma omnoho vyssi vykon ako by mal mat, akoby bolo po chiptuningu. Pravdepodobne ho v skodovke spravili ale neviem preco mi o tom nechceli povedat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No mozna se zvednou po tom trochu emise nebo spotreba a to by se  treba zakaznikovi nelibilo. Ja osobne si necham na reklamaci,co mi nabizi chlapek co mi to auto dovezl,vymenit jeste palivove cerpadlo a pokud ani to nepomuze tak zkusim ten chip,akorat musim pockat co mi presne zjisti soused od typka co pro ne dela tyhle ty veci. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...