Přejít na obsah

1,4 16V 63 kW, opakovaný studený start


Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Zdravim,

Ještě jsem přišel na jednu věc když před startem 2x prošlápnu plyn a nasledně nastartuju auto mi vždy za studena nastartuje na poprvé. Může mi někdo vysvetlit proč to tak je? Co se stane díky tomu,že ten plynový pedál zmáčknu? Které součástky se zaktivují? Čerpadlo,rele? Nejaké čidlo?  Nějak tomu nerozumím,ale už to testuji 14 dní a pokaždé když to udělám auto chytne,když ne tak start až na po 2x az 3x ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zvláštní, u mě prošlápnutí plynu BĚHEM startování pomáhá snížit počet pokusů k nastartování. Bez plynu chytne a chcípne tak 5x až 6x, s plynem většinou jen jednou, pak do chytne tak na tři válce, že se to celé třepe a nereaguje na plyn, tak to zdechnu radši sám a na potřetí vše ok. Vyzkouším i před startováním. 

 

Editováno: , autor: N.Twisp
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mě prošlápnutí plynu taky bez efektu. 

Jediné co jsem zatím vypozoroval, tak startují stylem: 1start) klasika otevření dveří zabzuči čerpadlo, klíčky v zapalování zabzuči čerpadlo pozhasinaji kontrolky start. Motor naskočí neudrží volnobeh a chcipne. 

2start) mám vypnuté klíčky než uslyšim cvaknout relatko cca 20-40s pak otočím klíčky tady mi přijde že čerpadlo buď bzuči dlouho a start už je ok.  nebo bzuči krátce a startuji potřetí stejným způsobem a pak už je úspěšnost cca 90% (starty v hodně teplem a zase naopak studeném počasí napoprvé)

Ještě to budu sledovat.

?

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

https://www.autokelly.cz/Product/MM-MAM00023M/12430601/39849642;39850140;7;5247;144631;34236225;34095045

 

Ahoj,dali mi tam tohle. 

Jasny dam vedet. Ted to testuju ale uz to vypada dobre,protoze to treba startovalo max 3 dny na prvni pokus a pak zase tyden na potreti. Prý original cerpadla byli v nejakych modelech polske 3bar a hodne se to menilo. 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No neviem, cerpadla boli rovnake a regulator je v filtri, a 63kw ma 4bar filter, a uz som to tu pisal ze si vymente cerpadla, ked uz mate update softu. 

 

Meranie tlaku nic neriesi, lebo benzim za noc spadne z cerpadla, a rany start je problemovy. V systeme je maly tlak, vstrekovace zle rozprasuju palivo to zle hori a motor nevie co stym. A chvilku trva kym sa bubliny odstranua z filtra a cerpadla., 

Editováno: , autor: atlan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 23 minutami, tomas-SK napsal:

Takže vraciam sa zo servisu tentokrát mi pomohli. Vymenili palivové čerpadlo, odsali palivo z nádrže - bolo znečistené, zakalené a nahrali najnovší soft. Pomohlo ! :)

 

Ahoj tomas-SK 

O jaké auto šlo? a víš jaké čerpadlo ti tam přesně dali? Značka + 3bar nebo 4bar?

Diky

M. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 28. 7. 2020 na 9:39, kimmi napsal:

"atlan",no a teraz mi vysvetli ako je možné že v zime benzín nespadne a motor štartuje

Hustota, jiné vůle.... tohle jsem zažíval při špatné vodní pumpě. Kromě okamžiku ohřívání/chladnutí nic neunikalo. Přesto od jízdy k jízdě zmizelo půl litru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...